Μαρτίνεθ: Το διπλό ποντάρισμα σε Τζολάκη και Ντόι

Μαρτίνεθ: Το διπλό ποντάρισμα σε Τζολάκη και Ντόι

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ «χτίζει» στην Αυστρία τον νέο Ολυμπιακό και οι Κωσταντίνος Τζολάκης και Ανδρέας Ντόι έχουν την δική τους ευκαιρία, ώστε να αφήσουν το δικό τους σημάδι σε αυτή την εποχή...

Ο ένας τον προσεχή Νοέμβριο κλείνει τα 21 του χρόνια. Ο άλλος θα πρέπει να περιμένει μέχρι τον Φλεβάρη, ώστε και αυτός να σβήσει με την σειρά του τα 21 κεράκια στην τούρτα του.

Ο λόγος φυσικά για τους Κωσταντίνο Τζολάκη και Ανδρέα Ντόι. Δύο παιδιά του Ρέντη που μεγάλωσαν και εκπαιδεύτηκαν με τον τρόπο των Ερυθρόλευκων και που τη σεζόν που τελείωσαν λες και βάλθηκαν να κάνουν όλη την διαδρομή ως την κεντρική σκηνή: 14 συμμετοχές ο Τζολάκης, έπειτα από τις 8 της σεζόν 2021-22 και τις 7 τη σεζόν 2020-21 σε ένα δύσκολο project τερματοφύλακα που παρά ταύτα εξελίσσεται με συνέπεια, 27 συμμετοχές με την… πρώτη ο Ντόι.

Διαβάστε επίσης: Στα παπούτσια του Βεζένκοφ: Οι τέσσερις επιλογές και οι ατάκες του Πάντερ και του ΜακΚόλουμ (vids)

Ο ένας τερματοφύλακας πρώτης γραμμής πια, και ο άλλος ο x factor της περασμένης χρονιάς που ο Μίτσελ έριξε στα βαθιά και εκείνος ανταποκρίθηκε με τέτοια συνέπεια που σπάνια θα βρεις αντίστοιχη ιστορία σε αυτό το επίπεδο.

Πλέον και οι δυο τους είναι έτοιμοι να τα εξαργυρώσουν όλα αυτά και να τα καρπωθούν. Ο Ολυμπιακός εδώ και λίγες εβδομάδες έχει μπει στη Ντιέγκο Μαρτίνεθ εποχή, με τον Ισπανό να έχει σηκώσει μανίκια «χτίζοντας» στο Μιλς της Αυστρίας τον Ολυμπιακό του αύριο…

Και σε αυτό το project μπροστά μπροστά στις πρώτες θέσεις φιγουράρουν τα ονόματα των δύο ερυθρόλευκων «βενιαμίν».

Τζολάκης: Ένας τερματοφύλακας στα πρότυπα του Μαρτίνεθ

Στο πρώτο φιλικό τεστ των ερυθρόλευκων επί αυστριακού εδάφους κόντρα στη Σλοβάτσκο ο Κωσταντίνος Τζολάκης κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία των Πειραιωτών στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης, με την συγκεκριμένη επιλογή μόνο τυχαία να μην είναι. Άλλωστε σε αυτό το επίπεδο τίποτα δεν βασίζεται στην τύχη με την απάντηση να είναι εύκολη…

Ο Ισπανός τεχνικός έχει αρχίσει να βλέπει πως ο Τζολάκης είναι ένα παιδί που αξίζει να το δοθούν οι ευκαιρίες. Είναι τέτοιος τρόπος παιχνιδιού του Χανιώτη κίπερ που «κουμπώνει» στα θέλω του 42χρονου τεχνικού.

Πολλές μικρές πάσες, αρκετή υπομονή και χτίσιμο των επιθέσεων από την πρώτη ζώνη. Να γυρίζει η μπάλα σε αυτόν, να προσπαθεί και εκείνος με μικρές πάσες να διατηρήσει το στυλ της ομάδας. Τον είδαμε επίσης να κάνει και μια καταπληκτική επέμβαση στο 40΄στην πιο καλή φάση της Σλοβάτσκο.

Όλα αυτά φαίνεται πως έχουν κάνει το «κλικ» στον Μαρτίνες σχετικά με τη περίπτωση του, με τον Τζολάκη πλέον να βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για τα γάντια του βασικού κόντρα στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Η λεπτομέρεια με τον Ντόι που έδειξε πολλά 

Ο Ανδρέας Ντόι ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο στην φιλική αναμέτρηση κόντρα στη Σλοβάτσκο. Μια ακόμη παράμετρος που έχει την σημασία της είναι πως ο νεαρός άσος αγωνίστηκε τόσο σαν στόπερ όσο και σαν αμυντικό χαφ.

Και αν μη τι άλλο αυτή η λεπτομέρεια προκαλεί ενδιαφέρον σε μια συγκυρία που όλα ξεκινούν από λευκή σελίδα στο μεγάλο λιμάνι. Σε μια εποχή που οι Πειραιώτες έχουν βγει στην αγορά με σκοπό την εύρεση ενός αριστεροπόδαρου κεντρικού αμυντικού, ο Άνδρεας Ντόι έχει κάθε λόγο να αισθάνεται πως έχει αρκετές πιθανότητες να βρεθεί στο πλάι του.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ