Η πίεση που δημιούργησε ο Ολυμπιακός για τη Λεωφόρο…

Η πίεση που δημιούργησε ο Ολυμπιακός για τη Λεωφόρο…

Μάχη στη Λεωφόρο με τον Ολυμπιακό σε... ξεχωριστή θέση.

Στη Λεωφόρο τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού κόσμου. Αλλο ένα ντέρμπι της εφετινής Super League βρίσκεται προ των πυλών. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με τις δυο ομάδες να «αναβιώνουν» την περσινή μάχη για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Μέχρι και το τέλος έφτασαν τη σεζόν που μας πέρασε οι δυο σύλλογοι, με τους «κιτρινόμαυρους» να κόβουν πρώτοι το νήμα.

Στην πρώτη τους συνάντηση μετά τα περσινά… καμώματα, το τοπίο δείχνει διαφορετικό. Απόλυτος ο Παναθηναϊκός (3/3) σε αυτήν την Super League ιστορία, δυο ισοπαλίες σε τρεις αναμετρήσεις ο απολογισμός για την ΑΕΚ. Με λίγα λόγια, η βαθμολογική απόσταση των δυο ομάδων τοποθετείται στους τέσσερις πόντους. Αν το ντέρμπι βαφτεί πράσινο, θα διαμορφωθεί μια ιδιαίτερη συνθήκη. Και ας είμαστε ακόμα στην αρχή του μαραθωνίου.

Διαβάστε επίσης: Η διαφορά του νέου Ποντένσε είναι (ήδη) μετρήσιμη (vid)

Φυσικά, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θα παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου, έχοντας και την… πίεση των ερυθρολεύκων. Πάρτι έστησε κόντρα στην Κηφισιά ο Ολυμπιακός και οδηγεί την κούρσα του εφετινού πρωταθλήματος με 13 πόντους. Οπότε, όποια ομάδα απωλέσει βαθμούς (ή και οι δύο) θα χάσει και άλλο την επαφή με την κορυφή.

Αν μη τι άλλο, το ντέρμπι της Λεωφόρου βρίσκει «πράσινους» και «κιτρινόμαυρους» στα καλύτερά τους. «Βύθισε» το «κίτρινο υποβρύχιο» ο Παναθηναϊκός, ενώ η ΑΕΚ έγραψε ιστορία στην Αγγλία και στο ματς με την Μπράιτον. Μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες που φτιάχνουν ακόμα περισσότερο την ψυχολογία και τονώνουν το ηθικό των παικτών.

Βέβαια, τα αγωνιστικά προβλήματα δε λείπουν για τους δυο μονομάχους. Αποδεκατισμένη στην άμυνα και χωρίς τους Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί η Ενωση του Ματίας Αλμέιδα, ενώ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Αϊτόρ, Βαγιαννίδη και Βέρμπιτς. «Πονοκεφαλιάζουν» οι δυο έμπειροι τεχνικοί και με το δίκιο τους για την αποψινή αναμέτρηση. Μια αναμέτρηση που θα διεξαχθεί υπό τη… σκιά της παραίτησης του Στιβ Μπένετ. Τον δρόμο της φυγής επέλεξε ο Αγγλος αρχιδιαιτητής μετά το… αντάρτικο με τους Ελληνες διαιτητές (Σιδηρόπουλος). Μένει να φανεί αν ο Ιταλός Σιμόνε Σότσα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ