Το «όχι» στα 5.000.000 της Ατλέτικο Μινέιρο για τον Σκάρπα, το «θέλω να μείνω» του Βραζιλιάνου και η δέσμευση για… βελτίωση

Το «όχι» στα 5.000.000 της Ατλέτικο Μινέιρο για τον Σκάρπα, το «θέλω να μείνω» του Βραζιλιάνου και η δέσμευση για… βελτίωση

To10.gr παρουσιάζει το παρασκήνιο της άρνησης του Βαγγέλη Μαρινάκη να πουληθεί τώρα ο Σκάρπα στην Ατλέτικο Μινέιρο, αλλά και όσα είπε ο παίκτης, εκφράζοντας τη σφοδρή επιθυμία του να μείνει στον Ολυμπιακό.

Ο Γκουστάβο Σκάρπα συνεχίζει στον Ολυμπιακό. Τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο. Και αυτό είναι μια κοινή απόφαση, τόσο του ίδιου του ποδοσφαιριστή όσο και (κυρίως) της διοίκησης των Πειραιωτών. Μια απόφαση που πάρθηκε κυριολεκτικά την Πέμπτη, οπότε και έληξε η διορία της Ατλέτικο Μινέιρο, για την οριστική απάντηση στην επίσημη πρόταση που είχε καταθέσει για αγορά του ποδοσφαιριστή από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Είναι απολύτως ακριβές ότι η Ατλέτικο Μινέιρο, προσέφερε ένα ποσό λίγο κάτω από τα 5 εκατ. ευρώ για να κάνει δικό της τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό. Και πίεσε πάρα πολύ για να μπορέσει να κάνει δικό της τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του Μπραζιλεϊράο για το 2022. Και το θέμα τέθηκε προς συζήτηση. Με την ομάδα από τη Μίνας Γκεράις, να θέλει άμεσα την απόκτηση του παίκτη. Από τώρα. Την ώρα που και οι εκπρόσωποι του ποδοσφαιριστή ήθελαν να γίνει η μεταγραφή. Και ο Σκάρπα να επιστρέψει στη Βραζιλία. Κάτι, ωστόσο, που δεν θα συμβεί. Τουλάχιστον όχι τώρα.

Διαβάστε επίσης: Ο «μυστικός δείπνος» του Ολυμπιακού – Πού έγινε, πότε, ποιοι συμμετείχαν, ποιοι το οργάνωσαν…

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο διοίκηση κάλεσε τον Σκάρπα για να συζητήσει το μέλλον του στον Ολυμπιακό και κατ’ επέκταση στη Νότιγχαμ Φόρεστ, στην οποία ανήκει. Στη συζήτηση που έλαβε χώρα, ο Βραζιλιάνος εμφανίστηκε αποφασισμένος να παραμείνει στον Πειραιά. Για την ακρίβεια, φέρεται να ανέφερε πως θεωρεί ότι πλέον έχει προσαρμοστεί και ότι είναι απλά θέμα χρόνου να αρχίσει να βοηθάει ουσιαστικά τους Ερυθρόλευκους. Δείχνοντας τις πραγματικές του δυνατότητες.

Ο Σκάρπα μετέφερε την επιθυμία του ιδίου και της οικογένειάς του να παραμείνουν στην Ελλάδα, μίλησε με σεβασμό και εξαιρετικά λόγια για τη συμπεριφορά του συλλόγου προς το πρόσωπό του και επέμεινε ότι εάν μείνει, θα δείξει τι παίκτης είναι και γιατί αποτελεί σούπερ σταρ στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο. Για την ακρίβεια, εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως αυτό θα συμβεί. Καθώς πλέον αισθάνεται καλά στο περιβάλλον. Στη χώρα, στην ομάδα και πλεόν ξέρει τι πρέπει να κάνει για να βοηθήσει.

Δεν είναι μυστικό ότι ο Σκάρπα δεν ήταν καθόλου καλά εδώ και σχεδόν έναν χρόνο. Με την ψυχολογική του κατάπτωση να ξεκινάει πέρυσι, όταν έγινε γνωστό ότι έπεσε θύμα απάτης, με αποτέλεσμα να του κλέψουν ουσιαστικά σχεδόν 1.000.000 €. Το σοκ που υπέστη επηρέασε πολύ και το παιχνίδι του. Με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να επανέλθει στα γνωστά του επίπεδα στο διάστημα που έμεινε στην Αγγλία. Εντούτοις, κάτι η γέννηση του πρώτου παιδιού του, το καλοκαίρι, κάτι το περιβάλλον του Ολυμπιακού, φαίνεται ότι τον βοήθησαν να επανέλθει. Και πλέον ο ίδιος… δεσμεύεται πως θα είναι διαφορετικός παίκτης. Και θα προσπαθήσει να πρωταγωνιστήσει.

Τα όσα ανέφερε ο Σκάρπα στη διοίκηση, η στάση του απέναντι στον Ολυμπιακό και η ειλικρινής επιθυμία του να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο, για να δείξει την αξία του, έκαναν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να απορρίψει την προσφορά της Ατλέτικο Μινέιρο. Η οποία, επαναλαμβάνουμε, ήταν πολύ μεγάλη και καθ’ όλα επίσημη. Αλλά πλέον βγήκε από το κάδρο. Καθώς Ολυμπιακός και Σκάρπα συνεχίζουν μαζί. Τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο. Διάστημα στο οποίο ο Βραζιλιάνος έχει «δεσμευτεί» ότι θα κάνει τα πάντα για να γίνει σημαντικός για τον σύλλογο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα έως τώρα πεπραγμένα του Σκάρπα στον Ολυμπιακό, είναι γεγονός ότι η παρουσία του δεν έχει προκαλέσει αίσθηση. Μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε 11 παιχνίδια, 7 στη Super League και 4 στα προκριματικά και τους ομίλους του Europa League, χωρίς να έχει καταγράψει ακόμη κάποιο γκολ ή ασίστ. Εχει ξεκινήσει βασικός σε μόλις τρία παιχνίδια (σ.σ. Ατρόμητο εντός, Κηφισιά εντός, Αστέρα Τρίπολης εκτός), με συνολικά 422 αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του. Ελπίζει, λοιπόν, ότι θα πείσει τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να αυξήσει τον χρόνο του, προσφέροντας περισσότερα στην ομάδα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ