Το VAR έσωσε τον Ντίας από «Βατερλό» (vids)

Το VAR έσωσε τον Ντίας από «Βατερλό» (vids)

Δυο μεγάλα λάθη του Πορτογάλου Ντίας, τα έσωσε η τεχνολογία.

Το ντέρμπι που διεξήχθη στη Νέα Φιλαδέλφεια και την «OPAP Arena» ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Superleague ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1. Έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από έναν βαθμό στη μάχη που θα δώσουν για τον τίτλο.

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Πορτογάλος, Αρτούρ Σοάρες Ντίας, ο οποίος μάλιστα έδωσε και το τέταρτο παιχνίδι στη χώρα μας, καθώς τον Μάρτιο του 2020 είχε διευθύνει το επεισοδιακό ντέρμπι ΑΕΚ – Αρης (2-1) στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο και τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (1-0) στο Καραϊσκάκη. Την περσινή σεζόν είχε σφυρίξει το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ στη Λεωφόρο (0-0) για τα play offs της Super League.

Ο Πορτογάλος είχε αντιμετωπίσει δύο εύκολες φάσεις, για elite διαιτητή, όμως εν τέλει χρειάστηκε τη βοήθεια από το VAR για να μπορέσει να πάρει τη σωστή απόφαση και να κρατήσει το παιχνίδι υπό έλεγχο. Ο λόγος για το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στο 13ο λεπτό, αλλά και το γκολ της Ένωσης στο 58ο.

Αρχικά, στο 13′ σε μια φάση διαρκείας, ο Ελίασον ελίχθηκε στην περιοχή, η μπάλα του έφυγε και στη συνέχεια ο Κίνι με τον Ρότα την διεκδίκησαν, με τον Έλληνα μπακ να πέφτει εντός περιοχής και τον Ντίας να δίνει πέναλτι. Ωστόσο μετά από παρέμβαση του VAR ο Πορτογάλος πήρε πίσω την απόφαση καθώς δεν υπήρχε κάτι το επιλήψιμο.

Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα στο 58′ ήταν η δεύτερη περίπτωση. Έπειτα από αρκετές κόντρες η μπάλα κατέληξε στον Πινέδα που βρήκε δεξιά τον Ελίασον. Εκείνος πάσαρε στον Αραχούχο που σκόραρε. Το γκολ αρχικά μέτρησε, αλλά υπήρξε νέα παρέμβαση του VAR. Όλα αυτά καθώς προηγουμένως, σε μία από αυτές τις κόντρες η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Πινέδα που τον βοήθησε να έχει κατοχή για να εξελιχθεί η φάση. Έτσι το τέρμα ακυρώθηκε και δεν υπήρξε συνέχεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ