Έτσι «έστησαν» τον Ολυμπιακό στον Βόλο (vid)

Έτσι «έστησαν» τον Ολυμπιακό στον Βόλο (vid)

Σπάθας: «Σε... τρικυμία οι διαιτητές, είχαν πάρα πολύ κακή εικόνα» - Ο σχολιασμός των διαιτητικών αποφάσεων στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Βόλο.

Στα τραγικά λάθη που έκαναν ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου και ο VARίστας Ευάγγελος Μανούχος στο παιχνίδι του Βόλου με τον Ολυμπιακό (2-2) αναφέρθηκε ο Ηλίας Σπάθας στο MEGA και στην εκπομπή «Super Μπάλα». «Η διαιτησία βρισκόταν σε τρικυμία», ανέφερε αρχικά για το παιχνίδι του Πανθεσσαλικού και πρόσθεσε: «Είχε πάρα πολύ κακή εικόνα».

Σχολιάζοντας τη φάση στην οποία δόθηκε πέναλτι υπέρ του Βόλου στο 18ο λεπτό, ο Ηλίας Σπάθας ανέφερε ότι ο ποδοσφαιριστής του Βόλου έχει χτυπήσει με το χέρι του τον Ρέτσο πριν το μαρκάρισμα του Ελληνα στόπερ και θα έπρεπε να είχε δοθεί επιθετικό φάουλ.

Διαβάστε επίσης: Η μεγάλη αλήθεια των αριθμών: Ο Ολυμπιακός από τις πιο… clutch ομάδες της Euroleague (pic)

«Βλέπει τη φάση, αλλά τη βλέπει επιλεκτικά. Βλέπει το σπρώξιμο του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και την πτώση του ποδοσφαιριστή του Βόλου, όμως, δεν βλέπει αρχικά την κίνηση του επιτιθέμενου στο πρόσωπο του αμυνόμενου. Είναι μια αντικανονική ενέργεια. Ξεκάθαρη αντικανονική ενέργεια. Δεν δίνει παράβαση φάουλ υπέρ του αμυνομένου, αλλά στη συνέχεια δίνει πέναλτι. Μια λανθασμένη απόφαση. Πέρα για πέρα λανθασμένη. Είναι ξεκάθαρο. Επρεπε να σφυρίξει επιθετικό φάουλ. Είχαμε επιλεκτική χρήση του VAR», τόνισε.

Οσον αφορά στη φάση του 23ου λεπτού, στην οποία ο Σιέλης γκρεμίζει τον Ελ Κααμπί μέσα στην περιοχή του Βόλου, ο Σπάθας τόνισε ότι ο διαιτητής θα έπρεπε να δώσει πέναλτι υπέρ των Πειραιωτών. «Ο παίκτης του Ολυμπιακού έχει την κατοχή της μπάλας. Εχει τον απόλυτο έλεγχο. Ο αμυντικός του Βόλου τον ανατρέπει. Τον γκρεμίζει. Τον βγάζει εκτός θέσεως. Ο διαιτητής είναι πάρα πολύ κοντά στη φάση, αλλά δεν δίνει κάποια παράβαση. Ο VAR δεν βοηθάει τον διαιτητή. Είναι πέναλτι για την ομάδα του Ολυμπιακού».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη φάση του 60ου λεπτού και στο ακυρωθέν γκολ του Γιώργου Μασούρα, το οποίο κακώς δεν μέτρησε, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. «Ο ποδοσφαιριστής καλύπτεται. Εχουμε τις γραμμές. Το σημείο που μπαίνουν οι γραμμές το βάζει ανθρώπινο χέρι. Ηταν ο βοηθός διαιτητής, Πάτρας. Είναι από το σύνδεσμο Μακεδονίας. Ο Μασούρας δεν είναι εκτεθειμένος. Χρεώνεται οφσάιντ ο Ελ Κααμπί. Η μπάλα όμως πάει αρκετά δεξιά της μεγάλης περιοχής. Καμία σχέση με τον ποδοσφαιριστή του Βόλου. Δεν θα μπορούσε ποτέ να διεκδικήσει να κόψει την μπάλα. Οι γραμμές δεν είναι παράλληλες, είναι λοξά. Κακώς ακυρώθηκε το γκολ», τόνισε μεταξύ άλλων.

Τέλος, ο Ηλίας Σπάθας σχολίασε τη φάση του 81ου λεπτού, στην οποία ο αμυντικός του Βόλου κρατάει τον Ιμπόρα, που προσπαθεί να πάρει την κεφαλιά. «Ξεκάθαρο τράβηγμα. Κρατάει τον αντίπαλό του. Τον ανατρέπει. Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού προσπαθεί να παίξει την μπάλα, αλλά ανατρέπεται. Ο VAR βλέπει την εικόνα, αλλά παρόλα αυτά δεν δίνει τη δυνατότητα στον διαιτητή να δει τη φάση στο βίντεο. Υπάρξει ξεκάθαρο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, που δεν δόθηκε».

Δείτε το βίντεο με τον σχολιασμό των φάσεων από τον Σπάθα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ