Ο διπλός «πονοκέφαλος» του Αλμέιδα ενόψει Ολυμπιακού

Ο διπλός «πονοκέφαλος» του Αλμέιδα ενόψει Ολυμπιακού

Με τους διεθνείς να επιστρέφουν και τα Σπάτα να γεμίζουν ξανά, ο Ματίας Αλμέιδα θα... φουλάρει ενόψει Ολυμπιακού όπου έχει να διαχειριστεί δύο πολύ σοβαρά ζητήματα.

Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που είχε τους περισσότερους διεθνείς – διασκορπισμένους μάλιστα σε διάφορες ηπείρους – σε αυτή τη διακοπή των Εθνικών ομάδων, με τον Ματίας Αλμέιδα να μην μπορεί να κάνει κανονική προπόνηση τις προηγούμενες μέρες στα Σπάτα. Ουσιαστικά από αύριο οι «κιτρινόμαυροι» θα μπουν για τα καλά σε ρυθμούς Ολυμπιακού, ενόψει του πρώτου ντέρμπι της σεζόν την Κυριακή (17/9, 21:30) στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εκεί όπου είναι πολύ πιθανό πλέον ο Αργεντινός τεχνικός να έχει δύο σημαντικές απουσίες. Ο λόγος για τους Λιβάι Γκαρσία και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς οι οποίοι δεν έχουν μπει ακόμη σε κανονικό πρόγραμμα αφού δεν έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν. Ο άσος από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο τραυματίστηκε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Αντβέρπ στο Βέλγιο και δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει. Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για τράβηγμα στον αριστερό τετρακέφαλο και υπήρχε αισιοδοξία ότι μετά τη διακοπή θα ήταν έτοιμος.

Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη αφού ούτε σήμερα ο Λιβάι προπονήθηκε κανονικά και αν δεν τα καταφέρει ούτε αύριο, τότε πολύ δύσκολα θα υπολογίζεται για τον Ολυμπιακό, τουλάχιστον ως βασικός. Θα πρόκειται φυσικά για ένα τεράστιο πλήγμα για τους «κιτρινόμαυρους» καθώς ο Λιβάι είναι ίσως ο μοναδικός αναντικατάστατος ποδοσφαιριστής του ρόστερ, κάτι που γίνεται εμφανές σχεδόν κάθε φορά που δεν αγωνίζεται.

Από την άλλη, ούτε ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που αποκόμισε από το ματς με την Αντβέρπ στον δεξιό έσω λοξό κοιλιακό, κάτω από το δεξί πλευρό, και πιθανότατα θα χάσει το ντέρμπι. Ο τραυματισμός του Σέρβου δεν έχει καμία σχέση με το χειρουργείο που έκανε πέρσι για την αντιμετώπιση του συνδρόμου των κοιλιακών προσαγωγών, ωστόσο συνεχίζει να τον ταλαιπωρεί και να μην τον αφήνει να προπονηθεί κανονικά.

Όλα αυτά δημιουργούν μεγάλο «πονοκέφαλο» στον Ματίας Αλμέιδα ενόψει της Κυριακής, με τον «Πελάδο» να έχει και ένα ευχάριστο νέο καθώς ο Πισάρο ξεπέρασε το δικό του πρόβλημα και είναι κανονικά στη διάθεσή του. Με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα, ο Πόνσε μοιάζει πιο πιθανό να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης, ψάχνοντας το πρώτο του γκολ στην επιστροφή του στην ΑΕΚ, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί και η λύση του Αραούχο με τον Τσούμπερ από πίσω του ή ακόμη και το αντίστροφο.

Για τα δεξιά οι Ελίασον και Άμραμπατ διεκδικούν τη θέση ενώ αριστερά πιθανότερος μοιάζει ο Πινέδα εφόσον ο Αλμέιδα προτιμήσει σχήμα με δύο χαφ (Σιμάνσκι, Γιόνσον). Ακόμη μία απουσία που θα έχει να διαχειριστεί σε αυτό το παιχνίδι μεσοεπιθετικά ο Αλμέιδα είναι αυτή του Πέτρου Μάνταλου ο οποίος είναι τιμωρημένος για μία αγωνιστική με την αποβολή του στο παιχνίδι με τον Βόλο.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα σημαντικό πακέτο προβλημάτων για τον Αλμέιδα από την άποψη ότι δεν θα έχει τις λύσεις που είχε σε άλλα ματς από τον πάγκο. Κάτι στο οποίο στηρίζεται πολύ ο Αργεντινός, παίρνοντας πολλά από τις αλλαγές του. Όπως και να ‘χει πάντως, οι επιλογές είναι και πάλι αρκετές και είναι δεδομένο πως ο Αλμέιδα θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα με στόχο τη νίκη που θα είναι και η πρώτη φετινή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες κόντρα σε Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Αντβέρπ και Πανσερραϊκό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ