Τα 3+3 πρόσωπα-κλειδιά του ντέρμπι

Τα 3+3 πρόσωπα-κλειδιά του ντέρμπι

Ποιοι παίκτες θα κλέψουν την παράσταση στο ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σε ρυθμούς ντέρμπι κινείται η Νέα Φιλαδέλφεια. Μεγάλο ματς στην Opap Arena, με την ΑΕΚ να φιλοξενεί τον Ολυμπιακό για την τέταρτη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος. Νωρίς-νωρίς διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι δυο ομάδες, σε μια ιδιαίτερη συγκυρία. Δίχως αγώνα στα πόδια τους την περασμένη εβδομάδα και με την πρώτη πράξη των ομίλων του Europa League να ακολουθεί, «κιτρινόμαυροι» και «ερυθρόλευκοι» θα παλέψουν στον αγωνιστικό χώρο της Αγιά Σοφιάς για το τρίποντο.

Φυσικά, σε τέτοιους είδους αναμετρήσεις, ισχύει το τετριμμένο «δεν υπάρχει φαβορί». Και πράγματι έτσι είναι, αν και ο Ολυμπιακός δείχνει σε καλύτερο φεγγάρι τη δεδομένη χρονική στιγμή. Με πέντε διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις κατηφορίζει στη Νέα Φιλαδέλφεια η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ενώ οι νταμπλούχοι Ελλάδας παρουσιάζουν μια αστάθεια στην απόδοσή τους (μια νίκη στα τελευταία πέντε ματς).

Με τον Ματίας Αλμέιδα να στερείται των υπηρεσιών σημαντικών στελεχών (Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος) το αποψινό… βάρος θα «πέσει» στην τριάδα Πινέδα-Πόνσε-Αραούχο.

Είναι γεγονός πως ο Ορμπελίν δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση. Non stop αγωνίζεται ο Μεξικανός, που προέρχεται και από το Gold Cup με τη χώρα του. Η καταπόνηση είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται και το παιχνίδι της ΑΕΚ. Ο Πινέδα καλείται απόψε να ξεφύγει από τη μετριότητα των προηγούμενων αναμετρήσεων και να ηγηθεί της «κιτρινόμαυρης» προσπάθειας.

Κλειδί για την ΑΕΚ αποτελεί και το δίδυμο από την Αργεντινή. Με τον Σέρχιο Αραούχο να… πετάει μετά τον τραυματισμό του και τον Εζέκιελ Πόνσε να «ψάχνεται» μετά και την επιστροφή του στην Ελλάδα, η Ενωση θα παλέψει για τη δεύτερη διαδοχική της νίκη στην εφετινή Super League.

Με τον Λιβάι Γκαρσία στα πιτς, άπαντες καταλαβαίνουν το πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να μπει στην κιτρινόμαυρη εξίσωση ο πρώην φορ της Ελτσε. Ο Πόνσε γνωρίζει καλύτερα από όλους την… τέχνη του γκολ, αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμα να αφομοιώσει το παιχνίδι των νταμπλούχων.

«Το προηγούμενο χρονικό διάστημα με βοήθησε, προκειμένου να μπορέσω να κατανοήσω και τις μικρές λεπτομέρειες στο σύστημά μας. Να γνωρίσω σε βάθος ακόμη περισσότερο τους συμπαίκτες μου και τον τρόπο σκέψης τους. Και αυτό που επιθυμώ είναι να μπορέσω να παίξω πολλά παιχνίδια γιατί νιώθω ότι έχω καταλάβει πλήρως το σύστημα παιχνιδιού μας», δήλωσε ο Αργεντινός που θέλει να σημειώσει το πρώτο του γκολ, στη δεύτερη περίοδο με τα κιτρινόμαυρα.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να αλώσει τη Νέα Φιλαδέλφεια, έχοντας για μπροστάρηδες τους Κώστα Φορτούνη, Μαντί Καμαρά και Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Τόσο ο Ελληνας μεσοεπιθετικός, όσο και ο χαφ από τη Νέα Γουινέα… αφηνιάζουν όποτε βλέπουν κιτρινόμαυρα. Στην καριέρα του, ο «Φόρτου» έχει αγωνιστεί συνολικά 32 φορές απέναντι στην «Ένωση» έχοντας βρει δίχτυα οχτώ φορές. Μόνο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης έχει πετύχει περισσότερα γκολ (9).  Παράλληλα, έχει μοιράσει εφτά τελικές πάσες με την μοναδική ομάδα που έχει περισσότερες ασίστ να είναι ο Ατρόμητος (8).

Αξιοσημείωτη και η παράδοση του Καμαρά, που παραμένει αήττητος στις συναντήσεις με την ΑΕΚ. Δέκα νίκες και τέσσερις ισοπαλίες μετράει ο έμπειρος χαφ, ενώ έχει καταφέρει να πληγώσει και πέντε φορές τον Δικέφαλο.

Καταλυτικό ρόλο στο αποψινό ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας θα παίξει και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Κέρβερος κάτω από τα ερυθρόλευκα γκολπόστ ο Ελληνας τερματοφύλακας, έχει διατηρήσει το μηδέν και στα τρία ματς πρωταθλήματος. Ο 34χρονος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ μετράει μόλις τέσσερις ήττες σε 23 αγώνες ως αντίπαλος της ΑΕΚ.

Ολα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην Opap Arena. Μένει να φανεί ποιος θα χαμογελάσει στο τέλος της βραδιάς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ