Ολυμπιακός: Η δεύτερη θέση του Κένεντι, ο Ρέαμπτσιουκ και ο τρόπος του Μαρτίνεθ

Ολυμπιακός: Η δεύτερη θέση του Κένεντι, ο Ρέαμπτσιουκ και ο τρόπος του Μαρτίνεθ

Τι άλλο (μπορεί να) έχει στο μυαλό του ο Μαρτίνεθ για τον Κένεντι και τον Ολυμπιακό

Στο μονοπάτι που χάραξε, παραμένει σταθερός ο Ολυμπιακός του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Και όπως φαίνεται μετά τον Κίνι θα προσθέσει έναν ακόμη ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του που την συστατική επιστολή για χάρη του υπογράφει ο ίδιος ο Ισπανός προπονητής. Διότι με τον Κένεντι όχι μόνο συνεργάστηκε ο 42χρονος, αλλά έχει να λέει πως κατάφερε να (του) αναδείξει τον καλύτερο εαυτό του εκείνη τη μια σεζόν (2020-21) στη Γρανάδα: Το επιβεβαιώνουν 44 συμμετοχές, 8 γκολ και 6 ασίστ.

Προ των πυλών λοιπόν ένας ακόμη που ο κόουτς γνωρίζει και εμπιστεύεται; Προφανώς μιας και όλα συνηγορούν ότι είναι πια θέμα τυπικό η ένταξη του Βραζιλιάνου στο ρόστερ των Ερυθρόλευκων. Μένει να δούμε όμως και ποιος είναι ο ρόλος που «προορίζεται» να του δοθεί. Διότι ο Κένεντι δεν προκύπτει μόνο σε μια συγκυρία που ο Ολυμπιακός προφανώς και έχει ανάγκη να μεγαλώσει το rotation του στα άκρα της επίθεσης. Έρχεται ακριβώς σε εκείνο το σημείο που η διοίκηση των Πειραιωτών έθεσε εκτός ομάδας τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, έπειτα από την επιλογή του Μολδαβού να συμφωνήσει με τη Σπαρτάκ Μοσχάς δίχως το club να του έχει επιτρέψει να μπει καν σε μια τέτοια συζήτηση.

Διαβάστε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις με Μίροτιτς: «Εκεί θα συνεχίσει την καριέρα του»

Ποια είναι η σχέση του Ρέαμπτσιουκ με τον Κένεντι; Σε πρώτη ανάγνωση καμία. Σε μια πιο προσεκτική αναζήτηση όμως ίσως και οι δύο αυτές ιστορίες να έχουν κοινό παρονομαστή. Ο Κένεντι μπορεί να παίξει και σαν αριστερός μπακ. Το έχει ξανακάνει στο παρελθόν και θεωρητικά μπορεί να μπει σε αυτά τα παπούτσια, ειδικά σε μια αγωνιστική version από εκείνες που ο Ολυμπιακός επιλέγει για το πρωτάθλημα της χώρας στο ποδόσφαιρο με τις πολύ μεγάλες κατοχές και τους αντιπάλους κλεισμένους στο πρώτο τρίτο του γηπέδου.

Παίζει πολύ καλά στην αριστερή γραμμή, χρησιμοποιεί τον χώρο και την ικανότητα του στο «1 εναντίον 1», έχει χαρακτηριστικά που εάν και εφόσον θα μπορούσαν να ταιριάζουν. Πολλώ δε μάλλον όταν αυτή τη στιγμή στο rotation υπάρχει ο Κίνι που αγωνίζεται αριστερά με ανάποδο πόδι και ο Ραμόν που όπως φαίνεται περισσότερο υπολογίζεται ως εδώ σαν την επιπλέον επιλογή αριστερά για τους wingers και λιγότερο σαν μπακ.

Εννοείτε πως την απάντηση σε όλο αυτό τη γνωρίζει μόνο ο προπονητής. Τα χαρακτηριστικά του Κένεντι όμως προϊδεάζουν πως θα μπορούσε η απόκτηση του κατόπιν προσωπικής επιθυμίας του Ντιέγκο Μαρτίνεθ να έχει και μια δεύτερη… ανάγνωση. Άλλωστε πηγές των Ερυθρόλευκων έλεγαν χθες ότι δεδομένα θα αποκτηθεί και άλλος winger μέσα στο καλοκαίρι. Μπορεί λοιπόν κάλλιστα ο Βραζιλιάνος να έρχεται να προστεθεί στην εξίσωση έχοντας βάλει προκαταβολικά τον προπονητή του όχι σε μια αλλά σε δύο διαφορετικές ιδέες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ