ΑΕΚ : Τα παιχνίδια-σταθμοί που έντυσαν στα κιτρινόμαυρα τον τίτλο

ΑΕΚ : Τα παιχνίδια-σταθμοί που έντυσαν στα κιτρινόμαυρα τον τίτλο

Το10.gr θυμάται όλα τα παιχνίδια που στιγμάτισαν τη φετινή πορεία της ΑΕΚ προς την κατάκτηση του τίτλου.

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία… Εννιά ήταν τα παιχνίδια που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα κρίσιμα στην πορεία της ΑΕΚ προς το 12ο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Το 1/3 του πρωταθλήματος δηλαδή. Μεγάλες νίκες, βαθμοί στα τελευταία λεπτά, ήττα που πόνεσε στο ΟΑΚΑ, ντου με όπλο και μία πανηγυρική φιέστα μπροστά σε 60.000 θεατές…

Το 10.gr θυμάται όλα τα παιχνίδια που στιγμάτισαν τη φετινή πορεία της ΑΕΚ προς την κατάκτηση του τίτλου.

24.9.2017 (5η αγωνιστική)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2

Το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της σεζόν. Η Ένωση φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και παρά το γεγονός ότι μπαίνει πολύ δυνατά στο ματς , οι Πειραιώτες είναι αυτοί που προηγούνται στο 22’ με τον Μάριν. Τα πράγματα δείχνουν να γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για τους Κιτρινόμαυρους όταν στο πρώτο λεπτό της επανάληψης όταν ο Οτζίτζα σημειώνει και δεύτερο τέρμα, όμως ο Χριστοδουλόπουλος δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Με δύο γκολάρες στο 64’ και στο 80’ φέρνει στα ίσια το ματς και ο Μάνταλος ολοκληρώνει στο 89’ την απόλυτη ανατροπή.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Τσότσιτς, Βράνιες, Γκάλο, Σιμόες (28’ Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Κλωναρίδης (46’ Λιβάια), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (92’ Αϊντάρεβιτς), Αραούχο.

https://youtu.be/fG–RJIaCeg

23.10.2017 (8η αγωνιστική)

ΑΕΚ-Ατρόμητος 0-1

Τέσσερις μέρες μετά το 0-0 απέναντι στη Μίλαν, η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Ατρόμητο. Η νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ μεταφράστηκε από όλους ως ευκαιρία της ΑΕΚ να επιστρέψει στην κορυφή. Οι Περιστεριώτες σώθηκαν σε δύο ευκαιρίες του Μάνταλου, ωστόσο παίζοντας μυαλωμένα και με σχέδιο έκλεισαν τους χώρους και πήραν τη νίκη χάρη σε ένα γκολ του Ντάουντα στο 55’. Αυτό ήταν και το τελευταίο στραβοπάτημα της ΑΕΚ, καθώς ακολούθησαν 20 σερί ματς χωρίς ήττα.

ΑΕΚ: Ανέστης, Λόπες, Λαμπρόπουλος (65’ Γκάλο), Τσόσιτς, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Λιβάια, Χριστοδουλόπουλος (46’ Μπακασέτας), Αραούχο (70’ Ροντρίγκεζ).

https://youtu.be/g6fRUIesnOo

29.10.2017 (9η αγωνιστική)

Πανιώνιος-ΑΕΚ 0-1

Μετά από τρεις διαδοχικές γκέλες στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ είχε ανάγκη από μια μεγάλη επιστροφή και το ματς στη Νέα Σμύρνη είναι κρίσιμο για πολλούς. Τα… κάστανα από τη φωτιά αναλαμβάνει να τα βγάλει ο Σέρχιο Αραούχο που με γκολ (το τρίτο σερί στη συγκεκριμένη έδρα) στο 81’ δίνει τη νίκη στην Ένωση, που όμως βλέπει τον Μάνταλο να τραυματίζεται σοβαρά και να μένει εκτός για έξι μήνες.

ΑΕΚ: Ανέστης, Λόπες, Τσόσιτς (78’ Χριστοδουλόπουλοε), Βράνιες, Σιμόες, Μπακάκης, Γαλανόπουλος (63’ Γιόχανσον), Μάνταλος, Λιβάια (67’ Μπακασέτας), Λαμπρόπουλος, Αραούχο.

https://youtu.be/2cZ86bopCyo

5.11.2017 (10η αγωνιστική)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0

Την Πέμπτη τα είχε δώσει όλα κόντρα στη Μίλαν. Στην προθέρμανση ο Χιμένεθ ενημερώνεται ότι ο Τσόσιτς δεν μπορεί να αγωνιστεί. Στο 8′ ο Αραούχο αποβάλλεται κι αφήνει την ομάδα του με δέκα!Και όμως αυτή η ΑΕΚ δείχνει πάρα πολύ σκληρή για να πεθάνει. Με παίκτη λιγότερο για 27 λεπτά βρήκε γκολ με τον Λιβάια (25’) και όταν επανήλθε η αριθμητική ισορροπία βρήκε τις ανάσες για να το κρατήσει μέχρι το τέλος σε μια σπουδαία νίκη.

ΑΕΚ: Ανέστης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπακάκης, Λιβάια (66’ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (74’ Γαλανόπουλος), Αραούχο.

https://youtu.be/XpHXjfcIJ7I

19.11.2017 (11η αγωνιστική)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1

Δεύτερο διαδοχικό ντέρμπι για την Ένωση, μετά από αυτό στο ΟΑΚΑ απέναντι στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Χιμένεθ βρίσκεται από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Μολέντο (10’), ο Παναθηναϊκός δείχνει να κρατάει στα χέρια του τη νίκη, ωστόσο ο Μάρκο Λιβάια με γκολ στην τελευταία φάση του ματς κρατάει ζωντανούς και αήττητους σε ντέρμπι (νίκησαν τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ) τους Κιτρινόμαυρους.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης (71’ Γιακουμάκης), Λόπες, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Γαλανόπουλος (65’ Αϊντάρεβιτς), Σιμόες, Κλωναρίδης (54’ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάια, Μπακασέτας.

https://youtu.be/HL8ThZ82_Jg

4.2.2018 (20ή αγωνιστική)

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2

Όταν καταφέρνεις και γυρίζεις ντέρμπι και μάλιστα στην έδρα του μόνιμου πρωταθλητή στα τελευταία λεπτά, τότε δικαιούσαι να ονειρεύεσαι τίτλο. Αυτό έπραξε η ΑΕΚ, η οποία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά το γκολ στο 81’ του Ανσαριφάρντ, με αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά έφερε… τούμπα το ματς χάρη στα τέρμα που σημείωσαν ο Τσιγκρίνσκι στο 87’ και ο Γιακουμάκης στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους Ερυθρόλευκους.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο, Σιμόες, Κονέ (72’ Γαλανόπουλος), Μπακασέτας (85’ Γιακουμάκης), Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (62’ Λιβάια).

https://youtu.be/jf1IOhPkAUI

11.3.2018 (25η αγωνιστική)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (διακοπή)

Το πιο πολυσυζητημένο παιχνίδι της σεζόν. Η ΑΕΚ ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη έχοντας πέντε βαθμούς διαφορά από τον ΠΑΟΚ και γνωρίζοντας ότι θα αγωνιστεί χωρίς οπαδούς και λίγες ώρες πριν από την έναρξη τα πράγματα αλλάζουν και παρατάσσεται στον αγωνιστικό χώρο έχοντας δύο βαθμούς διαφορά και την Τούμπα γεμάτη. Οι Κιτρινόμαυροι παρουσιάζουν μια πολύ καλή εικόνα, έχουν τις ευκαιρίες να πετύχουν κάποιο γκολ, ωστόσο ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που το σημειώνει στο τέλος. Το τέρμα όμως ακυρώνεται από τον Κομίνη ως οφσάιντ. Το ματς διακόπτεται, ο Ιβάν Σαββίδης εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο έχοντας περίστροφο στη μέση και από εκεί και πέρα δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι κρίνεται στις δικαστικές αίθουσες…


1.4.2018 (26η αγωνιστική)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 3-0

Ο Παναθηναϊκός του Μαρίνου Ουζουνίδη έβαλε πολύ δύσκολα στην ΑΕΚ στο πρώτο ημίωρο, ωστόσο ο Σέρχιο Αραούχο ήταν αυτός που έβγαλε τους γηπεδούχους από τη δύσκολη θέση πετυχαίνοντας ένα ασύλληπτο γκολ. Το τέρμα του Αργεντινού έκανε εύκολα τα πράγματα για την Ένωση, η οποία στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καταιγιστική καθώς πέτυχε άλλα δύο τέρματα με τους Γκάλο (52’) και Αραούχο (68’).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Σιμόες, Κονέ (77’ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (63’ Μασούντ), Μπακασέτας, Γκάλο, Αραούχο (84’ Γιακουμάκης).

https://youtu.be/WPbQs_1nkW8

22.4.2018 (28η αγωνιστική)

ΑΕΚ-Λεβαδειακός 2-0

Μπορεί η οριστική απόφαση για το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ να μην είχε εκδοθεί (έγινε μία μέρα μετά), ωστόσο το παραπάνω γεγονός δεν στάθηκε ικανό να εμποδίσει τους φίλους της ΑΕΚ να γεμίσουν το ΟΑΚΑ και να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου, 24 χρόνια μετά. Οι Κιτρινόμαυροι χρειάζονταν μόλις έναν βαθμό για να στεφθούν και τυπικά πρωταθλητές και το εύστοχο πέναλτι στο 12΄ του Μπακασέτα έκανε ακόμη πιο εύκολα τα πράγματα (ο ίδιος παίκτης στο 33’ έκανε και το 2-0). Στα αξιοσημείωτα του ματς, η επιστροφή του Πέτρου Μάνταλου στην ενεργό δράση μετά από έξι μήνες.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Χουλτ, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Κονέ, Μπακασέτας, Λιβάια (83’ Μάνταλος), Λόπες (56’ Γκάλο), Γιακουμάκης (77’ Χριστοδουλόπουλος).

https://youtu.be/ooOMoBQdr6Y

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ