Ο Πέλκας αποθέωσε Λουτσέσκου, Βιεϊρίνια και Πρίγιοβιτς!

Ο Πέλκας αποθέωσε Λουτσέσκου, Βιεϊρίνια και Πρίγιοβιτς!

Ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε για την κατάκτηση του Κυπέλλου, τα πλεονεκτήματα του ΠΑΟΚ σε σχέση με τα περασμένα χρόνια, ενώ έκανε αποκαλύψεις για την κατάσταση που υπήρχε πριν την έλευση του Λουτσέσκου, τον οποίο και αποθέωσε μαζί με τους Πρίγιοβιτς και Βιεϊρίνια

Ο Δημήτρης Πέλκας είχε μια εξαιρετική σεζόν φέτος με τον ΠΑΟΚ, εκτοξεύοντας τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Ολοκλήρωσε τη χρονιά με 12 γκολ και 12 ασίστ σε 36 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, κέρδισε ξανά θέση στην Εθνική ομάδα, αλλά επιλέχθηκε από τη Nova και μεταξύ των κορυφαίων μέσων του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε.

Ο Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής μίλησε στον «Libero 107,4» και αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Κυπέλλου, τα πλεονεκτήματα της ομάδας σε σχέση με τα περασμένα χρόνια, ενώ έκανε αποκαλύψεις για την κατάσταση που υπήρχε πριν την έλευση του Λουτσέσκου, τον οποίο και αποθέωσε μαζί με τους Πρίγιοβιτς και Βιεϊρίνια.

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου: «Το περιμέναμε αρκετές εβδομάδες τον τελικό και αντιμετωπίζαμε τα τελευταία ματς του πρωταθλήματος σαν μία μίνι προετοιμασία. Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι, το πιστεύαμε και όντως έγινε, γιατί δείξαμε το καλό μας πρόσωπο, αυτό που αρχίσαμε να δείχνουμε από το ματς με την Ξάνθη και συνεχίσαμε να έχουμε τους τελευταίους μήνες».

Για το αν δημιουργήθηκε εκνευρισμός στους παίκτες για τον τρόπο που χάθηκε το πρωτάθλημα και τη στάση που κρατούσαν οι ανταγωνιστές: «Δεν μας πέρασαν αδιάφορα τα όσα έγιναν. Δώσαμε τα πάντα, κάναμε υπέρβαση, γιατί ήμασταν στο πάτωμα και σηκώσαμε κεφάλι. Περιμέναμε τον τελικό για να δώσουμε απαντήσεις μέσα στο γήπεδο».

Για τα πλεονεκτήματα του ΠΑΟΚ σε σύγκριση με τους αντιπάλους του, αλλά και τις παλιότερες ομάδες του Δικεφάλου: «Πρώτον ο προπονητής. Ήρθε με μία συγκεκριμένη φιλοσοφία, την εφάρμοσε και συνέχισε με αυτήν. Μας εξήγησε πώς πρέπει να δουλέψουμε, να έχουμε αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχία, κάτι που είναι το Α και το Ω. Μετά, είναι το ποδόσφαιρο που παίξαμε. Η ανάπτυξη από πίσω την οποία είχαμε. Φέτος είχαμε καλύτερες εμφανίσεις με μικρότερες ομάδες σε σχέση με τα παλιότερα χρόνια και τις δυσκολίες που είχαμε να ανοίξουμε κλειστές άμυνες. Αμυντικά επίσης ήμασταν άριστοι. Η άμυνα ξεκινούσε από μπροστά, από την επίθεση».

Για το «κουμπί» που γύρισε στον ΠΑΟΚ: «Χρειάζεται αρκετός χρόνος για να βρεθεί η χημεία σε μία ομάδα. Ήμασταν τυχεροί που άλλαξε η κατάσταση πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε. Το ματς με την Ξάνθη ήταν ένα μάθημα για όλους, γιατί όλο το κλίμα ήταν δύσκολο».

Για την κατάσταση που υπήρχε πριν την έλευση του Λουτσέσκου: «Παίζαμε το ματς με την Κέρκυρα στην Τούμπα. Ξεκίνησα βασικός και θυμάμαι ότι δεν μπορούσα να παίξω παραπάνω από 30 λεπτά. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα!».

Για την εικόνα του ίδιου και το πού βελτιώθηκε: «Το πιο σημαντικό είναι να βελτιώνεσαι. Να αγωνίζεσαι και να βγάζεις νέα στοιχεία, να βλέπεις τα λάθη σου και να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος και ποδοσφαιριστής. Φέτος αυτό που έζησα με το συγκεκριμένο προπονητή ήταν πολύ σημαντικό. Μας έδινε οδηγίες σε κάθε μέρος του γηπέδου τι έπρεπε να κάνουμε, για να μην τρέχουμε άσκοπα. Έτσι διαβάζεις καλύτερα το παιχνίδι. Βελτιώθηκα στο αμυντικό κομμάτι, είχα τρεξίματα και ένταση και δεν είχα κενά διαστήματα σε σχέση με το παρελθόν. Η νοοτροπία που απέκτησα και η σοβαρότητα ήταν σημαντικά πράγματα και αυτά που με είπε ο τεχνικός ότι θέλει να δει από εμένα και στον τελικό του Κυπέλλου».

Για τις σχέσεις που υπάρχουν στην Εθνική μεταξύ παικτών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ: «Είναι κανονικές. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι στην εθνική. Το τι ειπώθηκε όταν αγωνίζονται με τις ομάδες τους, μπορεί να έχουν επηρεαστεί και από τα όσα έχουν συμβεί. Εδώ είμαστε για την εθνική και πρέπει να δουλέψουμε και να δώσουμε τα πάντα. Αυτό θα κάνω εγώ».

Για τη φάση του γκολ στον τελικό: «Ήθελα πολύ να βάλω γκολ. Έδειξα στον Πρίγιοβιτς που ήθελα την μπάλα και μου έκανε την πάσα. Ήθελα να μπω με την μπάλα στα δίχτυα».

Για τον Πρίγιοβιτς: «Βελτιώθηκε πάρα πολύ. Στον πρώτο γύρο πέρα από το σκοράρισμα, δεν ήταν τόσο καλός στα άλλα στοιχεία. Εδώ και 3-4 μήνες όμως έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, έχει μάθει να κάνει και άλλα πράγματα και αυτό το καταλαβαίνει και ο ίδιος για αυτό και μιλούσε μαζί μας για να μάθει τι πρέπει να κάνει για να βελτιωθεί».

Για τον Βιεϊρίνια: «Η νοοτροπία του δεν υπάρχει! Είναι ένας παίκτης που έχει παίξει σε μεγάλα πρωταθλήματα, έχει πάρει το Euro, ήρθε σαν μεγάλη μεταγραφή, άλλος αν ήταν στη θέση του θα έλεγε ότι δεν παίζει μπακ. Είναι το Α και το Ω της ομάδας. Ότι και να πω είναι λίγο. Τον παρακαλούσα να μη βγει αλλαγή στον τελικό. Είναι απίστευτος. Αποτελεί μεγάλο παράδειγμα όχι μόνο για την ομάδα, αλλά για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το αν θα φύγει με μεταγραφή: «Δεν ξέρω ποιος με θέλει. Σήμερα έχω το ματς με την εθνική, μετά να ξεκουραστώ και μετά ξεκινάει μία μεγάλη σεζόν με τον ΠΑΟΚ, με μεγάλο στόχο το Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το ποια θεωρεί ο ίδιος μεγάλη ομάδα: «Ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλώσει πάρα πολύ. Μπορεί να σου προσφέρει πράγματα τα οποία αναζητάει ο κάθε ποδοσφαιριστής, ειδικότερα αν ξέρεις το dna του συλλόγου. Μία ομάδα σε ξένο πρωτάθλημα που αγωνίζεται κάθε χρόνο Τσάμπιονς Λιγκ και σου προσφέρει άλλες παραστάσεις, κάτι το οποίο μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ τα επόμενα χρόνια, σε κάνει ακόμη καλύτερο. Εδώ στην Ελλάδα με τέτοιας δυναμικότητας αντιπάλους δε γίνεται να βελτιωθείς. Και το βλέπεις αυτό όταν πηγαίνεις στην εθνική και αναρωτιέσαι αν μπορείς να γίνεις καλύτερος μέσω του ΠΑΟΚ ή μίας ομάδας του εξωτερικού».

Για την επόμενη σεζόν στον ΠΑΟΚ: «Σημαντικό είναι το γεγονός ότι παραμένει ο προπονητής. Να κάνει την προετοιμασία που θέλει, ώστε η ομάδα να κάνει το μεγάλο βήμα για να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό θα γίνει μέσω της σωστής δουλειάς, κάτι το οποίο φαίνεται από τώρα, με τον κορμό που κρατάει η ομάδα. Είμαι πολύ αισιόδοξος για τη νέα χρονιά. Μακάρι να κάνει το μεγάλο βήμα ο ΠΑΟΚ και να μεγαλώσει και άλλο η ομάδα».

Τέλος, για το γούρι με τα τατουάζ του Γιώργου Μαυρίδη αποκάλυψε: «Τον πήρα δύο εβδομάδες πριν τηλέφωνο. Είχε κανονιστεί και το ξέραμε μόνο εμείς δύο και ο Μαλεζάς. Ήρθε στο ξενοδοχείο και μετά έπαιρνε τηλέφωνο τους παίκτες και έλεγε ότι έχουμε μία δουλίτσα να κάνουμε. Και έτσι έγινε το γούρι και το 4 στα 4 στα Κύπελλα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ