ΠΑΟΚ-Λαμία 3-0: «Show» Κωνσταντέλια και τριάρα του Δικεφάλου στη Λαμία

ΠΑΟΚ-Λαμία 3-0: «Show» Κωνσταντέλια και τριάρα του Δικεφάλου στη Λαμία

Εύκολο απόγευμα είχε ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, με τον Δικέφαλο του Βορρά να επικρατεί με 3-0 της Λαμίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Κωνσταντέλιας ο οποίος είχε γκολ και ασίστ, στην 900η νίκη των Θεσσαλονικέων στην ιστορική τους έδρα.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε εύκολα της Λαμίας με 3-0 στο γήπεδο της Τούμπας, με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να πραγματοποιεί γεμάτη εμφάνιση καθώς ο 20χρονος μεσοεπιθετικός είχε γκολ και ασίστ. Ο Δικέφαλος του Βορρά πέτυχε τη τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, έφτασε τους 29 βαθμούς  και βρίσκεται στη 2η θέση περιμένοντας το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη. Αυτή ήταν η νίκη νούμερο  900 στη Τούμπα για τον ΠΑΟΚ. Ντεμπούτο για τον Μάρκος Αντόνιο, 4 μήνες μετά τον ερχομό του στη Θεσσαλονίκη.

Δυνατό ξεκίνημα οι γηπεδούχοι, γκολ από τον Κωνσταντέλια

Διαβάστε επίσης: Το περιβραχιόνιο της ΑΕΚ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Μιχάλη και του Άλκη (vid)

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση, με διάθεση να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο, με την Λαμία να οργανώνεται στην άμυνά της. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 12ο λεπτό όταν ο Τάισον σούταρε δυνατά με τη μπάλα να περνάει ψηλά άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Δικέφαλος του Βορρά απείλησε ξανά όταν μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Τόμας έκανε τη προβολή με τη μπάλα να φτάνει αδύναμα στον Κοσέλεφ. Στο 21’ η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου άνοιξε το σκορ, με τον Τάισον να κάνει την ατομική προσπάθεια και να δίνει στον Κωνσταντέλια, ο οποίος με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων για το 1-0, πετυχαίνοντας το τρίτο του φετινό γκολ στο πρωτάθλημα.

Πίεση ψηλά και 2-0 από τον Ράφα Σοάρες

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει ψηλά, με τη Λαμία να μην μπορεί να σπάσει το πρέσινγκ. Στο 35ο λεπτό ο Δικέφαλος του Βορρά έχασε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ. Ο Τόμας καθυστέρησε πάρα πολύ απέναντι στον Κοσέλεφ με τον τερματοφύλακα της Λαμίας να διώχνει και στην συνέχεια ο Ντεσπόντοφ έκανε το σουτ με τον Τζανετόπουλο να κόβει πάνω στην γραμμή. Η Λαμία απείλησε πρώτη φορά στο 40’ όταν ο Μαρτίνεθ σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Κοτάρσκι μπλόκαρε σταθερά. Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα γκολ τους. Τομας και Κωνσταντέλιας συνεργάστηκαν ωραία, η μπάλα από τις κόντρες έφτασε στον Ράφα Σοάρες ο οποίος πλάσαρε ανενόχλητος για το 2-0.

Ανέβασε τις γραμμές της η Λαμία, 3-0 στη κόντρα ο ΠΑΟΚ

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και ανέβασε τις γραμμές τις προκειμένου να πιέσει το built-up του ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν δύο καλές στιγμές. Στο 49’ ο Κορνέζος σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους, μετά από κόρνερ, η κεφαλιά όμως που επιχείρησε πέρασε ψηλά άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Καρλίτος σούταρε δυνατά, με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει σταθερά. Όμως οι φιλοξενούμενοι άφησαν με αυτό το τρόπο περισσότερους χώρους στην άμυνα, και κάπως έτσι δέχτηκαν  τρίτο γκολ στο 57ο λεπτό. Ο Κωνσταντέλιας κινήθηκε στον άξονα, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Σάστρε, με τον Ισπανό μπακ να πλασάρει ιδανικά για το 3-0.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τον ΠΑΟΚ να κάνει διαχείριση στο ευρύ προβάδισμά του. Στο 61′ η Λαμία έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Καρλίτος να βρίσκει στη πλάτη της άμυνας τον Τσιλούλη, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Κοτάρσκι αλλά το πλασέ που έκανε να περνάει λίγο άουτ. Η επόμενη μεγάλη στιγμή στο ματς ήρθε στο 78′, με τον Σαμάτα να κάνει ωραία προσπάθεια και να βρίσκει μέσα στη περιοχή τον Τάισον, ο οποίος σούταρε δυνατά, όμως ο Κοσέλεφ έδιωξε εντυπωσιακά. Στη συνέχεια της φάσης, ο Ντεσπότοφ γύρισε στον Οζντόεφ ο οποίος πλάσαρε λίγο άουτ από πλεονεκτική θέση. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης η Λαμία απείλησε δύο φορές, με τον Τσιλιανίδη να σουτάρει λίγο άουτ στη πρώτη περίπτωση και τον Κοτάρσκι να αποκρούει το πλασέ του Σαντάνα στη δεύτερη.

Οι ενδεκάδες

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ραφά Σοάρες, Μιχαηλίδης, Έκονγκ, Σάστρε (Λύρατζης 83’), Σβαμπ (Μάρκος Αντόνιο 76’), Τσιγγάρας (Οζντόεφ 70’), Κωνσταντέλιας (Τζίμας 83’), Τάισον, Ντεσπόντοφ, Μπράντον (Σαμάτα 70’)

Λαμία (Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανδάρης, Σαντάνα (Μάλτσι 59’), Μαρτίνεθ (Τόσιτς 59’), Σλίβκα, Τσιλούλης, Καρλίτος (Λόγκο 72’)

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ