Σκάρπα: Αυτό που έλειπε από τον Ολυμπιακό (vid)

Σκάρπα: Αυτό που έλειπε από τον Ολυμπιακό (vid)

Ο Γκουστάβο Σκάρπα δικαίωσε απόλυτα τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ για την επιλογή του Ισπανού τεχνικού να του δώσει φανέλα βασικού στη νίκη επί του Ατρομήτου με 4-0, για την 2η αγωνιστική της Super League. Όλα όσα έκανε ο Βραζιλιάνος «μαέστρος» του Ολυμπιακού.

Ο Γκουστάβο Σκάρπα μετά το ντεμπούτο του με την φανέλα του Ολυμπιακού, στην νίκη με 2-0 στην πρεμιέρα της Super League απέναντι στον Πανσερραϊκό, χθες (27/08), βρέθηκε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα, δικαιώνοντας απόλυτα τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, με όσα έκανε στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» στην εύκολη νίκη (4-0) των Πειραιωτών απέναντι στους Περιστεριώτες.

Αναμφίβολα, το πρόσωπο του χθεσινοβραδινού αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στον Ατρόμητο, είναι ο Γιώργος Μασούρας. Ο Έλληνας διεθνής εξτρέμ αφού ξεκίνησε τον «χορό» των γκολ στο 32ο λεπτό (1-0), «σφράγισε» και την νίκη για τους «ερυθρόλευκους» στο 49ο λεπτό (3-0), πριν ο Κίνι (77′) δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας του Μαρτίνεθ. Ωστόσο, εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του μεγάλου λιμανιού ήταν ο Βραζιλιάνος Γκουστάβο Σκάρπα, ο οποίος δείχνει πως ανεβάζει την απόδοσή του, εμφανίζοντας στο γήπεδο την καλή του τεχνική κατάρτιση αλλά και τις δημιουργικές του ικανότητες που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για οποιαδήποτε αντίπαλη άμυνα.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Επίθεση από παντού και «σφυροκόπημα»

Ο Γκουστάβο Σκάρπα, έμεινε στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» για συνολικά 84′ λεπτά. Μάλιστα, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ εμφάνισε και τις σκέψεις του αναφορικά με τον Βραζιλιάνο, καθώς τον έχρισε ως τον βασικό του δημιουργό όταν αφαίρεσε από την «σκακιέρα» τον Κώστα Φορτούνη, στο 58ο λεπτό.

Σ’ αυτά τα 84′ λεπτά ο Σκάρπα, κινούμενος κατά κύριο λόγο, στην δεξιά πτέρυγα της επίθεσης του Ολυμπιακού, κατέγραψε 60 επαφές με την μπάλα (1ος σε επαφές σε σύγκριση με Φορτούνη, Μασούρα, Ελ Κααμπί), έχοντας 93% ποσοστό ευστοχίας στις μεταβιβάσεις του (38/41).

Επίσης, δοκίμασε συνολικά 9 σέντρες στην περιοχή του Ατρομήτου ενώ είχε ήταν αλάνθαστος στις μακρινές μεταβιβάσεις (6/6), κάτι που ίσως να εκτιμήσει ιδιαίτερα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ καθώς το παιχνίδι του στηρίζεται στην γρήγορη μεταφορά της μπάλας από την μία πλευρά στην άλλη.

Ο Σκάρπα, ήταν και ο εκφραστής τριών επιθέσεων του Ολυμπιακού, αλλά κανένα από τα σουτ που επιχείρησε δεν βρήκαν εστία.

Όσον αφορά την διάθεσή του, ο Σκάρπα βγήκε νικητής στις μονομαχίες εδάφους με τους αμυντικούς του Ατρομήτου, σε 4 από τις 5 περιπτώσεις, ενώ χρειάστηκε να τον σταματήσουν κάνοντας του φάουλ 3 φορές (περισσότερα από οποιονδήποτε παίκτη του Ολυμπιακού).

Τα highlights της αναμέτρησης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ