To no goal story των φορ της ΑΕΚ: Τέσσερις στράικερ, ένα γκολ για την ομάδα του Αλμέιδα (pics,vid)

To no goal story των φορ της ΑΕΚ: Τέσσερις στράικερ, ένα γκολ για την ομάδα του Αλμέιδα (pics,vid)

Η απίθανη φετινή (δίχως γκολ) ιστορία της ΑΕΚ για Γκαρσία, Πόνσε, Αραούχο και Φαν Βέερτ.

  Η ΑΕΚ, μετά την ισοπαλία και την γκέλα ολκής με την Κηφισιά, έμεινε τέσσερις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό με την Ένωση να μην καταφέρνει να σκοράρει, καθώς το μοναδικό γκολ που έβαλε, προήλθε από αυτογκόλ του Σνάιντερλιν, μετά την σέντρα του Σιντιμπέ.

Η «Ένωση» είχε 18 τελικές ενώ 6 εξ αυτών βρήκαν εστία με τα expected goals να γράφουν 1,23. Η ΑΕΚ έχει βρει δίχτυα 19 φορές στο ελληνικό πρωτάθλημα, ωστόσο μόλις ένα γκολ έχει προέλθει από τον κεντρικό επιθετικό της, τον Πόνσε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο οποίος σκόραρε σε κενή εστία.

  Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: Η… μαύρη τρύπα στα φόργουορντ και οι δύο επιλογές του Αταμάν

Αντιλαμβάνεται κανείς, πως μόνο ένα γκολ από τους επιθετικούς της δεν είναι αρκετό, καθώς στο ελληνικό πρωτάθλημα με τις ομάδες να εφαρμόζουν διπλές και τριπλές ζώνες άμυνας η επίτευξη γκολ γίνεται πολύ δυσκολότερη.

Ο Αλμέιδα έχει χρησιμοποιήσει και τους τέσσερις επιθετικούς που διαθέτει στο ρόστερ: Φαν Βέερτ, Αραούχο, Πόνσε και Γκαρσία με το αποτέλεσμα να παραμένει ίδιο. Μπορεί ο καλύτερος επιθετικός της ο Λιβάι Γκαρσία να έχει αγωνιστεί μόλις 107 λεπτά στο ελληνικό πρωτάθλημα, ωστόσο έχει σπαταλήσει σημαντικές ευκαιρίες με τον Παναθηναϊκό και την Κηφισιά. Στη Λεωφόρο δεν το πλήρωσε, στη Κηφισιά όμως η πολύ μεγάλη ευκαιρία που χάνει από κοντά δεν συνάδει με την κλάση του 25χρονου.

Εντυπωσιακή βέβαια, είναι και η απόκρουση του τερματοφύλακα της Κηφισιάς, του Αναγνωστόπουλου με το πόδι, ωστόσο το τελείωμα του Γκαρσία είναι κακό, καθώς στέλνει την μπάλα πάνω του, με αποτέλεσμα να προλαβαίνει να απλώσει το πόδι του και να αποσοβήσει το γκολ.

Βέβαια ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό μετά την θλάση που τον ταλαιπώρησε για τουλάχιστον ένα μήνα,  καλείται όμως, να βρει άμεσα τον καλό παλιό του εαυτό, καθώς η ΑΕΚ χρειάζεται τον περσινό πρώτο σκόρερ της.

Ο Εζέκιελ Πόνσε αποκτήθηκε τον Αύγουστο, προκειμένου η «Ένωση» να έχει έναν σχεδόν ισάξιο επιθετικό με τον Γκαρσία, καθώς ο Φαν Βέερτ έδειχνε να μην κερδίζει την εμπιστοσύνη του Αλμέιδα, καθώς επιστρατευόταν μόνο ως λύση ανάγκης. Τα περίπου τέσσερα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για τον Αργεντινό επιθετικό δείχνουν πολλά εν συγκρίσει με τα όσα έχει προσφέρει στην ΑΕΚ αυτούς τους τρεις μήνες που βρίσκεται στην ομάδα με μόλις δύο γκολ.

Ωστόσο ο Πόνσε δουλεύει πολύ σκληρά με τον Αλμέιδα και θα δουλέψει ακόμη περισσότερο στην επερχόμενή διακοπή που ακολουθεί ελέω εθνικών ομάδων, με σκοπό  να δικαιολογήσει τον ενθουσιασμό, που επικράτησε στις τάξεις των φιλάθλων της ΑΕΚ, μετά την μεταγραφή του.

Ο Τομ Φαν Βέερτ είναι ίσως ο πιο αδικημένος του ρόστερ της ΑΕΚ,  καθώς την περσινή σεζόν, όσες φορές του ζητήθηκε να βοηθήσει έφερε την αποστολή εις πέρας, σημειώνοντας μάλιστα το καθοριστικό δεύτερο γκολ στο διπλό της ΑΕΚ στο «Χαριλάου» έναντι του Άρη, το οποίο ουσιαστικά χάρισε  τον τίτλο στην «Ένωση».

Φέτος έχει αγωνιστεί, μόλις 90 λεπτά με τον Πανσερραϊκό, με τον ίδιο όμως να αποτελεί τον μοιραίο της αναμέτρησης, καθώς αστόχησε σε πέναλτι και σε μεγάλες ευκαιρίες, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να παραμείνει ισόπαλη με την ομάδα των Σερρών πετώντας στα σκουπίδια δύο βαθμούς, ενώ στα 61 λεπτά που αγωνίστηκε με τον ΌΦΗ η «Ένωση» πραγματοποίησε στο Ηράκλειο την χειρότερη εμφάνιση της, επί εποχή Αλμέιδα.

Ο Σέρχιο Αραούχο, μπορεί από  την περσινή σεζόν να  έχει αναλάβει ένα διαφορετικό ρόλο από αυτόν που είχε σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική του  καριέρα, αυτόν του ελεύθερου επιθετικού, ο οποίος με την την συμμετοχή του στο επιθετικό αλλά και στο αμυντικό κομμάτι, ήταν εκ των πρωταγωνιστών για την κατάκτηση του νταμπλ.

Ωστόσο, όταν ένας εκ των Πόνσε, Γκαρσία βρίσκεται εκτός, ο Αραούχο στο ελληνικό πρωτάθλημα λογίζεται ως τρίτη λύση στην κορυφή της επίθεσης. Με Παναιτωλικό και Αστέρα ο Αργεντινός αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει δίχτυα, σπαταλώντας πολύτιμες ευκαιρίες.

Η ΑΕΚ πρέπει να βρει λύσεις  άμεσα στην αφλογιστία των επιθετικών της, καθώς παρόλο που παράγει φάσεις δεν μπορεί να σκοράρει. Παράγοντας που μπορεί να αποβεί μοιραίος για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και να της στοιχήσει ακόμη περισσότερους χαμένους βαθμούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ