Ο Αλεξανδρόπουλος, η θέση του, η απόφαση του Μαρτίνεθ, τα… κόλπα ενόψει ΠΑΟΚ και οι «κατάσκοποι»

Ο Αλεξανδρόπουλος, η θέση του, η απόφαση του Μαρτίνεθ, τα… κόλπα ενόψει ΠΑΟΚ και οι «κατάσκοποι»

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό για να «ξεκλειδώσει» τα καλά στοιχεία του, να δείξει τι μπορεί να κάνει και ο Μαρτίνεθ έχει βρει τον... τρόπο.

Η απόφαση να αποκτηθεί ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος το καλοκαίρι, ήταν συλλογική. Και απολύτως συνειδητή. Από όλες τις απόψεις. Ο Ολυμπιακός ήθελε τον 21χρονο μέσο. Η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας ήθελε να δώσει τον ποδοσφαιριστή σε μια ομάδα που, είτε θα εξελισσόταν είτε θα έπαιρνε πίσω την επένδυση που έκανε αποκτώντας τον. Και ο διεθνής χαφ ήθελε να παίξει στον Ολυμπιακό, κρίνοντας ότι αποτελεί τη μοναδική ομάδα που καλύπτει τις φιλοδοξίες του και μπορεί να υποστηρίξει το αγωνιστικό προφίλ του. Και όλοι δικαιώθηκαν.

Ο Αλεξανδρόπουλος δεν είναι μόνιμο μέλος της 11άδας του Ολυμπιακού. Είναι ξεκάθαρα ένας από τους 14-15 εν δυνάμει βασικούς των Ερυθρόλευκων. Ενας παίκτης που πάντα είναι στις επιλογές του προπονητή. Και τις τελευταίες εβδομάδες έχει κερδίσει το δικαίωμα να ξεκινάει σε πολλά σημαντικά και κρίσιμα παιχνίδια. Ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του. Και προσαρμόζοντας το παιχνίδι του στα «θέλω» του προπονητή και του συνόλου, ο δυναμικός χαφ των Πειραιωτών κερδίζει ολοένα έδαφος και… θέσεις στην εσωτερική αγωνιστική επετηρίδα.

Διαβάστε επίσης: Φορτούνης – Κωνσταντέλιας: Ο παλιός είναι αλλιώς, μα ο νέος… έρχεται (vids)

Οι αριθμοί στην περίπτωση Αλεξανδρόπουλου παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι μόλις 15ος σε χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό, με συνολικά 567′ λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις. Αλλά την ίδια στιγμή είναι 9ος σε συμμετοχές, έχοντας πάρει χρόνο στα 13 από τα 15 παιχνίδια που βρέθηκε στην αποστολή. Συνολικά έχει εμφανιστεί 5 φορές στο αρχικό σχήμα. Οι 4 τελευταίες παρουσίες του, μάλιστα, έχουν πραγματοποιηθεί στα τελευταία 7 ματς του Ολυμπιακού (Κηφισιά εντός, ΠΑΣ Γιάννινα εκτός, Παναθηναϊκός εντός, Γουέστ Χαμ εντός). Κάτι που δείχνει ξεκάθαρα πως ο Μαρτίνεθ έχει πειστεί πως ο Ελληνας διεθνής μέσος, προσφέρει αυτά που έχει ανάγκη η ομάδα.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Αλεξανδρόπουλος αναμένεται να έχει κομβικό ρόλο και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Έναν ρόλο που του ταιριάζει. Κανονικός box to box. Να αλωνίζει το γήπεδο από τη μία περιοχή στην άλλη. Να προσφέρει πίεση, ταχύτητα, έκρηξη και σωστές επιλογές στην επίθεση, αλλά και καλό transition, καλύψεις και κλεψίματα στο αμυντικό κομμάτι. Να κάνει, δηλαδή, αυτά που είναι τα καλά στοιχεία του παιχνιδιού του. Και στον χώρο και τον ρόλο που τον διευκολύνει να βγάλει όλο το ταλέντο του και τα σωματικά/αθλητικά του προσόντα.

Κάτι τελευταίο. Ο Ολυμπιακός ψάχνει, θέλει σκοράρισμα και από τους μέσους του. Εώς τώρα ο Αλεξανδρόπουλος έχει πετύχει ένα γκολ, ίσως το κρισιμότερη της χρονιάς στην Ευρώπη, κόντρα στην Γκενκ, αλλά παράλληλα έχει δείξει μεγάλη έφεση στο να «μπαίνει» στις φάσεις. Κόντρα στη Γουέστ Χαμ, ειδικά, παίζοντας στην… κανονική του θέση και με ελευθερία να «πατάει» περιοχή, είχε συνολικά τέσσερις πολύ σημαντικές επιθετικές ενέργειες, με τελειώματα που εύκολα θα μπορούσαν να έχουν μετατραπεί σε γκολ.

* Από εκεί και πέρα, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπολογίζει πολύ στον ΠΑΟΚ. Και για αυτόν τον λόγο έχει κάνει πλήρη ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού, αλλά και ανάλυση έως και των χαρακτηριστικών και του τρόπου παιχνιδιού των παικτών του Λουτσέσκου. Μάλιστα έγινε πολλή δουλειά και στο κομμάτι των στατικών φάσεων, στις οποίες το τεχνικό επιτελείο έχει προσθέσει μια σειρά από κομπίνες, είτε από φάουλ είτε από κόρνερ.

* Αναφορικά με το παιχνίδι κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά, αρκετές είναι οι ομάδες που έχουν ήδη κλείσει θέση και θα δώσουν το παρών στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Συγκεκριμένα, το μεγάλο παιχνίδι στο Φάληρο θα παρακολουθήσουν από κοντά υπεύθυνοι μεταγραφών και σκάουτς από τη Φενέρμπαχτσε, τη Στουτγάρδη, τη Βέρντερ Βρέμης, την Κάλιαρι και τη Σταντάρ Λιέγης.

* Κάτι τελευταίο. Είναι κρίσιμο για τον Ολυμπιακό, για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, να έχει ο κάθε οπαδός που βρίσκεται στο γήπεδο τον νου του. Να είναι όλοι ψυλλιασμένοι και έτοιμοι να στηρίξουν την ομάδα τους με φωνή, θετική ενέργεια και πάθος. Χωρίς ακρότητες. Οσα έχουν γίνει τις τελευταίες εβδομάδες πρέπει να αποτελούν οδηγό για το πώς οφείλει να πορευτεί ο κόσμος του Ολυμπιακού. Η προστασία της ομάδας είναι αυτό που πρέπει όλοι να έχουν στο μυαλό τους. Οι καιροί είναι περίεργοι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ