Επαφές με Βινίσιους, Φερνάντες, Μποαντού για σέντερ φορ – Κίνηση και για Καράντζα – Οι δανεικοί, οι ευκαιρίες και ο Φαν Χόιντονκ

Επαφές με Βινίσιους, Φερνάντες, Μποαντού για σέντερ φορ – Κίνηση και για Καράντζα – Οι δανεικοί, οι ευκαιρίες και ο Φαν Χόιντονκ

Ο Ολυμπιακός χτυπάει σέντερ φορ πρώτης γραμμής. Νέα κίνηση για Βινίσιους, ο... έρωτας του Μαρτίνεθ με Φερνάντες, η θελκτική περίπτωση Μπουαντού και η έκπληξη με Καράντζα.

Ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση σέντερ φορ. Ενός ποδοσφαιριστή που θα προορίζεται, όχι απλά για να μπει στην αγωνιστική εξίσωση των Πειραιωτών ,αλλά για να αποτελέσει βασική επιλογή στα πλάνα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Και για αυτόν τον λόγο τις τελευταίες ώρες έχουν ενταθεί οι επαφές με τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει. Με περιπτώσεις όπως οι Κάρλος Βινίσιους, Κάρλος Φερνάντες και Μαξίμ Μποαντού να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Για τον Βραζιλιάνο «φονιά» της Φούλαμ ο Ολυμπιακός δεδομένα επικοινώνησε τις τελευταίες ημέρες. Η περίπτωση του Βινίσιους, εξάλλου δεν είναι άγνωστη. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν διαχρονικό ενδιαφέρον για τον 28χρονο στράικερ από την εποχή που αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας. Και τώρα το όνομά του επανήλθε στο προσκήνιο. Όχι χωρίς λόγο. Αλλά διότι απλά δεν… χωράει στα πλάνα του Μάρκο Σίλβα. Και άρα πρέπει να συνεχίσει άλλου την καριέρα του. Η περίπτωσή του δεν είναι απλή. Αλλά πλέον όλα είναι ανοιχτά. Και ο παίκτης δεν είναι αρνητικός. Το αντίθετο. Με την υπόθεση, ωστόσο, να μην είναι απλή.

ΚΑΡΛΟΣ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΕΘ

Απλή δεν είναι ούτε η περίπτωση του Κάρλος Φερνάντες. O 27χρονος σέντερ φορ της Ρεάλ Σοσιεδάδ έχει ξεκινήσει βασικός και στα τρία φετινά παιχνίδια της ομάδας του. Αλλά είναι στους υπό παραχώρηση παίκτες, ειδικά από τη στιγμή που οι Βάσκοι απέκτησαν τον Αντρέ Σίλβα από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ο Ισπανός στράικερ αποτελεί «παιδί» του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Με τον νυν τεχνικό του Ολυμπιακού έχει παίξει σε 114 αγώνες, με 36 γκολ και 6 ασίστ, καθώς τον είχε από μικρό στη β ομάδα της Σεβίλλης. Ο Μαρτίνεθ με τον Κορδόν τον είχαν πάρει δανεικό στη Γρανάδα τη σεζόν 2019-20, οπότε και ο δυναμικός φορ έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με 40 ματς, 14 γκολ και 4 ασίστ. Η Σοσιεδάδ δεν τον είχε βάλει στη λίστα των υπο παραχώρηση παικτών, αλλά ο Κορδόν και ο Μαρτίνεθ έχουν μιλήσει. Και μένει να φανεί εάν υπάρχει τρόπος να γίνει η μεταγραφή.

ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΜΠΟΑΝΤΟΥ

Μια μεταγραφή (ή καλύτερα ένας δανεισμός) που μπορεί να γίνει και οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει στο τραπέζι, είναι εκείνη του Μάιρον Μποαντού. Ο 21χρονος επιθετικός της Μονακό είναι προς παραχώρηση, με σκοπό να πάρει παιχνίδια. Και με οψιόν αγοράς, αλλά μεγάλη. Όπως και να έχει, είναι παίκτης που ο Αντόνιο Κορδόν τον ξέρει καλά. Καθώς ποτέ δεν έκοψε τις σχέσεις του με τους Μονεγάσκους, παρότι έμεινε μόλις ενάμιση χρόνο. Η Μονακό αγόρασε με 17.000.000 τον διεθνή Ολλανδό στράικερ από την Άλκμααρ, αλλά η προσαρμογή του στο Σαμπιονά ήταν περίπλοκη, ενώ αντιμετώπισε και κάποια προβλήματα τραυματισμών, που δεν του έδωσαν τη δυνατότητα να καθιερωθεί. Αλλά αυτές οι ατυχίες μπορεί να εξελιχθούν σε τύχη για τον Ολυμπιακό. Καθώς η Μονακό τον παραχωρεί και ο Μποαντού είναι παίκτης που ταιριάζει γάντι στον τρόπο που παίζει ο Ολυμπιακός. Τις επόμενες ώρες/ημέρες θα ξεκαθαρίσουν όλα. Με τις επαφές να είναι σε καλό επίπεδο.

ΚΡΟΥΣΗ ΚΟΡΔΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΑ

Μια τέταρτη περίπτωση που απασχολεί τον Ολυμπιακό το τελευταίο διάστημα είναι ο Χουλιάν Καράντζα. Ο 24χρονος Αργεντινός επιθετικός της Φιλαδέλφεια Γιούνιον αποτελεί επιλογή του Αντόνιο Κορδόν, ο οποίος έχει ήδη κάνει επαφές με την αμερικανική ομάδα και τους εκπροσώπους του. Θέλοντας να μεγαλώσει την αργεντίνικη παρέα του Ρέντη. Ωστόσο η υπόθεση δεν είναι απλή. Ο Καράντζα είναι ο βασικός επιθετικός και πρώτος σκόρερ της ομάδας του (10 γκολ έως τώρα). Το συμβόλαιό του λήγει τον Δεκέμβριο, αλλά υπάρχει οψιόν ανανέωσης έως τον Δεκέμβριο του 2024, η οποία και θα ενεργοποιηθεί. Ο Κορδόν τον έχει ψηλά στη λίστα του. Επαφές έχουν γίνει, αλλά παράλληλα υπάρχουν και αντικειμενικές δυσκολίες. Η Φιλαδέλφεια δεν τον παραχωρεί με λιγότερα από 5-6 εκατομμύρια, σύμφωνα με τους Αμερικανούς. Ενώ και ο ίδιος δεν έχει κοινοτικό διαβατήριο. Κάτι που περιπλέκει κάπως τα πράγματα.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΑΝ ΧΟΪΝΤΟΝΚ

Στον Ολυμπιακό έχει προταθεί εδώ και μέρες ο Σίντνεϊ Φαν Χόιντονκ. Αλλά προς το παρόν οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν κάνει κίνηση για την απόκτηση του 26χρονου Ολλανδού φορ της Μπολόνια. Μέχρι χθες ο υψηλόσωμος επιθετικός ήταν κοντά στη Βόλφσμπουργκ, αλλά ο δανεισμός πάγωσε την τελευταία στιγμή. Για τον παίκτη ενδιαφέρον έχει δείξει τις τελευταίες ώρες η Βέρντερ Βρέμης και ομάδες από Ιταλία και Αγγλία.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ. Μια σημείωση εξόχως σημαντική. Ο Ολυμπιακός μπορεί να αποκτήσει μόνο ακόμη έναν δανεικό ποδοσφαιριστή. Το σύνολο είναι επτά. Και έως τώρα έχει ήδη εντάξει στο δυναμικό του έξι (Φρέιρε, Πορόζο, Αλεξανδρόπουλος, Σκάρπα, Ομάρ Ρίτσαρντς και Σολμπάκεν). Υπάρχει ακόμη μία θέση δανεικού ανοιχτή, με τους Πειραιώτες να κινούνται ίσως και για τρεις παίκτες ακόμη.

* Κάτι τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό. Τις τελευταίες ώρες προκύπτουν συνεχώς νέες επιλογές, καθώς όλη η Ευρώπη κλείνει τα ρόστερ της και υπάρχουν καλοί παίκτες που θα είναι διαθέσιμοι από σήμερα το βράδυ. Και από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός μπορεί να κλείσει παίκτη και να τον δηλώσει στη λίστα έως τις 4 Σεπτεμβρίου, αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει πολύς χρόνος και ίσως μεγάλες ευκαιρίες. Για παράδειγμα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια πιθανή ανατροπή σε περιπτώσεις παικτών που έως τώρα δεν έρχονταν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ