Το πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση Ορτέγκα, οι επαφές με τη Βελέζ και οι μεταγραφές στην Αργεντινή

Το πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση Ορτέγκα, οι επαφές με τη Βελέζ και οι μεταγραφές στην Αργεντινή

Ο Ολυμπιακός κινείται μεθοδικά με σκοπό να ολοκληρώσει και τη μεταγραφή του Φρανσίσκο Ορτέγα, την εκπροσώπηση του οποίου ανέλαβε ο Μπραγκαρνίκ.

Ο Ολυμπιακός φέρνει στην Ελλάδα σήμερα και ολοκληρώνει τη μεταγραφή του Σαντιάγκο Εσε. Την ίδια ώρα, ωστόσο, προσπαθεί να κλειδώσει οριστικά και μια ακόμη πιο δύσκολη περίπτωση από την αργεντίνικη αγορά. Ο λόγος, βεβαίως, για τον Φρανσίσκο Ορτέγκα. Τον κορυφαίο αριστερό μπακ του πρωταθλήματος. Για την απόκτηση του οποίου γίνεται ένα απίστευτο «παιχνίδι» τακτικής, αλλά και προτάσεων. Με τον Ολυμπιακό να επιμένει για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή.

Πριν από λίγες ημέρες αναφερθήκαμε στον ρόλο του Κριστιάν Μπραγκαρνίκ. Του ατζέντη του προπονητή της Βελέζ Σάρσφιλντ, αλλά και του αριστερού μπακ που απέκτησε η αργεντίνικη ομάδα, Ελίας Γκόμες. Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, ο ατζέντης που έχει εκπροσωπεί εδώ και λίγο καιρό τον Ορτέγκα δεν είναι άλλος από τον… Μπραγκαρνίκ. Ένας από τους σημαντικότερους και ισχυρότερους εκπροσώπους παικτών στο ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής, αλλά και ιδιοκτήτης της ισπανικής Ελτσε.

Διαβάστε επίσης: Μπαράζ αφίξεων για τον Ολυμπιακό: Έρχονται Εσε και Σκάρπα!

Οι πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν πως ο νέος ατζέντης του Ορτέγκα είναι στην ίδια γραμμή με τον ποδοσφαιριστή του. Και πως η πίεση προς τη Βελέζ είναι πολϋεπίπεδη. Μάλιστα, από τη στιγμή που ο παίκτης ενημέρωσε ότι θα τραβήξει στα άκρα την υπόθεση της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό, έχουν γίνει μια σειρά από πράγματα. Σημαντικά. Όπως η αύξηση της προσφοράς από τους Ερυθρόλευκους, σε επίπεδα που θεωρητικά πλησιάζουν τα «θέλω» των Αργεντινών. Και λέμε θεωρητικά, διότι κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να εμφανίσουν ξανά, έως ότου τελειώσει το θέμα.

Εχει σημασία σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως στην Αργεντινή τα λεφτά από τις μεταγραφές έχουν συγκεκριμένο… προορισμό και «προτεραιότητες». Εάν, για παράδειγμα, μια ομάδα αποφασίσει να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή έναντι 1.000.000 €, πριν κάποια λεφτά φτάσουν στην ομάδα, τα χρήματα αυτά θα μοιραστούν με την εξής προτεραιότητα: Ένα 10-15% πηγαίνει στον ποδοσφαιριστή. Ένα ποσοστό είναι οι φόροι. Και ένα ποσοστό περίπου 3% πηγαίνει στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας. Όλα αυτά, πριν η ομάδα πάρει λεφτά. Αφού, λοιπόν, δοθεί ένα ποσοστό κοντά στο 22-25%, από εκεί και πέρα αρχίζει να μετράει το καθαρό ποσό που θα λάβει η ομάδα.

Για αυτό συχνά είναι περίπλοκο να γίνει σαφές ποια είναι ακριβώς τα ποσά που δίνονται στις ομάδες από τους συλλόγους. Δεν είναι, δηλαδή, ξεκάθαρο εάν τα ποσά είναι «καθαρά» ή αφορούν όλο το «πακέτο» των υποχρεώσεων που πρέπει να πληρωθούν. Με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να υπερκεράσει τα εμπόδια, κάνοντας δικό του τον Ορτέγκα. Με καλούς… συμμάχους είναι η αλήθεια. Μένει να φανεί πότε η Βελέζ θα αποφασίσει να πει το μεγάλο «ναι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ