Άρης: Τα μηνύματα του φιλικού, η δουλειά και η υποχρέωση

Άρης: Τα μηνύματα του φιλικού, η δουλειά και η υποχρέωση

Θα ήταν παράδοξο ο Άρης να ήταν στο 100% στο χθεσινό (9/7) παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948, θα πρέπει, όμως, να φτάσει σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας, μέχρι τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια του.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι μόνο για γόητρο στα φιλικά παιχνίδια και δεν αποτελεί εξαίρεση το χθεσινό (9/7) με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948 στο γήπεδο της Ευκαρπίας. Ακόμα και αν ο Άρης κέρδιζε, δεν θα άλλαζε σε τίποτα, σε ότι αφορά την ουσία του πράγματος, καθώς σκοπός είναι τα συγκεκριμένα παιχνίδια να τον βοηθήσουν για τα επίσημα.

Από το συγκεκριμένο φιλικό παιχνίδι, βγήκαν κάποια συμπεράσματα, τα οποία θα πρέπει να αξιοποιηθούν, για να γίνει η ομάδα καλύτερη. Η κριτική θα πρέπει να γίνεται και θα πρέπει στον Άρη να τη δέχονται. Την κριτική αλλά όχι την ισοπέδωση.

Διαβάστε επίσης: «Μπαμ με Χάουαρντ ο Ολυμπιακός!» (pic, vids)

Απέναντι σε μια σαφώς πιο έτοιμη ομάδα, που την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της χώρας της, ο Άρης ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, με το πρόβλημα ,όμως, του γκολ να παραμένει. Με τον Άρη, φυσικά, να αγωνίζεται στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με οκτώ παίκτες που είχαν αρκετές συμμετοχές, μαζί, στο προηγούμενο πρωτάθλημα, άρα και ομοιογένεια, τον νεαρό Παναγίδη και με δυο νέα πρόσωπα, τους Φεράρι και Σαβέιρο.

Με τον Γκρέι να είναι ελάχιστες οι φορές που τροφοδοτήθηκε, ενώ αυτή τη φορά μάρκαρε ψηλά, πιέζοντας τους αντίπαλους αμυντικούς. Φυσικά δεν είναι αυτή η εικόνα που θα πρέπει να έχει ο επιθετικός του Άρη, όμως, αδιάφορος δεν ήταν σε καμία περίπτωση. Δεν φταίει, αυτός, εξάλλου, που στις 10 Ιουλίου αποτελεί τον μοναδικό φορ περιοχής στο ρόστερ.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και με τις μαζεμένες αλλαγές που έγιναν, ο Άρης έχασε τη συγκέντρωση του. Αποτέλεσμα, να δεχτεί δυο γκολ μέσα σε 15 λεπτά και εξαιτίας ατομικών λαθών. Θα πει κάποιος ότι και οι Βούλγαροι έκαναν αρκετές αλλαγές στο ίδιο χρονικό σημείο. Ισχύει, αλλά πρόκειται για μια πολύ πιο έτοιμη ομάδα, που έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία της και είναι σαφώς πιο «δεμένη» από τον Άρη.

Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, οι κιτρινόμαυροι βρήκαν και πάλι «σφυγμό», με τους Χριστοδουλόπουλο, Μενέντες και Τζούρασεκ να ανεβάζουν ρυθμούς. Παρεμπιπτόντως, οι δυο τελευταίοι έδειξαν καλά στοιχεία, χρειάζονται, όμως και χρόνο.

Ο Άρης θα ήταν παράδοξο να είναι στο 100% τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Είναι υποχρεωμένος, όμως, να είναι έτοιμος σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, στα δυο πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια, προκειμένου να περάσει στην επόμενη φάση του Κόνφερενς Λιγκ.

Εκτός από το αυτονόητο, τη δουλειά, δηλαδή, που απαιτείται να συνεχίσουν οι κιτρινόμαυροι, επιτακτική είναι και η ανάγκη για να έρθουν όσο το δυνατόν νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, οι τρεις παίκτες που προορίζονται για το βασικό σχήμα. Ο αμυντικός χαφ, ο εξτρέμ και ο φορ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ