Το μεγάλο ψέμα της βαθμολογίας: 4ος στο γήπεδο, 1ος στα χαρτιά ο Παναθηναϊκός

Το μεγάλο ψέμα της βαθμολογίας: 4ος στο γήπεδο, 1ος στα χαρτιά ο Παναθηναϊκός

Και πώς να μην γίνει χαμός στο CAS, όταν ο Παναθηναϊκός…

Συμβαίνει και επίσημα έπειτα από την 12η αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός έπειτα από την ήττα του στη Θεσσαλονίκη με αντίπαλο τον Άρη είναι ταυτόχρονα 1ος αλλά και 4ος στους δύο βαθμολογικούς πίνακες της Super League.

Είναι πρώτος γιατί με τη νίκη του στα χαρτιά επί του Ολυμπιακού εμφανίζεται να έχει 28 βαθμούς.

Είναι τέταρτος γιατί οι βαθμοί του στο γήπεδο είναι 25, άρα ένας λιγότερος από εκείνους ΠΑΟΚ (26β.) και δύο λιγότερους από αυτούς της ΑΕΚ (27β).

Διαβάστε επίσης: Αίσχη στον Ρέντη από το συνεργείο του Γιαννάκη: Δεν θα πιστεύεις τι πέναλτι δεν δόθηκε στον Ολυμπιακό Β΄ (vid)

Και όσο για τον Ολυμπιακό; Ούτε λόγος μιας και οι Ερυθρόλευκοι από την περίφημη αυτή ιστορία του ντέρμπι των αιωνίων δεν τιμωρήθηκαν μόνο με «μηδενισμό» αλλά και με αφαίρεση ενός βαθμού. Φαίνεται πως έχουν 27, έχουν κερδίσει στο γήπεδο 28 δίχως να υπολογίζει τίποτα στον λογαριασμό του από το ντέρμπι όπου θυμίζουμε ότι διακόπηκε στο 49΄με το σκορ στο 1-1.

Αν τελειώνει λοιπόν σήμερα το πρωτάθλημα λοιπόν, με βάση την απόφαση των αθλητικών δικαστηρίων της χώρας, μια απόφαση στα «χαρτιά» δεν θα έκρινε μόνο τον τίτλο αλλά και την επόμενη αφετηρία και για τις τέσσερις ομάδες της κορυφής.

Θα έχαναν οι άλλοι τρεις το πρωτάθλημα στα χαρτιά, θα έχαναν όμως και άλλα σε περίπτωση ας πούμε που ο Παναθηναϊκός κάνει το νταμπλ

Θα ήταν η ΑΕΚ για παράδειγμα τρίτη στην τελική κατάταξη και θα έπρεπε να ξεκινήσει τη νέα χρονιά από τον δεύτερο προκριματικό του Conference League, ενώ ο δεύτερος (ο Ολυμπιακός στην προκειμένη περίπτωση) θα έμπαινε στη σεζόν από τα προκριματικά του Europa League, μιας διοργάνωση με άλλο οικονομικό status και άλλη προσδοκία εσόδων. Και ο Ολυμπιακός όμως θα είχε χάσει στα χαρτιά την θέση του στους ομίλους του Champions League. Κόλαση…

Πώς να μην γίνει χαμός λοιπόν στο CAS την Άνοιξη αν συνεχίσει τα πρωτάθλημα έτσι. Και πώς να μην φτάσουν ως τη Λωζάνη παρέα και οι τέσσερις διεκδικώντας η καθεμιά εκείνο που νιώθει δίκιο της…

Η βαθμολογία: 

Η επόμενη αγωνιστική: 

Σάββατο 02 Δεκεμβρίου

17:30 Παναιτωλικός – Κηφισιά

20:00 Αστέρας – Πανσερραϊκός

Κυριακή 03 Δεκεμβρίου

16.30 Βόλος – Ολυμπιακός

17.30 Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα

19.30 Παναθηναϊκός – ΟΦΗ

Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου

18:00 ΠΑΟΚ – Λαμία

21:00 AEK – Άρης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ