Γκουστάβο Σκάρπα: Οι Βραζιλιάνοι το έχουν σίγουρο αλλά…

Γκουστάβο Σκάρπα: Οι Βραζιλιάνοι το έχουν σίγουρο αλλά…

Ποια τα δεδομένα για το μέλλον του Γκουστάβο Σκάρπα – Τα 327 λεπτά με τα ερυθρόλευκα και οι δυσκολίες στον Ολυμπιακό

Αν κάποιος δεν έχει ακόμη κατανοήσει το βάθος του ερυθρόλευκου ρόστερ και τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει στον Ρέντη ας ρίξει μια ματιά στα νούμερα του Γκουστάβο Σκάρπα. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός που ήρθε το καλοκαίρι δανεικός από την Νότιγχαμ Φόρεστ μετράει έως τώρα 327 λεπτά συμμετοχής με τα ερυθρόλευκα.

Το… ταμπλό γράφει 5 συμμετοχές στην Σούπερ Λιγκ, μια στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ ως αλλαγή στις καθυστερήσεις με την Γουέστ Χαμ και δύο στα προκριματικά της διοργάνωσης. Μόλις δύο συμμετοχές στο βασικό σχήμα, με τον Ατρόμητο και την Κηφισιά στο Καραϊσκάκη, ένα ημίχρονο στην παρθενική του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα στην πρεμιέρα με τον Πανσερραϊκό, 36 λεπτά με την ΑΕΚ ως αλλαγή και 7 στο πρόσφατο ματς με τον ΟΦΗ.

Διαβάστε επίσης: Τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων και το μυστικό του CAS

Στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ μπήκε και στα δύο ματς με την Τσουκαρίτσκι από τον πάγκο για 31 και 33 λεπτά αντίστοιχα. Στα στατιστικά του έχει καταγραφεί μια… κίτρινη κάρτα. Αν γυρνούσαμε τον χρόνο πίσω, στην μέρα του ερχομού του στην Αθήνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού τόσο ο ίδιος όσο και ο Μαρτίνεθ περίμεναν διαφορετική την συνέχεια.

Ένας Ολυμπιακός όμως που από τότε, 17 Αυγούστου που έφτασε στο Ελ. Βενιζέλος ο Βραζιλιάνος άσος εξελίχθηκε, «γέμισε» με ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ και ανέβασε κατακόρυφα τον ανταγωνισμό. Μπορεί ο Μαρτίνεθ να τον έριξε με το… καλημέρα στα βαθιά όμως στην πορεία η έλευση και άλλων ποιοτικών παικτών όπως ο Ποντένσε και ο Σολμπάκεν σε συνδυασμό με την εξαιρετική παρουσία του Κώστα Φορτούνη αλλά και την επιλογή του Ισπανού τεχνικού να παίζει φουλ επίθεση από την μέση και κάτω με τέσσερις παίκτες (Ποντένσε, Φορτούνης, Μασούρας, Ελ Κααμπί κατά βάση) περιόρισαν τον χώρο που είχε ο Σκάρπα.

Και συνάμα «φούντωσαν» τα σενάρια που τον θέλουν τον Ιανουάριο να γυρνάει στην πατρίδα του. Είναι άλλωστε πλέον σε καθημερινή βάση τα δημοσιεύματα στην Βραζιλία που… βάζουν τον Σκάρπα σύντομα στο αεροπλάνο για το ταξίδι της επιστροφής. Η Παλμέιρας, η ομάδα από την οποία έφυγε για να έρθει στην Ευρώπη και την Νότιγχαμ αρχικά στην οποία και ανήκει παρουσιάζεται από τα Βραζιλιάνικα ΜΜΕ ως το μεγάλο φαβορί την ώρα που και η Φλαμένγκο είναι στο «κόλπο». Αν θα συμβούν όλα αυτά; Τον λόγο προφανώς έχει η Νότιγχαμ στην οποία ανήκει και σύμφωνα με αυτά που έχουν γίνει γνωστά έως τώρα θα δεχθεί να συζητήσει μόνο στο ενδεχόμενο μεταγραφής.

Ο Σκάρπα έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026, έχει δοθεί δανεικός μέχρι το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό που επίσης έχει λόγο στην εξέλιξη με τον Μαρτίνεθ να αποφασίζει εάν και εφόσον τεθεί τέτοιο θέμα. Ο ίδιος ο Βραζιλιάνος έχει κατανοήσει πως το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο και ανταγωνιστικό του Ολυμπιακού δεν του έχει αφήσει έως τώρα πολύ χώρο. Είναι θέμα και η προσαρμογή πάντα για παίκτες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού και είναι αλήθεια πως ο Σκάρπα από την πρώτη στιγμή που τον πέρασε για λογαριασμό της Νότιγχαμ τον περασμένο Ιανουάριο δεν έχει καταφέρει να μπει στο κλίμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ