Η απόφαση του Μαρτίνεθ για Ιμπόρα, Φορτούνη, ο Χουάνγκ και η έκπληξη με τον Καρβάλιο

Η απόφαση του Μαρτίνεθ για Ιμπόρα, Φορτούνη, ο Χουάνγκ και η έκπληξη με τον Καρβάλιο

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει ήδη «επιλέξει» 3άδα στα χαφ του Ολυμπιακού, με Ιμπόρα, Καρβάλιο, Φορτούνη, η οποία θα κριθεί από τον... Χουάνγκ. Και ίσως τον Μάντι!

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δείχνει καθημερινά ότι έχει κατασταλάξει σε αρκετά πράγματα, αναφορικά με το ρόστερ. Και στους ποδοσφαιριστές που υπολογίζει ως «πρώτη γραμμή», και σε εκείνους που προς το παρόν δεν έχουν μπορέσει να κάνουν όσα περίμενε, αλλά και στους ρόλους που έχει δώσει στους παίκτες που έχει μαζί του στην προετοιμασία, εδώ στην Αυστρία. Όπως, βεβαίως, έχει μια ξεκάθαρη εικόνα για τους «βασικούς» ή καλύτερα για τα πρόσωπα που θέλει να «δέσει» σε αυτό το διάστημα.

Ιδανικά, ο Ισπανός τεχνικός θα ήθελε να έχει στη διάθεσή του και τον Ινμπόμ Χουάνγκ, ώστε να «δέσει» όσο καλύτερα γίνεται την 3άδα της μεσαίας γραμμής, που θα παίξει στα πρώτα παιχνίδια των προκριματικών του Αυγούστου, εκτός απροόπτου. Ο Νοτιοκορεάτης έχει ενοχλήσεις στη μέση, δεν μπορεί να προπονηθεί κανονικά και ουσιαστικά στην παρουσία του στην Αυστρία, δεν έχει καταφέρει να κάνει ολοκληρωμένη προπόνηση. Κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί προσοχή, ώστε να ξεπεράσει τελείως το πρόβλημα, αλλά και ακόμη πιο εντατική δουλειά, για να κερδίσει τον χρόνο από πλευράς φυσικής κατάστασης.

Διαβάστε επίσης: Σφίγγουν τα… γάλατα στον ΠΑΟΚ: Οι δύο προτάσεις για Κοτάρσκι και Ντάουγκλας, τα 12 εκατ ευρώ και η… άμυνα του Λουτσέσκου

Ωστόσο, ο Μαρτίνεθ δείχνει να έχει κατασταλάξει, αναφορικά με το ποιοι θεωρεί ότι είναι αυτή τη στιγμή οι «βασικοί» του μέσοι. Οι παίκτες που θα αναλάβουν τον κομβικό ρόλο του «κόβω και ράβω» στον πλέον νευραλγικό χώρο. Και τις τελευταίες δύο ημέρες κάνει διαρκώς δοκιμές με την ίδια τριάδα. Η οποία αποτελείται από τον Βιθέντε Ιμπόρα στο «6», τον Ζοάο Καρβάλιο δίπλα του σε ρόλο box to box και φυσικά τον Κώστα Φορτούνη στο «10».

Ακόμη και στο σημερινό δίτερμα ο Ισπανός τεχνικός έδειξε ότι αυτή η τριάδα θα παίζει διαρκώς μαζί (τουλάχιστον έως ότου επιστρέψει ο Χουάνγκ), για να εξοικειωθεί, να μάθουν ο ένας τον τρόπο παιχνιδιού του άλλου και «δέσουν». Μάλιστα, δεν αποκλείεται να τους δούμε να αγωνίζονται μαζί και στο τελευταίο φιλικό επί αυστριακού εδάφους, με αντίπαλο τη Σαμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δείχνει ξεκάθαρα ότι ο Ιμπόρα είναι παίκτης που του έχει εμπιστοσύνη για τη θέση του αμυντικού χαφ, ενώ είναι αλήθεια ότι η εικόνα του έμπειρου Ισπανού, δεν θυμίζει σε τίποτε ποδοσφαιριστή που έχει πατήσει τα 35 του χρόνια. Επίσης, φαίνεται ότι είναι απόλυτα εξοικειωμένος και με τον τρόπο παιχνιδιού του Μαρτίνεθ, κάτι που διευκολύνει τα πλάνα του 42χρονου τεχνικού.

Στο «8» ο Καρβάλιο δείχνει να είναι ο παίκτης που έχει ξεχωρίσει αυτή τη στιγμή και για αυτό κερδίζει μια θέση στα πλάνα του Μαρτίνεθ. Εάν είναι καλά ο Ινμπόμ δύσκολα θα παραμείνει στο βασικό σχήμα ή εάν ο Μαντί Καμαρά παραμείνει στο ρόστερ και δείξει κατά την επιστροφή των Πειραιωτών στην Ελλάδα, ότι είναι καλά και έτοιμος να βοηθήσει. Αλλά η αλήθεια είναι πως με τα «εάν» δεν φτιάχνονται ενδεκάδες. Και ο προπονητής του Ολυμπιακού βλέπει εδώ στην Αυστρία, ότι ο Πορτογάλος, έχει έρθει αποφασισμένος να διεκδικήσει χώρο και χρόνο.

Οσο για τον Φορτούνη; Η συζήτηση για τη θέση «10» δεν έχει κανένα νόημα αυτή τη στιγμή στους Ερυθρόλευκους. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι σε εξαιρετική κατάσταση, φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει δουλέψει πολύ και καλά και η παρουσία του δεν είναι καν συζητήσιμη από την πλευρά του Μαρτίνεθ. Ο οποίος διαρκών αναφέρεται με πολύ καλά λόγια στον κορυφαίο Ελληνα ποδοσφαιριστή, του μιλάει συνεχώς, του εξηγεί τι θέλει από εκείνων και τον αφήνει ελεύθερο στον αγωνιστικό χώρο να κάνει το παιχνίδι του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ