Τόπος μαρτυρίου η Νέα Φιλαδέλφεια για ΠΑΟΚ και Λουτσέσκου (vids)

Τόπος μαρτυρίου η Νέα Φιλαδέλφεια για ΠΑΟΚ και Λουτσέσκου (vids)

Τρία ντέρμπι Δικεφάλων στην «Opap Arena», ισάριθμες νίκες για την ΑΕΚ με 8-0 γκολ και ένας ΠΑΟΚ που δυσκολεύεται να βγάλει ακόμη και τελική. Η απόλυτη κυριαρχία του Ματίας Αλμέιδα κόντρα στον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ είχε χτίσει ένα μεγάλο σερί κόντρα στην ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια παίρνοντας νίκες κόντρα στην Ένωση με κάθε τρόπο και σε κάθε διοργάνωση. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι «κιτρινόμαυροι» είχαν αποκτήσει και ένα ψυχολογικό ζήτημα αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που έχαναν χωρίς να είναι χειρότεροι από τον αντίπαλο. Με λίγα λόγια έχαναν από… συνήθεια.

Όλα αυτά μέχρι τη μέρα που ανέλαβε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα. Και χωρίς υπερβολή, εδώ και έναν χρόνο ακριβώς ο «Πελάδο» έχει μετατρέψει τον ΠΑΟΚ και τον Ραζβάν Λουτσέσκου στους καλύτερους πελάτες του. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Έξι φορές έχουν παίξει οι δύο ομάδες, πέντε νίκες έχει η ΑΕΚ και μία ο ΠΑΟΚ, σε ένα παιχνίδι που απλά η μπάλα δεν έμπαινε για τους «κιτρινόμαυρους» και ο αντίπαλος έβαλε δύο γκολ σε τρεις ευκαιρίες.

Διαβάστε επίσης: Μήτογλου: Από την τιμωρία στην υπόκλιση… 20 πόντοι δρόμος (vid)

Η Ένωση τον έχει κερδίσει σχεδόν με όλα τα πιθανά σενάρια. Με παίκτη παραπάνω, με παίκτη λιγότερο, στην έδρα της, στην έδρα του, σε τελικό, σε πρωτάθλημα και πλέι οφ. Και στις πέντε νίκες της μάλιστα δεν έχει δεχτεί ούτε γκολ από τον ΠΑΟΚ. Εκεί όμως που κυριαρχεί απόλυτα απέναντί του είναι στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Χάνει από Δεκελείας 

Τρεις φορές την έχει επισκεφθεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Και τις τρεις έφυγε ηττημένη και με συνολικό απολογισμό γκολ 8-0. Το χειρότερο όμως για τον ΠΑΟΚ δεν είναι αυτό, αλλά το γεγονός ότι στην «Opap Arena» δυσκολεύεται ακόμη και να βγάλει τελική. Ακριβώς έναν χρόνο πριν, στις 30/10/22, οι «ασπρόμαυροι» έχασαν με 2-0 και έμειναν χωρίς τελική από το πρώτο δεκάλεπτο.

Εκεί που βρήκαν δύο ευκαιρίες με Κωνσταντέλια και Ολιβέιρα, αλλά σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι δεν κατάφεραν να απειλήσουν στο ελάχιστο. Χθες έμειναν χωρίς τελική για 85 λεπτά. Έκαναν τη μία και μοναδική ευκαιρία τους στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Εκεί που και γκολ να έβαζαν, δεν θα προλάβαινε να γίνει ούτε σέντρα καθώς τελείωναν τα λεπτά των καθυστερήσεων.

Με πολύ κόπο έφτασαν τις τρεις τελικές στο 4-0 των πλέι οφ πέρσι. Εκεί βέβαια έχουν τη δικαιολογία ότι έπαιζαν από νωρίς με δέκα παίκτες, αλλά και αυτή δεν μπορεί να σταθεί ιδιαίτερα όταν λίγες εβδομάδες αργότερα η ΑΕΚ τους νίκησε στον τελικό Κυπέλλου βάζοντας δύο γκολ αγωνιζόμενη εκείνη με παίκτη λιγότερο.

Ο Αλμέιδα παίρνει το δίπλωμα του Λουτσέσκου

Πρόκειται ξεκάθαρα για την απόλυτη κυριαρχία του ποδοσφαίρου του Αλμέιδα κόντρα σε εκείνο του Λουτσέσκου. Όταν κάτι επαναλαμβάνεται με τέτοια συχνότητα, δεν μπορεί να είναι ούτε σύμπτωση ούτε θέμα τύχης. Σε έξι ματς κόντρα στον Ρουμάνο, ο Αργεντινός τεχνικός έχει απολογισμό γκολ 11-2 και συντριπτικές νίκες στο τακτικό κομμάτι.

Και στα έξι ματς, με εξαίρεση τον τελικό Κυπέλλου όπου η αποβολή ανάγκασε την ΑΕΚ να έχει πιο παθητικό ρόλο, η Ένωση είχε τον απόλυτο έλεγχο των αναμετρήσεων, κυριάρχησε στις μονομαχίες, επέβαλλε τον ρυθμό της και έκανε το δικό της παιχνίδι. Από την άλλη, ο Λουτσέσκου θα ψάξει για ακόμη μία φορά τι έφταιξε και δεν μπόρεσε ούτε τώρα να προβάλει αντίσταση στην ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ