Football analysis: Ο Ορτέγκα στο «μικροσκόπιο» – Γιατί τον ξεχώρισαν Κορδόν και Μαρτίνεθ (pics+vids)

Football analysis: Ο Ορτέγκα στο «μικροσκόπιο» – Γιατί τον ξεχώρισαν Κορδόν και Μαρτίνεθ (pics+vids)

Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Φρανσίσκο Ορτέγκα, που είναι ο εκλεκτός των Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ για τη θέση του αριστερού μπακ στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει μπροστά του έναν κρίσιμο αγώνα την Πέμπτη (17/08) στο Βέλγιο κόντρα στην Γκενκ, όπου θα πάει να υπερασπιστεί το προβάδισμα που πήρε (1-0) στο «Γ. Καραϊσκάκης» και να «τσεκάρει» το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Europa League, ωστόσο πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι το μυαλό των «ερυθρολεύκων» βρίσκεται και στην κατάλληλη στελέχωση του ρόστερ που θα επιτρέψει στον Ντίεγκο Μαρτίνεθ να διεκδικήσει μέχρι τέλους τους στόχους που έχει θέσει ο σύλλογος.

Εδώ και μέρες, υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες που θέλουν τον Ολυμπιακό να έχει δείξει σοβαρό ενδιαφέρον και να κινείται για την απόκτηση του 24χρονου αριστερού μπακ της Βελέζ Σάρσφιλντ, Φρανσίσκο Ορτέγκα. Μάλιστα, σημερινές πληροφορίες από την Αργεντινή υποστηρίζουν πως ο παίκτης θέλει διακαώς να γίνει παίκτης του Ολυμπιακού κάτι το οποίο λέγεται πως έχει ξεκαθαρίσει στη διοίκηση του αργεντίνικου κλαμπ ωθώντας την να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τον Πειραϊκό σύλλογο.

Διαβάστε επίσης: Crash test: Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός – Όλα τα δεδομένα – Ποιος θα είναι καλύτερος;

Με δεδομένο την διάθεση και των δύο πλευρών (Ολυμπιακού – Ορτέγκα) να συνεργαστούν το μόνο που φαίνεται πως απομένει είναι η επίτευξη του «deal» μεταξύ των συλλόγων. Οπότε, με τον 24χρονο να «προβάρει» τα ερυθρόλευκα μπορούμε να εστιάσουμε στο προφίλ του και να εκτιμήσουμε σχετικά με το τι θα προσφέρει στην αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού.

Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα είναι «γέννημα θρέμμα» παιδί της Βελέζ η οποία τον Ιανουάριο του 2018 τον έκανε επαγγελματία σε ηλικία 19 ετών. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει αγωνιστεί σε 152 παιχνίδια με την Βελέζ έχοντας 3 γκολ και 14 ασίστ, καθώς πρόκειται για ένα μπακ που του αρέσει να συμμετέχει στο επιθετικό τρίτο της ομάδας του. Επίσης, ένα από τα στοιχεία που τον ξεχωρίζουν είναι η ικανότητα του με την μπάλα στα πόδια, καθώς ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα της Αργεντινής με 71.7 μέσο όρο επαφών με την μπάλα ανά παιχνίδι, χάνοντας την μόλις 17.3 φορές (μ.ο/ματς) όντας ο κορυφαίος μπακ (είτε αριστερό είτε δεξί) στις επιτυχημένες ντρίμπλες (2.4) ανά παιχνίδι.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του που προφανώς έχει πέσει στην αντίληψη του Αντόνιο Κορδόν και του Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι, πως αρέσκεται στο να κάνει «κούρσες» στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με δεδομένο τον αγωνιστικό μοντέλο του τεχνικού του Ολυμπιακού να δημιούργει υπεραριθμία στις πλευρές, ο Ορτέγκα μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος.

Όσον αφορά τα αμυντικά χαρακτηριστικά του Ορτέγκα, πρόκειται για ένα αριστερό μπακ που αγωνίζεται σε υψηλή ένταση και ρυθμούς, οπότε έτσι αντιμετωπίζει και τους αντιπάλους του. Προσπαθεί να «βγαίνει» και να επιτίθεται στην μπάλα όταν είναι διεκδικήσιμη. Όταν δεν τα καταφέρνει, δεν εκτίθεται (ως επί το πλείστον) εξαιτίας των γρήγορων αντιδράσεων του αλλά και της ταχύτητας του.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από το παιχνίδι ενός ποδοσφαιριστή που είναι ταχύς η ικανότητα του στην γρήγορη μετάβαση από φάση άμυνας στην επίθεση. Ο Ορτέγκα ήταν κομβικός τη φετινή σεζόν στο «τρανζίσιον» παιχνίδι για την Βελέζ, καθώς είναι πολύ καλός στο να δίνει την μπάλα άμεσα (μία επαφή), ολοκληρώνοντας το πρωτάθλημα Αργεντινής με 70% ποσοστό επιτυχημένων μεταβιβάσεων στο μισό του αντιπάλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ