Φικάι: «Είδωλο μου ο Αλάμπα, ονειρεύομαι Μουντιάλ με την Αλβανία»

Φικάι: «Είδωλο μου ο Αλάμπα, ονειρεύομαι Μουντιάλ με την Αλβανία»

Ο Έλτον Φικάι του Παναθηναϊκού, σε συνέντευξή του σε αλβανικό Μέσο μίλησε για τα όνειρά του με την πράσινη φανέλα αλλά και τη χώρα του και τους παίκτες που θαυμάζει.

Ένα από τα hot prospects του Παναθηναϊκού, είναι ο 17χρονος αριστερός μπακ και στόπερ, Έλτον Φικάι. Ένα παιδί που προέρχεται από την Κ17 των πράσινων και σίγουρα το επιτελείο του Γιοβάνοβιτς τον πιστεύει και θέλει να ποντάρει στην εξέλιξή του.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακολούθησε την προετοιμασία των πράσινων το καλοκαίρι και δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα της ομάδας του, ενώ παράλληλα ανεβαίνει και τα κλιμάκια της Εθνικής ομάδας της Αλβανίας, έχοντας ήδη συμμετοχές με την U19.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Φικάι στο «Talenti shqiptar» ανέφερε σχετικά:

 Για την Εθνική Αλβανίας: «Όταν με κάλεσε για πρώτη φορά η Αλβανία, χάρηκα πολύ. Η οικογένειά μου ήταν ακόμα πιο χαρούμενη. Ο πρώτος μου αγώνας με την Αλβανία U-15 ήταν με το Κόσοβο. Είναι όμορφο να πας από την Αλβανία U-15 στην U-19. Κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε κάτι τέτοιο, αλλά επιθυμία μου είναι να παίξω μια μέρα με την ανδρική ομάδα».

Για το ότι δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα του Παναθηναϊκού: «Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά για να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται και να μην απογοητεύσω το επιτελείο του Παναθηναϊκού, που πίστεψε σε εμένα».

Για τους Αλβανούς ποδοσφαιριστές που κάνουν καριέρα σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: «Είναι όμορφο να βλέπεις Αλβανούς να παίζουν σε ευρωπαϊκές ομάδες, γιατί μια μέρα εμείς ως Αλβανία θα φτάσουμε πολύ ψηλά. Θέλω να βοηθήσω και την Αλβανία να παίξει στο Μουντιάλ».

Για το ποδοσφαιρικό είδωλό του: «Για πρότυπο, έχω τον Μεργκίμ Μάβραϊ ως αριστερό σέντερ μπακ, καθώς δραστηριοποιούμαι και εκεί τα τελευταία τρία χρόνια».

Για τους στόχους του στο μέλλον αλλά και τις συγκρίσεις που αφορούν το πρόσωπό του: «Με συγκρίνουν με τον Φραντς Μπεκενμπάουερ για την ηρεμία που έχω με την μπάλα και την τεχνική. Στόχος μου είναι να παίξω σε ένα δυνατό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να ακολουθήσω τα βήματα του αμυντικού της Ρεάλ Μαδρίτης, Νταβίντ Αλάμπα».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ