Η… άλλη δουλειά του Κορδόν – Ποιοι αποχώρησαν από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι…

Η… άλλη δουλειά του Κορδόν – Ποιοι αποχώρησαν από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι…

Ο Αντόνιο Κορδόν εκτός από τις μεταγραφές, «άδειασε» το ρόστερ του Ολυμπιακού το φετινό καλοκαίρι - Πόσοι και ποιοι ποδοσφαιριστές έφυγαν από το λιμάνι;

Ο Ολυμπιακός το φετινό καλοκαίρι προχώρησε σε ένα ολικό «λίφτινγκ» στο ρόστερ του, με τον Αντόνιο Κορδόν να αναλαμβάνει το δύσκολο έργο σε συνεργασία με τη διοίκηση και τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να κάνει αρκετές προσθαφαιρέσεις.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν πολλές και σημαντικές μεταγραφές σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, με αποκορύφωμα φυσικά το φινάλε των μεταγραφών, όπου ανακοίνωσαν τους Στέφαν Γιόβετιτς, Όλα Σολμπάκεν και φυσικά την μεγάλη επιστροφή του Ντάνιελ Ποντένσε.

Ο Ολυμπιακός όμως εκτός από τις 15 μεταγραφικές κινήσεις που έκανε, ουσιαστικά «ξεφορτώθηκε» άλλους 25 παίκτες, είτε με μεταγραφή, είτε με τη μορφή δανεισμού, είτε ως ελεύθερους, ενώ συνολικά έβαλε και ένα ποσό κοντά στα 21.000.000 ευρώ.

Η κίνηση που έφερε τα περισσότερα χρήματα είναι η πώληση του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στην Σπαρτάκ Μόσχας για 7.500.000 ευρώ μαζί με τα μπόνους, ενώ υπάρχει και η πώληση του Ινμπόμ Χουάνγκ στον Ερυθρό Αστέρα για περίπου 5.500.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα, εκτός από τον Μολδαβό και τον Νοτιοκορεάτη αποχώρησαν και ποδοσφαιριστές που δεν ήταν στα πλάνα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και έφεραν στα ταμεία της ομάδας χρήματα.

Συγκεκριμένα, ο Φίλιπ Ζίνκερναγκελ πήγε στην Κλαμπ Μπριζ με πάνω από 2.500.000 ευρώ, ο Μπουτούτσι μεταγράφηκε στην Αντάλιασπορ με 500.000 ευρώ, ο Κανέ είχε κλείσει στην Πάφο με 1.000.000 ευρώ και βέβαια υπάρχουν και τα 3.500.000 ευρώ του Ονιεκούρου μετά την ενεργοποίηση της ρήτρας του από την Άδανα Ντέμιρσπορ.

Εκτός από τους ποδοσφαιριστές που πουλήθηκαν, εννέα παίκτες έμειναν ελεύθεροι και είναι οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Ματιέ Βαλμπουενά, Γιαν Εμβιλά, Σεντρίκ Μπακαμπού, Οντγκουμούρ Κρίστινσον, Παϊτίμ Κασάμι, που έληγαν τα συμβόλαιά τους, αλλά και οι Κίτσος (κράτησε ποσοστό μεταπώλησης), Γκάρι Ροντρίγκες και Αμπού Σισέ, ο οποίος είναι ο τελευταίος παίκτης που αποχώρησε από το λιμάνι με προορισμό την Αδάνα Ντεμιρσπόρ.

Πέρα από αυτούς, δανεικοί παραχωρήθηκαν οκτώ παίκτες και συγκεκριμένα οι Ουσεϊνού Μπα (Μπασάκσεχιρ), Πέπε (Πάφος), Ραμόν (Εσπανιόλ), Αγκιμπού Καμαρά, Πιερ Κούντε (Ατρόμητος), Μαξιμιλιάνο Λοβέρα (Ροζάριο Σεντράλ), Χόλσγκροουβ (Εστορίλ), Αχμέντ Χασάν (Πέντικσπορ). Ακόμα και με τους Ραντζέλοβιτς και Τσούμιτς βρέθηκε η χρυσή τομή με τους Ερυθρόλευκους να αναμένεται να λάβουν ένα αντίτιμο στα 2.500.000 ευρώ.

Πλέον απέμειναν μόλις δύο παίκτες που δεν υπολογίζονται στο ρόστερ του Ολυμπιακού, ο Φαντιγκά, ο οποίος ίσως παίξει στον Ολυμπιακό Β, αλλά και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά, το υψηλό κασέ του οποίου αποτέλεσε εμπόδιο για να πάει δανεικός κάπου την τελευταία στιγμή. Ωστόσο, ο Κορδόν ακόμη και με αυτούς τους δύο προσπάθησε τις τελευταίες ώρες να βρει λύση, με τον Φαντιγκά ωστόσο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον Ολυμπιακό Β’ υπό προϋποθέσεις.

Αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν από τον Ολυμπιακό:

Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ (Σπαρτάκ Μόσχας, 7.500.000)
Ινμπόμ Χουάνγκ (Ερυθρός Αστέρας, 5.500.000)
Φίλιπ Ζινκερνάγκελ (Κλαμπ Μπριζ, 2.500.000)
Ζούμερ Μπουτούτσι (Αντάλιασπορ, 500.000)
Μαμαντού Κανέ (Πάφος, 1.000.000)
Χένρι Ονιεκούρου (Αδάνα Ντεμιρσπόρ, 3.500.000)

Οι δανεικοί
Ουσεϊνού Μπα (Μπασάκσεχιρ)
Πέπε (Πάφος)
Ραμόν (Εσπανιόλ)
Αγκιμπού Καμαρά (Ατρόμητος)
Πιερ Κούντε (Ατρόμητος)
Μαξιμιλιάνο Λοβέρα (Ροζάριο Σεντράλ)
Χόλσγκροουβ (Εστορίλ)
Αχμέντ Χασάν (Πέντικσπορ)

Οι ελεύθεροι

Σωκράτης Παπασταθόπουλος
Ματιέ Βαλμπουενά
Γιαν Εμβιλά
Σεντρίκ Μπακαμπού
Όντμουγκουρ Κρίστινσον
Παϊτίμ Κασάμι
Φώτης Κίτσος (κράτησε ποσοστό μεταπώλησης)
Γκάρι Ροντρίγκες
Παπέ Αμπού Σισέ

Οι ιδιαίτερες περιπτώσεις
Λαζάρ Ραντζέλοβιτς
Νίκολα Τσούμιτς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ