Ολυμπιακός: Ο Mr. 145 goal και τα κέρδη από μια σπουδαία μεταγραφή (vids)

Ολυμπιακός: Ο Mr. 145 goal και τα κέρδη από μια σπουδαία μεταγραφή (vids)

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη σπουδαία μεταγραφή του Στέφαν Γιόβετιτς, με τον Μαυροβούνιο επιθετικό να δηλώνει έτοιμος να δώσει απαντήσεις μέσα στο γήπεδο.

Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είναι πλέον και επίσημα ο Στέφαν Γιόβετιτς, με τους Ερυθρόλευκους να ενισχύουν το ρόστερ τους με έναν σπουδαίο επιθετικό. Έναν στράικερ με 145 γκολ και 55 ασίστ σε επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων, που έχει αγωνιστεί και στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ενας ποδοσφαιριστής με 15ετία πορεία στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό επίπεδο και κύκλο μεταγραφών 60 εκατ. ευρώ. Νούμερα που αποδεικνύουν την αξία του και δείχνουν την σπουδαιότητα της μεταγραφής, που ολοκλήρωσε πριν από λίγες ώρες ο Ολυμπιακός. Ο Στέφαν Γιόβετιτς δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Οσοι βλέπουν ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο γνωρίζουν τον Μαυροβούνιο σέντερ φορ, ο οποίος στην πολύχρονη καριέρα του έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Ιντερ, Μάντσεστερ Σίτι, Σεβίλλη, Μονακό και Χέρτα.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Ένα «καρέ» για τον Κορδόν

Εμπειρία, που σε συνδυασμό με την εκτελεστική του δεινότητα, τον κάνουν υπερπολύτιμο στον Ολυμπιακό, με τον Αντόνιο Κορδόν, να κάνει τα πάντα για να τον φέρει στο μεγάλο λιμάνι και να τον θέσει στη διάθεση του τεχνικού των Πειραιωτών, Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Μια πολύ σπουδαία μεταγραφή, που τελικά κατάφερε να ολοκληρώσει ο Ολυμπιακός, με τους Ερυθρόλευκους να αποκτούν τον Μαυροβούνιο στράικερ και να δηλώνουν κανονικά στην ευρωπαϊκή τους λίστα για τα παιχνίδια των ομίλων του Europa League.

Τι πρόσθεσε στην εξίσωση ο Ολυμπιακός με αυτή την μεταγραφή εκτός από εμπειρία; Προσωπικότητα, γκολ και χαρακτηριστικά που δεν είχε. Διότι ο «Ρομπέρτο Μπάτζιο των Βαλκανίων» -όπως τον βάφτισαν οι συμπατριώτες του εκείνο το καλοκαίρι του 2008 θέλοντας να τον συστήσουν στο κοινό της Φιορεντίνα που μόλις τον είχε αποκτήσει από την Παρτιζάν- δεν είναι ένας κλασικός φορ.

Παίζει άνετα στην κορυφή, αλλά η κλασική του θέση είναι «περιφερειακός». Ο ρόλος δηλαδή που έχει ανατεθεί από το ξεκίνημα της σεζόν στον Γιώργο Μασούρα. Και όπως επιβεβαιώνει η μεγάλη διαδρομή του είναι και σκόρερ, είναι και δημιουργός. Και αυτό το γνωρίζουν καλά και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ που συνεργάστηκε μαζί του για μερικούς μήνες στη Σεβίλλη (2017), αλλά και ο Αντόνιο Κορδόν που τον είχε στη Μονακό λίγους μήνες αργότερα.

Premier League (Μάντσεστερ Σίτι), Serie A (Φιορεντίνα, Ίντερ), La Liga (Σεβίλλη), Ligue 1 (Μονακό) Bundesliga (Χέρτα Βερολίνου). Καριέρα αδιανόητη από τον 34χρονο αρχηγό της εθνικής ομάδας του Μαυροβουνίου που ήρθε για να φύγει απευθείας μιας και τον περιμένει για ακόμη μια φορά το εθνόσημο. Μοναδική απορία για εκείνον; Οι τραυματισμοί που τον ταλαιπώρησαν την τελευταία διετία (40 ματς και 2.235’ με την Χέρτα σε αυτό το διάστημα με 11 γκολ και 4 ασίστ). Ο Μαυροβούνιος, όμως, δείχνει να τους έχει αφήσει πίσω του και να είναι έτοιμος για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του.

Είναι έτοιμος να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του: «Δεν μου αρέσουν οι υποσχέσεις, είναι εύκολο να μιλάς, θα το δείξω στο γήπεδο. Είδα τα παιχνίδια και τα αποτελέσματα, ήταν πάρα πολύ καλά, είμαι χαρούμενος για αυτό. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα», τόνισε μεταξύ άλλων ο έμπειρος άσος στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ