Η ελληνική άμυνα του ΟΦΗ και ο στόχος της νέας σεζόν

Η ελληνική άμυνα του ΟΦΗ και ο στόχος της νέας σεζόν

Μετά την έλευση του Λαμπρόπουλου, ΟΦΗ και Νταμπράουσκας στοχεύουν την ένταξη στα πλέι-οφ με ελληνικό κορμό και πολύ όρεξη.

Η προσθήκη του Βασίλη Λαμπρόπουλου στον ΟΦΗ έρχεται και «δένει» την άμυνα της νέας σεζόν, με το Ελληνικό στοιχείο να «κυριαρχεί» στην ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας.

Οι Κρητικοί συνεχίζουν στα στόπερ με τους Πραξιτέλη Βούρο και Τριαντάφυλλο Πασαλίδη, αλλά και με τους Κώστα Γιαννούλη και Νίκο Μαρινάκη που παίρνουν τον ρόλο των «εμψυχωτών», ενώ προστέθηκε στο ρόστερ και ο Ανδρέας Καρώ.

Διαβάστε επίσης: Η «βόμβα» Μίχαϊλιουκ, ο Ναν και το top 5 της free agency για τον Ολυμπιακό (vids)

Στη θέση των τερματοφυλάκων θα είναι και τη νέα χρονιά οι Χρήστος Μανδάς και Νίκος Χριστογεώργος, με τον Δημήτρη Σωτηρίου και τον Βασίλη Σηφάκη να συμπληρώνουν την 4αδα.

Όμως, ακόμα κι αν έρθει πρόταση για τον MVP του ΟΦΗ που δεν θα μπορεί να αρνηθεί ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και η ομάδα, ο Νταμπράουσκας δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Χριστογεώργου για να γίνει το νέο Νο.1, οπότε θα γίνει προσπάθεια για προσθήκη κίπερ που θα πλαισιώσει τον 23χρονο.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, ο Λιθουανός τεχνικός πιστεύει πολύ στον Ελληνικό κορμό που διαθέτει η Κρητική ομάδα, ενώ θα ήθελε ιδανικά να προστεθούν σιγά σιγά στο ρόστερ του αντρικού τμήματος και οι έξι της Κ19 που ξεκίνησαν στην προετοιμασία στο Ηράκλειο από την Δευτέρα 3 Ιουλίου.

Ακόμα κι αν μόνο δύο εξ αυτών ταξίδεψαν στην Ολλανδία με την υπόλοιπη αποστολή, δηλαδή οι Μανουέλ Καλαφάτης, ο κίπερ που παίρνει μέρος σε προπονήσεις εδώ και μερικούς μήνες υπό τις οδηγίες του Τζουστίνας Γκασιούνας (προπονητής τερματοφυλάκων) και ο Ηλίας Σημαντηράκης, που αγωνίζεται ως αριστερό μπακ-χαφ. Οι άλλοι τέσσερις από την Κ19 είναι οι Μάνος Φαϊτάκης, που παίζει ως δεκάρι με την Κ19 από τα 16 του, Βασίλης Πιστικός, που είναι μεσοεπιθετικός και αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό τον Οκτώβρη του 2022, Σπύρο Ζαχαριουδάκη, το οκτάρι, αλλά και τον μικρότερο όλων, Γιάννη Ρολάκη, που έκανε ντεμπούτο με την Κ19 σε ηλικία 15 ετών, υπερασπιζόμενος την αριστερή πλευρά της άμυνας.

Οι τέσσερις ήταν και στην ομάδα του ΓΕΛ Γαζίου που έφτασε στην κορυφή της Ελλάδας τη χρονιά που μας πέρασε, ενώ οι τρεις αγωνίζονται και στις μικρές Εθνικές ομάδες.

Αν και ο ΟΦΗ διαθέτει λίγους Έλληνες μεσοεπιθετικά με επαγγελματικό συμβόλαιο, με τους ΑποστολάκηΚουτεντάκη στο κέντρο και τους ΝτουρμισάιΓρίβαΘεοδοσουλάκη μπροστά, η άμυνά του παραμένει άκρως Ελληνική, πέρα των τριών μπακ (Λάρσον, Τοράρινσον, Αμπάντα).

Επίσης, μεγάλο ερωτηματικό είναι και το τι θα γίνει με Ντουρμισάι και Γρίβα, των οποίων η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει στο Όοστερμπεκ της Ολλανδίας, εκεί που πραγματοποιείται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των Κρητικών (15-30/7).

Αξιοσημείωτο πως θα είναι η πρώτη χρονιά του ΟΦΗ, στην εποχή Μπούση, που οι «μελανόλευκοι» θα έχουν γεμάτο ρόστερ με μεταγραφές που έχουν γίνει από νωρίς. Και μεταγραφές που είναι ενδεκαδάτες μάλιστα, με τους φίλους της ομάδας να «αγκαλιάζουν» την προσπάθεια που γίνεται. Με την μόνη ανοιχτή «τρύπα» να είναι η τελευταία προσθήκη στην θέση «6», που θα δώσει ανάσες στον Μεγιάδο.

Ο Νταμπράουσκας έχει κάνει ήδη μία μίνι-προετοιμασία τον χειμώνα του 2022 λόγω της διακοπής του Μουντιάλ, με αποτέλεσμα όσοι παίκτες δεν υπολόγιζε να έχουν αποχωρήσει.

Και βάση των προσθαφαιρέσεων, ο Λιθουανός τεχνικός θα συνεχίσει με το 3-4-1-2 και τη νέα σεζόν, με την πιθανή ενδεκάδα να είναι: Μανδάς, Λαμπρόπουλος-Καρώ-Βούρος, Τοράρινσον-Ντιουσέ-Μεγιάδο-Λάρσον, Μπάκιτς, Φελίπε-Τοράλ, με τους Νέιρα-Ριέρα-Ντικό να παίρνουν σίγουρα χρόνο συμμετοχής.

Πάντως, ο Νταμπράουσκας θα έχει ευχάριστο «πονοκέφαλο», αφού οι 11 παίκτες που χρησιμοποιούσε κατά κύριο λόγο στο τέλος της σεζόν, παραμένουν στο ρόστερ των Κρητικών, με βασική εξαίρεση τον Απόστολο Διαμαντή που δεν ανανέωσε με την ομάδα και θα μετακομίσει στην Τουρκία για χάρη της Ιστανμπούλσπορ ως ελεύθερος. Οπότε οι «νέοι» θα παλέψουν να πάρουν τις θέσεις των «παλιών».

Ο φετινός στόχος του ΟΦΗ είναι ξεκάθαρος για τον Λιθουανό, που στην πρώτη μάζωξη της ομάδας στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο, δήλωσε πως θέλει τουλάχιστον την έκτη θέση και την είσοδο στα πλέι-οφ.

Άλλωστε, τα φιλικά που έχει κανονίσει η Κρητική ομάδα αποδεικνύουν και την προσήλωση του κλαμπ να πετύχει τη φετινή σεζόν. Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί παιχνίδια με τις: Χέερενφεν (20/7), ΝΑΚ Μπρέντα (25/7), Ουτρέχτη (29/7), Ατρόμητο (5/8) και Φιορεντίνα (12/8).

Το παιχνίδι με την ομάδα της Φλωρεντία θα είναι και το πιο δυνατό της τελευταίας δεκαετίας για τον ΟΦΗ, αφού θα βρεθεί αντιμέτωπος με την φιναλίστ των Europa Conference League και Κυπέλλου Ιταλίας, ενώ θα είναι και η πρόβα τζενεράλε και των δύο.

Η άνοδος της Κρητικής ομάδας σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο φαίνεται κάθε χρονιά όλο και περισσότερο, με την δουλειά που γίνεται να είναι φανταστική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ