Οι 3 ομιλίες του Μαρτίνεθ: Ο χαρακτήρας, η βελτίωση, το παράδειγμα της Γκενκ και το σύνθημα ενόψει Φράιμπουργκ

Οι 3 ομιλίες του Μαρτίνεθ: Ο χαρακτήρας, η βελτίωση, το παράδειγμα της Γκενκ και το σύνθημα ενόψει Φράιμπουργκ

To10.gr καταγράφει όλα όσα έγιναν και είπε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ από το ημίχρονο του ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός, έως και την προπόνηση της Δευτέρας.

Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, έμεινε στο «Χ». Αποτέλεσμα που δεν το λες και κακό. Αλλά το οποίο, σίγουρα, δεν ικανοποίησε τον Ολυμπιακό. Κανέναν στο Ρέντη. Και αυτό επιβεβαιώνεται από όλες τις αντιδράσεις των Πειραιωτών. Στο ημίχρονο. Στο τέλος του αγώνα. Αλλά και στην προπόνηση της επόμενης ημέρας. Με τους Ερυθρόλευκους να αντιλαμβάνονται ότι έχασαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να φύγουν ξανά με το «διπλό» από την «OPAP Arena». Την ίδια ώρα που ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, φρόντισε να εξηγήσει σε όλους πως όσα συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια δείχνουν τη σοβαρή εξέλιξη που έχει ο Ολυμπιακός ως ομάδα. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

Ο Μαρτίνεθ περίμενε ότι η ΑΕΚ θα μπει να πιέσει στα πρώτα λεπτά του ντέρμπι. Στην έδρα της έπαιζε, με τον κόσμο της. Με ένα μεγάλο «πρέπει» πάνω από το κεφάλι της. Αλλά ο Ισπανός δεν περίμενε τα πολλά ατομικά λάθη της ομάδας του. Και ειδικά αυτά που έγιναν από τον Κίνι, τον πιο έμπειρο ποδοσφαιριστή της 11άδας μαζί με τον Πασχαλάκη. Ακόμη κι έτσι, παρά το δύσκολο πρώτο 22λεπτο, παρά το γκολ που δέχθηκε, παρά την ατμόσφαιρα, οι Ερυθρόλευκοι αντέδρασαν, ισοπέδωσαν την ΑΕΚ στο διάστημα 25-45, ισοφάρισαν, μπορούσαν κι άλλο γκολ.

Διαβάστε επίσης: Το διαφορετικό βάρος του βαθμού στην τσέπη και οι σωστές ερωτήσεις έπειτα από το ντέρμπι

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

Στο ημίχρονο του αγώνα ο Μαρτίνεθ είχε μια καλή κουβέντα να πει στους παίκτες του. «Δείξαμε χαρακτήρα, παρά το κακό ξεκίνημα. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο. Να κρατήσουμε την μπάλα. Να πιέσουμε περισσότερο, να ψάξουμε το γκολ», ανέφερε ο 42χρονος τεχνικός στα αποδυτήρια. Και αυτό συνέβη. Με τον Ολυμπιακό να παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο για 15 λεπτά, αλλά να χάνει την συνοχή και τον δυναμισμό του μετά τις αλλαγές. Καθώς ουσιαστικά κανείς από όσους μπήκαν δεν μπόρεσε να αποδώσει καλύτερα από εκείνον που αντικατέστησε.

Η ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ

Όπως είπαμε και στην αρχή, ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη. Τη διεκδίκησε. Εκανε ευκαιρίες και έχτισε μομέντουμ για να την κατακτήσει, αλλά στο τέλος η κούραση, η ανετοιμότητα κάποιον παικτών, αλλά και η πίεση της ΑΕΚ, δημιούργησαν μια εικόνα… ροντέο στο παιχνίδι. Με το τελικό αποτέλεσμα να αποδίδει εν μέρει δικαιοσύνη. Με τον Μαρτίνεθ να εξηγεί τις σκέψεις του στα αποδυτήρια του γηπέδου της ΑΕΚ, λίγα λεπτά μετά το τέλος του ντέρμπι. «Δεν νικήσαμε, αλλά είμαι χαρούμενος για την προσπάθεια και αρκετά από όσα είδα σήμερα. Ως ομάδα βελτιωνόμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε καλύτερη. Ηταν δύσκολο παιχνίδι, ένα ντέρμπι. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια όλων. Δεν θέλω να βλέπω κατεβασμένα κεφάλια. Συνεχίζουμε», σημείωσε με νόημα.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Μία ημέρα μετά, στην προπόνηση της Δευτέρας, όλοι ήταν πιο ήρεμοι. Οι σφυγμοί πεσμένοι και η ευκαιρία για συζήτηση δεν χάθηκε από τον προπονητή των Πειραιωτών. Ο οποίος έκανε τη συνολική αποτίμηση του αγώνα, αλλά παράλληλα έθεσε και τον επόμενο, άμεσο και δύσκολο στόχο. Που δεν είναι άλλος από την αναμέτρηση της Πέμπτης, κόντρα στη Φράιμπουργκ, στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ομιλία του ο Μαρτίνεθ χρησιμοποίησε το προηγούμενο δυσκολότερο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν. Και εξήγησε τις δοκιμές διαφορές εκείνου του αγώνα με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ. Εγκωμιάζοντας τους παίκτες του. Αναλυτικά, σημείωσε πως «…δείξαμε χαρακτήρα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Και αυτό με κάνει χαρούμενο. Απέναντι στην Γκενκ, όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, μας είπε πιάσει πανικός. Χθες δείξαμε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Βγάλαμε προσωπικότητα, αντίδραση και χαρακτήρα όταν δεχθήκαμε το γκολ. Παίξαμε ως Ολυμπιακός και δείξαμε τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε. Δείξαμε ότι βελτιωνόμαστε και ότι ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο καλύτερο σημείο μας».

ΚΑΙ ΤΩΡΑ… ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ

Πέρα από αυτό, ωστόσο, ο Μαρτίνεθ στάθηκε και στο ματς με τη Φράιμπουργκ, ζητώντας από όλους να αφήσουν πίσω τους όσα συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Γιατί έρχεται ένα παιχνίδι εξαιρετικά κρίσιμο για τη συνολική ευρωπαϊκή παρουσία του Ολυμπιακού στη σεζόν. «Εχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση. Το παιχνίδι με τη Φράιμπουργκ, στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, να ξεχάσουμε το ντέρμπι και να πάμε να πάρουμε αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι μας, στο σπίτι μας», προέτρεψε τους παίκτες του. Αλλάζοντας τελείως την κουβέντα και το… τσιπάκι του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ