Λώττας : «Μετά τη νίκη του Άρη, με πήρε η μισή Σπάρτη τηλέφωνο»

Λώττας : «Μετά τη νίκη του Άρη, με πήρε η μισή Σπάρτη τηλέφωνο»

Όσα είπε ο σκόρερ του Αρη σστο τελευταίο ματς της σεζόν στην Καρδίτσα, σε ραδιοφωνικό σταθμό, το οποίο έφερε τον υποβιβασμό των Θεσσαλών. Αποκάλυψε οτι δεν θα συνεχίσει στους κίτρινους.

Ο Αριστείδης Λώττας ήταν ο σκόρερ του Άρη στο 1-0 επί της Αναγέννησης στην Καρδίτσα, στην 34η και τελευταία αγωνιστικής της Football League. Ο Γιαννιώτης ποδοσφαιριστής βγήκε δίχτυα από τα 11 βήματα σε ένα γκολ που πανηγύρισαν περισσότεροι οι οπαδοί της Σπάρτης, παρά εκείνοι του Άρη!

Κι αυτό καθώς με το τελικό 1-0 η ομάδα που εξασφάλιζε την παραμονή της στην κατηγορία ήταν αυτή της Λακωνίας, με τους καρδιτσιώτες να υποβιβάζονται στη Γ’ Εθνική.

Ο Λώττας μίλησε στον ARENA FM 89,4 για το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Αναγέννηση, αλλά και σε άλλα πράγματα. Όπως στη φετινή πορεία, στον Σπανό, στον Μυροφορίδη, τον κόσμο, ενώ αποκάλυψε ότι δεν θα συνεχίσει στους κίτρινους.

Αρχικά είπε: «Ήταν κομβικό σημείο στον αγώνα, για το πέναλτι αλλά αυτό δεν έχει να κάνει από τη στιγμή που αγωνίζεσαι στον Άρη, δεν σκέφτεσαι για κανέναν άλλον, πρώτα για την ομάδα. Σκέφτηκα μόνο να σκοράρω».

Για το ότι ανέλαβε κατευθείαν να το εκτελέσει:

«Από την αρχή της χρονιάς τα εκτελεί ο πρώτος σκόρερ, που είναι ο Διαμαντόπουλος, μετά σε συνεννόηση με τον Πλατέλλα, μίλησα με τον Πασά και είπα να το κάνω εγώ».

Για τον τρόπο εκτέλεσης, που επέλεξε:

«Αν ρωτήσετε και τερματοφύλακα, σε τέτοιο σημείο του αγώνα και με την ομάδα να παίζει για υποβιβασμό, διαλέγει μια γωνιά και πέφτει. Ήμουν σίγουρος ότι θα πέσει σε γωνία κι έτσι το έκανα στο κέντρο».

Αν μετά το παιχνίδι είχε επαφή με κόσμο από τη Σπάρτη:

«Με πήρε η μισή Σπάρτη τηλέφωνο. Είμαι τυχερός που σκόραρα μου είπαν αλλιώς θα ερχόταν η μισή πόλη να με βρει…χαριτολογώντας. Αυτή η νοοτροπία είναι σε όλη την Ελλάδα. Από την αρχή δεν μας χαρίστηκε κανείς, όπως κι εμείς σε κανένα».

Αν στεναχωρήθηκε βλέποντας τους άλλους παίκτες της Καρδίτσας:

«Σίγουρα σκέφτηκα ότι μπορεί να ήμουν στη θέση τους, γι’ αυτό όμως το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των αθλημάτων, αλλάζουν γρήγορα τα συναισθήματα».

Αν άκουγε κάτι όταν πήγαινε να εκτελέσει το πέναλτι:

«Άκουσα, αλλά εκείνη την ώρα δεν μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο. Απλά ακούς, για παράδειγμα… χάσ’ το, πέφτουμε… αλλά δεν μπορείς να μπεις σε αυτήν τη διαδικασία.

Μπορεί να μην ήμουν εγώ. Σκόραρα, κερδίσαμε, δείξαμε στον κόσμο ότι δεν κάνουμε χάρες. Κάτω από άλλες συνθήκες ίσως μου λέγατε ότι έριξα την πρώην ομάδα μου. Η ομάδα από τη στιγμή που ανεβήκαμε μαθηματικά, έπρεπε να δείχνουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες, ότι δε θα βοηθήσουμε κάποιον.

Όλες οι ομάδες της κατηγορίας, όλοι θέλουν να κερδίζουν την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, όλες έπαιζαν με πάθος και ζήλο να κερδίσουν τον Άρη».

Αν αυτό βελτιώνει τον κάθε ποδοσφαιριστή:

«Σίγουρα, όταν έχεις περάσει από το σχολείο του Άρη, δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να μην έχει βελτιωθεί, να παίζεις συνέχεια στο κόκκινο».

Το δικό του σχόλιο για την πορεία του Άρη:

« Από την αρχή, από την προετοιμασία, ξέραμε το βαθμό δυσκολίας , δείξαμε τη σταθερότητα που είχαμε και ότι ήμασταν μία γροθιά, ότι προβλήματα είχαμε τα κρατήσαμε στα αποδυτήρια και φτάσαμε να πετύχουμε το στόχο μας».

Για τον Παύλο Μυροφορίδη:

«Ο Μυροφορίδης κινούσε τα νήματα στο ψυχολογικά κομμάτι και μας κρατούσε, με ψυχολογικές ντόπες. Για να μπεις στο χορτάρι και να αποδείξεις πράγματα, είναι μια διαρκής προσπάθεια με ομιλίες με το τεχνικό τιμ, μεταξύ μας, όλα συνέβαλαν στο να είμαστε πιο δυνατοί και να πετύχουμε το στόχο».

Για το ότι ήταν καλά όμως και οι παίκτες που ήταν στον πάγκο:

«Εκεί δείχνεις χαρακτήρα».

Για το Δημήτρη Σπανό:

«Ο καθένας μπορεί να έχει παράπονα , όμως ο κ.Σπανός είχε να διαχειριστεί ένα ρόστερ 30 παικτών , έβαζε αυτούς που θεωρούσε καλύτερους. Πίστευε ότι θα κερδίζει κι έτσι έρχονταν τα αποτελέσματα. Διαβάζει τον αντίπαλο, είναι εργατικός».

Για τη δική του συνεργασία με τον Άρη:

«Έχω ένα χρόνο συμβόλαιο, τελειώσαμε πριν δύο μέρες, δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσω δεν έχω επικοινωνία, δεν είχα συμμετοχές και θα ψάξω αλλού να βρω την τύχη μου. Όλοι δεθήκαμε με την ομάδα και τον κόσμο, και στα εντός και στα εκτός φάνηκε ότι ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα. Άλλοι είναι αρμόδιοι για την ομάδα, ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει. Καταφέραμε το στόχο μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ