Φορτούνης – Κωνσταντέλιας: Ο παλιός είναι αλλιώς, μα ο νέος… έρχεται (vids)

Φορτούνης – Κωνσταντέλιας: Ο παλιός είναι αλλιώς, μα ο νέος… έρχεται (vids)

Κώστας Φορτούνης και Γιάννης Κωνσταντέλιας, θα τεθούν αντιμέτωποι σήμερα (5/11, 19:30), στο μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Superleague.

Οι Κώστας Φορτούνης και Γιάννης Κωνσταντέλιας, είναι από τους πιο ποιοτικούς παίκτες -και- του φετινού πρωταθλήματος, με τον παλιό (Φορτούνης), να ηγείται ξανά της ομάδας του και τον νέο (Κωνσταντέλιας), να διανύει την πρώτη γεμάτη χρονιά του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Το σημερινό (5/11, 19:30) ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Superleague, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, θα βρει αντιμέτωπους ίσως το παρόν και το μέλλον της θέσης «10» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης: Το πλάνο του Μαρτίνεθ και η τριάδα

Ο Φορτούνης, στην πιο ώριμη σεζόν της καριέρας του, είναι ο βασικός πόλος δημιουργίας του Ολυμπιακού, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, να το ξεκινά συνήθως στην άκρη της επιθετικής τριάδας του Ολυμπιακού. Ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός, σε 7 εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν (5 ως βασικός) στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει πετύχει 1 γκολ, έχει μοιράσει 3 ασίστ, έχει 37,8 (79%) εύστοχες πάσες και 69,5 ενέργειες με την μπάλα, ανά 90 λεπτά. Highlight μέχρι στιγμής, στη σεζόν που διανύουμε, το γκολ του μετά από προσωπική ενέργεια, απέναντι στη Γουέστ Χαμ, την τρίτη αγωνιστική του Europa League.

Στον αντίποδα, ο Κωνσταντέλιας δείχνει ακόμη να ψάχνει την συνέπεια στο τοπ επίπεδο. Ο 20χρονος επιτελικός του ΠΑΟΚ, έχει αγωνιστεί σε 9 παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος (5 ως βασικός), με 2 γκολ, καμία ασίστ προς ώρας, 14,2 (77%) εύστοχες πάσες και 29,7 ενέργειες με την μπάλα ανά 90 λεπτά. Είναι φανερό πως ο «μικρός» ακόμη… ψάχνεται, γι’ αυτό το λόγο βλέπουμε μόνο κάποιες από τις αρετές του στο χορτάρι. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, το τρομερό «σλάλομ» απέναντι στην Αμπερντίν, για την τρίτη αγωνιστική του Europa Conference League.

Κοινά σημεία ανάμεσα στον… παλιό και τον «νέο» φαίνεται πως υπάρχουν και μελλοντικά ο Κωνσταντέλιας δείχνει ικανός να αφήσει την φανέλα με το «7» (που έχει επίσης κοινή με τον Φορτούνη) και να φορέσει αυτή με το «10». Είναι όμως απαραίτητο να αποκτήσει συνέπεια και σταθερότητα στην απόδοση του. Ο Φορτούνης από την άλλη, είναι ξανά… Φορτούνης και οδηγεί τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το απόγευμα της Κυριακής, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» οι δύο ταλαντούχοι Έλληνες μεσοεπιθετικοί θα τεθούν αντιμέτωποι και το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι θα περιμένουν μία εντυπωσιακή… παράσταση και από τους δύο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ