Η ιστορία… επαναλαμβάνεται: Από τον Κυράστα στον Αλεξανδρόπουλο (pics)

Η ιστορία… επαναλαμβάνεται: Από τον Κυράστα στον Αλεξανδρόπουλο (pics)

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος έκανε μέσω Λισαβόνας το δρομολόγιο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, προσθέτοντας έτσι το όνομα του σε μια ξεχωριστή λίστα...

Από το απόγευμα της Πέμπτης (3/8), ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος είναι και επίσημα μέλος του Ολυμπιακού. Μια μεταγραφή που οι ερυθρόλευκοι δούλευαν εδώ και καιρό καταφέρνοντας να εντάξουν στο δυναμικό τους, ένα από τα πιο ελπιδοφόρα project στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο 21χρονος μέσος έβαλε την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο με τους Πειραιώτες και παράλληλα, πρόσθεσε το όνομα του σε μια ξεχωριστή λίστα.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα – Σλοβενία 88-77 : Αποθέωση για την Εθνική, συγκίνηση για τον Γκάλη και 2×2 απέναντι στην Σλοβενία

Πιο συγκεκριμένα, πριν από τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο αρκετοί ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν από την ακαδημία είτε του Ολυμπιακού είτε του Παναθηναϊκού και έδειξαν θάρρος και θράσος, ώστε να πάνε από τον έναν «αιώνιο» στον άλλον.

To10.gr τούς συνέλλεξε και σας τους παρουσιάζει…

Γιάννης Κυράστας

Ο Κυράστας ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, αγωνίστηκε για εννιά χρόνια με τους «ερυθρόλευκους», ενώ έγινε και αρχηγός, και κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα και τρία κύπελλα Ελλάδας, τα οποία ήταν και νταμπλ εκείνες τις χρονιές. Όμως, το καλοκαίρι του 1981 φόρεσε τα χρώματα του Παναθηναϊκού για τα επόμενα πέντε χρόνια, κατακτώντας 2 πρωταθλήματα και τρία κύπελλα, με τα δύο να είναι νταμπλ επίσης. Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας έγινε προπονητής και κάθισε στον πάγκο των «πρασίνων» για 66 παιχνίδια.

Γιώργος Καπουράνης

Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που «βγήκε» από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, που όμως δεν κατάφερε να καθιερωθεί, αλλά κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους «ερυθρόλευκους» το 1987. Στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε για μια πενταετία, από το 1993 μέχρι το 1998, και σήκωσε το πρωτάθλημα με τους «πράσινους» το 1995 και το 1996.

Γιάννης Ζαραδούκας

Ο Ζαραδούκας ανδρώθηκε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, αλλά δεν κατέγραψε ποτέ συμμετοχές με την πρώτη ομάδα, φεύγοντας ως ελεύθερος το 2008. Τρία χρόνια αργότερα τον απέκτησε ο Ολυμπιακός, αλλά ούτε εκεί βρήκε ιδιαίτερο χρόνο, αφού αγωνίστηκε μόλις 3 φορές με τους «ερυθρόλευκους». Ωστόσο, ο πρώην αμυντικός των «αιωνίων» κατέχει το ρεκόρ ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί με τις περισσότερες ομάδες της Super League (9).

Στέφανος Καπίνο

Ο νυν τερματοφύλακας του Παναιτωλικού έχει «βγει» από τις ακαδημίες των «πρασίνων», από τον οποίο αποχώρησε το 2014 για να αγωνιστεί με την Μάιντς. Ο Έλληνας πρώην διεθνής πορτιέρο μετακόμισε στον Πειραιά ένα χρόνο αργότερα, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2018, καταγράφοντας 48 συμμετοχές, όσες είχε και με τον Παναθηναϊκό. Με τον «ερυθρόλευκους» μετράει δύο πρωταθλήματα, ενώ με τους «πράσινους» έχει ένα Κύπελλο.

Σπύρος Ρισβάνης

Ο Ρισβάνης ξεπετάχτηκε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και αγωνίστηκε με τη φανέλα τους 24 φορές και αποχώρησε το 2015. Το 2017 πήγε στον Ολυμπιακό, αλλά δεν αγωνίστηκε σε κανένα επίσημο παιχνίδι. Όπως και ο Καπίνο, κέρδισε το κύπελλο με τους «πράσινους» το 2014.

 

Νίκος Βέργος

Ο νυν επιθετικός του Ατρομήτου ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και φόρεσε την φανέλα της ανδρικής ομάδας 10 φορές, σκοράροντας και ένα γκολ. Το 2018 πήγε από την μία ομάδα στην… άλλη, και με τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε 8 φορές, βρίσκοντας δίχτυα μία φορά.

Γιάννης Φετφατζίδης

Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός του ΑΠΟΕΛ έγραψε την δική του ιστορία φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά τη σεζόν 1999-2000 αγωνιζόταν στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, δηλαδή στα 10 του χρόνια. Ο «Φέτφα» αποκτήθηκε από τους «ερυθρόλευκους» το 2009 και κατέγραψε 92 συμμετοχές και 10 γκολ.

Λάμπρος Χούτος

Όπως ο Φετφατζίδης, ο Λάμπρος Χούτος ξεκίνησε από την Παιανία, προτού αποχωρήσει το 1994 για την Ρόμα. Έξι χρόνια αργότερα επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη του Ολυμπιακού και σημείωσε 33 γκολ σε 67 συμμετοχές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ