Ουζουνίδης: «Να κρατήσουμε πρώτη την ΑΕΚ»

Ουζουνίδης: «Να κρατήσουμε πρώτη την ΑΕΚ»

Για την δική του ΑΕΚ μίλησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης τονίζοντας πως αυτό που θέλει πρωτίστως είναι ξανά το πρωτάθλημα.

Λιτός, απλός, σύντομος και ξεκάθαρος γύρω από τον στόχο της ΑΕΚ με τον ίδιο στον πάγκο εμφανίστηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης κατά την επίσημη παρουσίαση του. Ο Έλληνας τεχνικός ξεκαθάρισε πως αυτό που θέλει είναι και τη νέα σεζόν να κρατήσει την ΑΕΚ στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Διαβάστε τι είπε για το ρόστερ, τις μεταγραφές και την δική του «σφραγίδα» στην ομάδα.

«Η ομάδα είναι ήδη στην κορυφή και με την καλή συνεργασία θέλουμε όλοι να τη διατηρήσουμε εκεί. Ο κόσμος να είναι σίγουρος ότι όλοι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πετύχουμε τους στόχους μας» τόνισε αρχικά ο Μαρίνος Ουζουνίδης για να ακολουθήσουν οι ερωτήσεις.

-Για το πόσο δύσκολη είναι η αποστολή να διατηρηθεί η ομάδα στην κορυφή: «Είναι μια μεγάλη πρόκληση. Δεν είμαι άνθρωπος που δεν έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Είμαι εδώ και αυτό σημαίνει ότι πιστεύω σε μένα και ότι οι άνθρωποι της ΑΕΚ πιστεύουν το ίδιο. Δεν υπάρχει κάτι το οποίο με προβληματίζει. Ξέρω ότι η διοίκηση θα μου δώσει τη δυνατότητα να δουλέψω όπως πρέπει για να παρουσιάσω αυτό που έχω στο μυαλό μου».

-Για όσα θέλει να αλλάξει κάτι: «Θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια και στον προηγούμενο προπονητή και στους παίκτες. Δεν υπάρχει ομάδα που δεν μπορείς να βελτιώσεις. Σίγουρα η ομάδα διέθετε στοιχεία που την βοήθησαν να φτάσει ψηλά. Να διατηρήσουμε την ενέργεια και τη συνοχή, να βελτιώσουμε την επιθετική λειτουργία και τον τρόπο ανάπτυξής της. Γνωρίζω τους παίκτες, είτε έχω συνεργαστεί μαζί τους, είτε τους έχω αντιμετωπίσει ως αντιπάλους. Έχουν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους και μπορούν να πάνε ακόμα καλύτερα. Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ ήταν το δυνατό σημείο της. Θα πρέπει να βελτιώσουμε και την επίθεση».

-Για τους μεταγραφικούς στόχους: «Το ρόστερ είναι καλό. Κοιτάζουμε να ενισχύσουμε την ομάδα σε θέσεις που έφυγαν παίκτες. Θεωρώ ότι έχω τη δυνατότητα να προσθέσω κομμάτια του παιχνιδιού που θα κάνουν την ομάδα ακόμα πιο ελκυστική. Θα κρατήσω τα καλά στοιχεία των παικτών. Γράφεται ότι είμαι αμυντικός προπονητής, ο Νίκος μπορεί να σας απαντήσει καλύτερα σε αυτό… Υπάρχουν προτεραιότητες για απόκτηση παικτών σε κάποιες θέσεις. Στόχος μας είναι οι δύο παίκτες, χαφ και εξτρέμ, να είναι μαζί μας στην προετοιμασία. Αυτό θα είναι το ιδανικό. Το κίνητρο του Τσάμπιονς Λιγκ είναι μεγάλο και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι όσο το δυνατόν καλύτερα».

-Για τις επαφές που είχε με τον Ολυμπιακό και για τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό: «Είναι μεγάλη η πρόκληση για όλους τους Έλληνες προπονητές. Δείξαμε ότι μπορούμε να αντέξουμε σε δυσκολίες. Δεν θα έλεγα ότι έχω απωθημένο. Δίνω πάντα τον καλύτερο εαυτό μου. Δυστυχώς στο τέλος οι ομάδες, λόγω συγκυριών, δεν πρωταγωνίστησαν. Η ΑΕΚ θα μου δώσει την ευκαιρία να συγκεντρωθώ στο αγωνιστικό κομμάτι. Είναι μια καλή δουλειά που θα ήθελε κάθε προπονητής».

-Για το αν προβληματίζεται για την προετοιμασία καθώς η ομάδα θα πρέπει να έτοιμη νωρίς για το Τσάμπιονς Λιγκ: «Όχι, καθόλου. Έχουμε αλλάξει κάποιες ημερομηνίες και σε φιλικά παιχνίδια. Το βασικό είναι να έχουμε στην προετοιμασία όλους τους παίκτες. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλές αλλαγές. Ξέρω πολλά από τα παιδιά, τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματά τους, δεν είναι κάτι άγνωστο για εμένα».

-Για τις ακαδημίες: «Θα δούμε στην πορεία. Σήμερα υπάρχει ένα φιλικό και είναι πιθανό να παραστώ εγώ ή κάποιος απ’ τους συνεργάτες μου. Η ΑΕΚ πάντα στηριζόταν στο ελληνικό στοιχείο και αν κάποιο παιδί θεωρήσουμε πως είναι έτοιμο, θα το προωθήσουμε στην πρώτη ομάδα. Δεν κοιτάζω μόνο την Κ20, αλλά και την Κ17. Δεν υπάρχουν πολλοί προπονητές που να έχουν αναδείξει τόσα νέα παιδιά όσο εγώ».

-Για τους δύο παίκτες, τον επιθετικό και τον μέσο, που θα αποκτηθούν: «Είπα πως αυτή είναι η προτεραιότητά μας. Δεν θα είναι μόνο αυτή. Στόχος είναι να αντικατασταθούν οι παίκτες που έφυγαν. Αν θεωρήσουμε με το Νίκο πως υπάρχουν κι άλλες αξιόλογες επιλογές, θα κοιτάξουμε να ενισχύσουμε την ομάδα».

-Για το αν πιστεύει ότι στην ΑΕΚ θα έχει μεγαλύτερη πίεση, σε σχέση με την κατάσταση που αντιμετώπισε στον Παναθηναϊκό: «Θα είναι πιο εύκολο για εμένα να κατακτήσω το πρωτάθλημα ή το Κύπελλο. Δεν είναι η ίδια πίεση με όσα έζησα πέρυσι».

-Για το τι θα είναι επιτυχία και τι αποτυχία για τον ίδιο: «Πρέπει να κάνω περισσότερα πράγματα απ’ ό,τι έκανε πέρυσι η ομάδα. Αυτή είναι η πρόκληση».

Νωρίτερα μίλησε και ο Νίκος Λυμπερόπουλος τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του έξι μήνες και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Θεωρώ ότι θα έχουμε μια πολύ καλή και γεμάτη χρονιά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ