Εκεί θα φτιαχτεί ο νέος Ολυμπιακός (pics)

Εκεί θα φτιαχτεί ο νέος Ολυμπιακός (pics)

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού στο Μιλς της Αυστρίας

Ο καιρός στην Αθήνα; Φούντωσε. Καλοκαίρι πια για τα καλά. Ιούλιος με όλα… τα κομφόρ και μια ματιά στο θερμόμετρο και τις προβλέψεις ως και για 37άρια δεν αφήνει χώρο για αμφιβολίες. Σα να λέμε: η κατάλληλη στιγμή για την αποστολή του Ολυμπιακού να φτιάξει βαλίτσες.

Αναχωρούν για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους οι Ερυθρόλευκοι το μεσημέρι και για δύο εβδομάδες μετακομίζουν σε γνώριμα (για εκείνους) λημέρια. Διότι σχεδόν κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στην Αυστρία θα τους βρεις…

Αυτή τη φορά; Ο προορισμός είναι το Τιρόλο και το Μιλς. Μια όμορφη μικρή πόλη 4.000 κατοίκων μόλις 12 χιλιόμετρα από το Ίνσμπρουκ. Εκεί θα μπουν οι βάσεις για την αγωνιστική version της νέας αγωνιστικής περιόδου, από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και τους συνεργάτες του. Εκεί θα προκύψει σε θέα δημόσια και το πρώτο (πρώιμο) δείγμα γραφής, καθώς στην εξίσωση μπαίνουν πια και τα πρώτα φιλικά παιχνίδια του καλοκαιριού.

Απαραίτητη σημείωση; Μιας και ξεκινήσαμε από τον… καιρό; Όλες τις προηγούμενες ημέρες είχαν ανοίξει οι ουρανοί στο Τιρόλο και αυτό δεν αποτελεί ούτε έκπληξη αλλά ούτε και πρόβλημα. Δύο πράγματα ψάχνουν οι ομάδες ταξιδεύοντας τέτοια εποχή προς τις… Άλπεις. Θερμοκρασίες που θα διευκολύνουν την ένταση της δουλειάς τους. Και βέβαια «συμβατούς» αντιπάλους για τα πρώτα φιλικά παιχνίδια: Club που με τη σειρά τους προετοιμάζονται για να συμμετάσχουν στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων κλπ.

Το προπονητικό κέντρο του Μιλς είναι από τα πιο γνωστά της περιοχής. Του Τιρόλο που το χειμώνα αποτελεί έναν από τους ακριβότερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης και το καλοκαίρι έχει δημιουργήσει χρόνια τώρα μια δεύτερη… οικονομία φιλοξενώντας τις περισσότερες ομάδες του υψηλότερου επιπέδου που αναζητούν καταφύγιο για την προετοιμασία τους.

Στο συγκεκριμένο κέντρο, πέρσι τέτοια εποχή ήταν η Φιορεντίνα και η Μπορντό για παράδειγμα ενώ μια σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο σε οδηγεί σε μια ολόκληρη λίστα γνωστών club που το έχει επιλέξει. Έχοντας τρία ποδοσφαιρικά γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα ( το ένα σε size FIFA) και όντας κοντά σε μεγάλες ξενοδοχειακές ομάδες –που με τη σειρά τους προσφέρουν ένα σωρό παροχές όπως εξοπλισμένες αίθουσες γυμναστηρίων κλπ) καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις και τις ανάγκες των αποστολών.

Οι Ερυθρόλευκοι επί της ουσίας έπιασαν δουλειά από την προηγούμενη Δευτέρα (26/6) στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη με πολλές «διπλές» προπονήσεις και αρκετή ένταση. Σε αυτό το διάστημα συνολικά το τεχνικό τιμ είδε 34 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές. Σήμερα μετά την πρωινή προπόνηση θα πάρουν κάρτες επιβίβασης στη μεσημεριανής πτήση για το Μόναχο, ακριβώς 23.

Πρόκειται για τους: Πασχαλάκη, Τζολάκη, Παπαδούδη, Ρόντινεϊ, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Ραμόν, Μπα, Ντόη, Ρέτσο, Μπαγκαλιάνη, Χουάνγκ, Πέπε, Μπουχαλάκη, Λιάτσο, Φορτούνη, Μπιέλ, Καρβάλιο, Μασούρα, Ζινκερνάγκελ, Βρουσάι, Μπουτούτσι και Ελ Αράμπι.

Ο Ισπανός προπονητής και οι συνεργάτες του επί της ουσίας έχουν χτίσει ένα «σχέδιο» προετοιμασίας, με διάρκεια έξι εβδομάδες μέχρι τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις (για τις 10 Αυγούστου είναι προγραμματισμένο το πρώτο ματς στον τρίτο προκριματικό του Europa League με αντίπαλο είτε την «ηττημένη» του Champions League ζευγαριού Γκενκ-Σερβέτ).

Στην Αυστρία η ομάδα θα παραμείνει ως και τις 19 Ιουλίου. Θα ακολουθήσει ένα ακόμη ταξίδι, καθώς ήδη ανακοινώθηκε το φιλικό με τους Ρέιντζερς στη Γλασκώβη (26/7) ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και ένα ακόμη στην Αγγλία (Νόριτς ή Λούτον στις 29/7).

Δείτε φωτογραφίες από το προπονητικό κέντρο που θα «χτιστεί» ο νέος Ολυμπιακός: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ