Μάγκνουσον σαν να λέμε… Αϊτόρ: Το timing, η σημασία της απουσίας και η επανένταξη

Μάγκνουσον σαν να λέμε… Αϊτόρ: Το timing, η σημασία της απουσίας και η επανένταξη

Τα άσχημα μαντάτα με τον τραυματισμό του Μάγκνουσον ξυπνάνε άσχημες μνήμες στον Παναθηναϊκό, από τον περσινό τραυματισμό του Αϊτόρ, τόσο για τον ίδιο τον παίκτη, όσο και για την σημασία που είχαν αμφότεροι στην ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε χθες απέναντι στην ΑΕΚ στην Λεωφόρο, από την οποία και ηττήθηκε με 1-2, χάνοντας τους πρώτους βαθμούς της σεζόν και… τον Μάγκνουσον.

Οι «πράσινοι» έδειξαν να ξεμένουν από δυνάμεις στην διάρκεια του ντέρμπι, κάτι που εκμεταλλεύτηκε με τον πλέον ιδανικό τρόπο η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, παίρνοντας τρεις υπέρ-πολύτιμους βαθμούς στην μάχη του πρωταθλήματος.

Ο πονοκέφαλος του Παναθηναϊκού και το αρνητικό στοιχείο που μένει περισσότερο από την χθεσινοβραδινή αναμέτρηση δεν είναι μια ήττα κόντρα σε μια βασική αντίπαλο στην πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, αλλά ακούει στο όνομα Χόρντουρ Μάγκνουσον.

Ο Ισλανός τραυματίστηκε χθες με την συμπλήρωση ενός λεπτού στην αναμέτρηση και από ότι φάνηκε από την αρχή της φάσης το χτύπημα ήταν σοβαρό. Δυστυχώς μερικές ώρες αργότερα έγινε γνωστό πως ο κεντρικός αμυντικός και ένας εκ των σημαντικότερων παικτών του Παναθηναϊκού υπέστη ρήξη χιαστού με αποτέλεσμα να χάνει πιθανότατα ολόκληρη την σεζόν.

Ο Μάγκνουσον δεν αποτελεί απλά έναν σημαντικό παίκτη. Στον Παναθηναϊκό ο Ισλανδός είναι ο κινητήριος μοχλός από το αμυντικό τρίτο της ομάδας του Γιοβάνοβιτς, μέχρι και στο επιθετικό. Η ικανότητα του να δημιουργεί από την πίσω πλευρά, να κατευθύνει τους συμπαίκτες του και να μαρκάρει εξίσου αποτελεσματικά, είναι αυτά που θα κάνουν την διαφορά το διάστημα που θα λείψει από τους αγωνιστικούς χώρους.

Στο «τριφύλλι» ξυπνάνε άσχημες μνήμες από τον τραυματισμό του Ισλανδού, καθώς σε ένα σχεδόν παρόμοιο χρονικό σημείο την προηγούμενη χρονιά, έχασε τον Αϊτόρ.

Οι ομοιότητες μοιάζουν αρκετές με εκείνη τη μέρα. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε ξανά στη Λεωφόρο, ξανά σε ντέρμπι (με τον Άρη), με τη διαφορά να είναι ότι τότε είχε κερδίσει με γκολ του Σπόραρ στις καθυστερήσεις.

Ακόμα και η ημερομηνία δεν απέχει πολύ. Ήταν 23 Οκτωβρίου του 2022 και η 9η αγωνιστική, όταν ξανά στο Απόστολος Νικολαΐδης ένας εκ των ηγετών του Παναθηναϊκού, πάθαινε τον ίδιο σημαντικό τραυματισμό.

Ήταν ο Αϊτόρ, ίσως ο μεγαλύτερος ηγέτης της περσινής προσπάθειας του Παναθηναϊκού στην έναρξη της χρονιάς, ο οποίος μετά από μια μονομαχία έπεσε σφαδάζοντας από τον πόνο στο χορτάρι της Λεωφόρου.

Ο Ισπανός έχασε όλη την υπόλοιπη χρονιά, κάτι που πολύ πιθανόν να στοίχισε στο «τριφύλλι» ακόμα και στην διεκδίκηση του τίτλου, ενώ ακόμα προσπαθεί να βρει τα πατήματα του μετά και την επιστροφή του.

Για τον Μάγκνουσον πλέον ξεκινάει ένας μεγάλος κύκλος, όπου πρώτα πρέπει να χειρουργηθεί και στη συνέχεια να ξεκινήσει την αποθεραπεία του ώστε να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν και πάνω από όλα έτοιμος.

Παράλληλα ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να μάθει να ζει χωρίς αυτόν, με τον Τιν Γεντβάι να παίρνει την θέση του, ενώ από πίσω θα περιμένει και ο Έρικ Πάλμερ Μπράουν για να πλαισιώσει τον Μπάρτ Σένκεφελντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ