Η εξήγηση για τις αλλαγές Ποντένσε – Μασούρα αλλά και για την ανακοίνωση του Μπιανκόν…

Η εξήγηση για τις αλλαγές Ποντένσε – Μασούρα αλλά και για την ανακοίνωση του Μπιανκόν…

Γιατί ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε αλλαγή τους Ποντένσε και Μασούρα στο 54’ – Ο λόγος που ανακοίνωσε σήμερα τον Γάλλο ο Ολυμπιακός, παρότι η μεταγραφή είχε ολοκληρωθεί εδώ και μέρες.

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το χθεσινό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1, για την 4η αγωνιστική της Super League. Οι Ερυθρόλευκοι παρέμειναν αήττητοι στο φετινό πρωτάθλημα και συνεχίζουν στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας 10 βαθμούς στο ενεργητικό τους. Στο +1 από τον Παναθηναϊκό και στο +5 από την ΑΕΚ, που έχουν, όμως, από ένα παιχνίδι λιγότερο.

Ενα ντέρμπι στο οποίο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη απέναντι στην Ενωση, καθώς είχε ευκαιρίες για να φύγει με το διπλό από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε προετοιμάσει την ομάδα του για μάχη και σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές του είχαν το πάνω χέρι στο παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης: Το διαφορετικό βάρος του βαθμού στην τσέπη και οι σωστές ερωτήσεις έπειτα από το ντέρμπι

Πολλοί βλέποντας το ντέρμπι με την ΑΕΚ αναρωτήθηκαν για τις δύο γρήγορες αλλαγές που έκανε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 54’ ο Ισπανός τεχνικός αντικατέστησε τους Ντάνιελ Ποντένσε και Γιώργο Μασούρα με τους Γκουστάβο Σκάρπα και Πεπ Μπιέλ, παρότι ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός και ο Ελληνας εξτρέμ ήταν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ποντένσε είχε την ασίστ στο γκολ του Ελ Κααμπί στο 38’, ενώ ο Μασούρας λίγα λεπτά πριν την ισοφάριση είχε ένα τρομερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, το οποίο έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Στάνκοβιτς. Ηταν και οι δύο εξαιρετικοί και οι αλλαγές τους στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου προκάλεσαν πολλά ερωτήματα. Η αλήθεια είναι ότι τόσο ο Ποντένσε όσο και ο Μασούρας δεν ήταν σε θέση να βγάλουν ολόκληρο 90άλεπτο.

Ο Πορτογάλος άσος είχε να αγωνιστεί από τον περασμένο Μάιο και τα… κουράγια του ήταν για 55-60 λεπτά, ενώ ο Μασούρας ήταν ταλαιπωρημένος από τα παιχνίδια της Εθνικής για τα προκριματικά του Euro 2024. Ο διεθνής εξτρέμ είχε παίξει σε όλα τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό μέχρι τη διακοπή, ενώ χρησιμοποιήθηκε από τον Γκουστάβο Πογιέτ και στα δύο ματς που έδωσε η γαλανόλευκη (Πέμπτη – Κυριακη) με Ολλανδία και Γιβραλτάρ.

Ηταν πολύ καταπονημένος και γι’ αυτό έγινε αλλαγή στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου. Εάν είχαν κουράγια να αγωνιστούν περισσότερα λεπτά ήταν δεδομένο ότι θα τους άφηνε στον αγωνιστικό χώρο για μεγαλύτερο διάστημα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Όμως, κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο και οι αλλαγές ήταν επιβεβλημένες για τον Ιβηρα προπονητή. Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο εντός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με την Φράιμπουργκ για το Europa League. Μάλιστα, σήμερα η ομάδα του μεγάλου λιμανιού ανακοίνωσε την απόκτηση του Ζουλιάν Μπιανκόν, με τους Ερυθρόλευκους να ενισχύονται με τον 25χρονο Γάλλο αμυντικό.

Ο Ολυμπιακός μάλιστα ανακοίνωσε σήμερα τον Ζουλιάν Μπιανκόν και όχι νωρίτερα, παρότι η μεταγραφή του είχε ολοκληρωθεί εδώ και μέρες, καθώς άπαντες στο στρατόπεδο του πειραϊκού συλλόγου ήταν επικεντρωμένοι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αλλωστε, ο Γάλλος προέρχεται από τραυματισμό και θα χρειαστεί χρόνο για να επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων. Σιγά σιγά θα μπει στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα και θα αρχίσει να προετοιμάζεται για το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα, προσφέροντας μια ακόμα λύση στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ