Τι ακριβώς ζητάει ο «εξαφανισμένος» Ιβάν Σαββίδης με τους «πραιτωριανούς» του από τον Πρωθυπουργό;

Τι ακριβώς ζητάει ο «εξαφανισμένος» Ιβάν Σαββίδης με τους «πραιτωριανούς» του από τον Πρωθυπουργό;

Λένε πως μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, ή λίγους για πολύ. Σίγουρα όμως δεν γίνεται να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα. Και χθες βράδυ, σε μια πολύ δύσκολη ώρα και για τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και για την ελληνική κοινωνία συνολικά, οι μάσκες έπεσαν.

Ιστοσελίδα ιδιοκτησίας του –άφαντου από την Ελλάδα- Ιβάν Σαββίδη, προσπάθησε για πολλοστή φορά να «χειραγωγήσει» την κοινή γνώμη, αλλά και καθ υπέρβαση την ίδια την Πολιτεία –λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη σύσκεψη της Κυβέρνησης παρουσία του Πρωθυπουργού, έπειτα από όσα συνέβησαν στον Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης-. Με ποιο τρόπο; Ζητώντας από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αφήσει τους άλλους ήσυχους και να τιμωρήσει παραδειγματικά τον «περιθωριακό του αθλητισμού»: Ναι, τόλμησαν να αποκαλέσουν έτσι τον γίγαντα Ολυμπιακό.

«Δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα «στήσει στον τοίχο» ολόκληρο το φάσμα του ομαδικού αθλητισμού επειδή ένα σωματείο αποφάσισε να διαλύσει τα πάντα γιατί του πήραν τη μπάλα του; Μπορεί η κυβέρνηση να διαλύσει οικονομικά ομάδες, ανθρώπους, κανάλια, παραμονές Χριστουγέννων για να συμμορφώσει μια μικρή μερίδα χούλιγκαν κι ένα σωματείο που πρωταγωνιστεί σε ΟΛΑ τα επεισόδια της τρέχουσας σεζόν;» αναφέρουν στον λίβελο που βάφτισαν «θέση της ιστοσελίδας τους» προκαλώντας –όπως θα μπορούσε ο καθένας να καταλάβει με μια… βόλτα στα social media- τα εκατομμύρια των φιλάθλων της λαοφιλέστερης ομάδας της χώρας.

Εννοείτε πως σε κάθε άλλη περίπτωση, η συγκεκριμένη υπόθεση δεν θα αφορούσε κανέναν. Δεν είναι ούτε η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία που η συγκεκριμένη ιστοσελίδα του Ιβάν Σαββίδη επιτίθεται ξεδιάντροπα στον Ολυμπιακό. Όλοι άλλωστε γνωρίζουν πως για αυτόν τον λόγο δημιουργήθηκε. Για αυτόν τον λόγο χρηματοδοτείται όλα αυτά τα χρόνια από τον ομογενή επιχειρηματία.

Και δεν χρειάζεται φυσικά κάποιος να «αναζητήσει» τη σχέση του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, μαζί της. Φτάνει μια ματιά στην «ταυτότητα» του site. Υπενθυμίζει ότι ανήκει στην πολυσχιδή Κυπριακή εταιρία PARALOT –αδερφάκι της DIMERA- που από το 2014 με μια ιδιαίτερη «κατασκευή» που τα πλοκάμια της φτάνουν ως τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους εξυπηρετεί τα συμφέροντα της οικογένειας.

Αυτή τη φορά όμως το «υπόβαθρο» πιθανότατα είναι διαφορετικό. Και χρήζει σίγουρα διερεύνησης. Διότι ο Ιβάν Σαββίδης -σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό- έχει πολύ σοβαρούς λόγους για να ανησυχεί για την πρόθεση της Κυβέρνησης να πάρει μέτρα για τον Αθλητισμό. Και αυτό επιβεβαιώνεται από μια σειρά υποθέσεις του σκληρού Ποινικού Δικαίου, που δυστυχώς δεν έχουν πάρει όλες τον δρόμο για τις δικαστικές αίθουσες.

H DIMERA για παράδειγμα πιάστηκε από τον νόμο διότι πέρα από την PARALOT βρέθηκε να πληρώνει με τιμολόγια πριν από μερικά χρόνια εκείνους που έβαλαν ΒΟΜΒΑ στο γραφείο εταιρίας μάνατζερ που εκπροσωπούσε τον ποδοσφαιριστή Εργκύς Κάτσε. Και ο διαχειριστής της ιστοσελίδας Βασίλης Παπαθεοδώρου έχει καταδικαστεί τελεσίδικα ως συκοφάντης κατόπιν μήνυσης του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όσο για τον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη; Η καταδίωξη του διαιτητή Κομίνη (που προ ημερών σε συνέντευξη του αποκάλυψε τις σοκαριστικές απειλές σε βάρος του ιδίου και της εγκύου γυναίκας του), από τον οπλοφορούντα ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας σε εκείνο το ντέρμπι του 2018 (11/3) με την ΑΕΚ, έκανε τον γύρο του κόσμου διασύροντας την Ελλάδα σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Επτά αναβολές πήρε αυτή η υπόθεση ως ότου φτάσει στο ακροατήριο, ενώ στο μεταξύ ο Πάνος Καμμένος ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας χάριζε στον ΠΑΟΚ το οικόπεδο που είναι χτισμένη η Τούμπα: Περιουσία του ελληνικού δημοσίου!

Ήταν η ίδια εποχή που ο γιος του Ιβάν, ο Γιώργος άλλοτε έκανε αναρτήσεις στο Instagram με μαχαίρια καρφωμένα (!), όπως κάνουν οι μαφιόζοι και άλλοτε τα ρεπορτάζ τον ενέπλεκαν –μαζί με τον στρατό της προσωπικής του συνοδείας- τον ενέπλεκαν στην υπόθεση του τερματοφύλακα Μάριο Σιαμπάνη να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ, αλλιώς.

Και μιας και ο λόγος για τον Σιαμπάνη; Σε λίγες ημέρες εκδικάζεται στη Θεσσαλονίκη, η περίφημη «απόπειρα δωροδοκίας» του από άνθρωπο που φέρεται να ενεργούσε για λογαριασμό του Δικεφάλου του Βορρά. Πρόκειται για την υπόθεση που κατήγγειλε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, την εποχή που αγωνίζονταν στον Άρη και πριν από ένα από τα ντέρμπι της πόλης με τον ΠΑΟΚ.

Στις μέρες του Ιβάν Σαββίδη ο ιστορικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης σόκαρε την Ελλάδα αμέτρητες φορές. Και έγινε λόγος ως και για την αλλαγή της επικείμενης νομοθεσίας –από τη σημερινή Κυβέρνηση- προκειμένου να μην υποβιβαστεί για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας, όταν ο άνεργος ανιψιός του επιχειρηματία βρέθηκε να έχει αγοράσει τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθης που σήμερα μαραζώνει μακριά από την πρώτη κατηγορία του ποδοσφαίρου.

Η υπόθεση με τον γαμπρό του Γιώργου Δώνη που εξελίχθηκε σε… αστικό μύθο. Ο τιμ μάνατζερ της ομάδας Χρήστος Καρυπίδης που πριν προσληφθεί κατηγορήθηκε για «ψευδομαρτυρία» στην περίφημη ιστορία του «Πλατανιά» που και πάλι είχε στόχο τον Ολυμπιακό. Οι καταγγελίες για την περιοδεία των «ρωσικών βαν» στις ΕΠΣ ανά την Επικράτεια πριν από τις εκλογές της ΕΠΟ. Και άλλα τόσα που δεν χωρούν όχι σε μια «θέση» αλλά ούτε σε εγκυκλοπαίδεια.

Την ίδια στιγμή οπαδοί του ΠΑΟΚ συνδέθηκαν άμεσα με δύο δολοφονίες και βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Του Τόσκο Μποζατζίσκι (5/1/2020) για την οποία είναι προφυλακισμένος «στενός» συνεργάτης του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Μάκη Γκαγκάτση και φυσικά του 19χρονου Άλκη Καμπανού (1/2/2022) που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Επτά καταδικάστηκαν σε ισόβια δεσμά και άλλοι πέντε ποινές 20 χρόνων. Όλοι τους οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει επίσης την άγρια επίθεση 100 χούλιγκαν που δέχθηκαν το 2019 τα παιδιά της σχολής του Ολυμπιακού (8/9/2019) στο γήπεδο των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Και βέβαια όλες τις επιθέσεις που δέχτηκε η αποστολή της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού στην πόλη. Κάποτε (2011) στο «κεκλεισμένων των θυρών» γήπεδο της Τούμπας ο Κέβιν Μιραλάς δέχτηκε ένα γυάλινο ποτήρι και κινδύνευσε να χάσει το μάτι του (από τα θραύσματα) και βέβαια όσα συνέβησαν άλλοτε με τον Αντώνη Νικοπολίδη, άλλοτε με τον Τσόρι Ντομίνγκες κλπ έχουν μείνει στην ιστορία.

Αυτοί οι άνθρωποι, με αυτά τα έργα, είναι που κουνούν το δάχτυλο στον Ολυμπιακό. Αυτοί οι άνθρωποι είναι που επιμένουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Αυτοί θέλουν να κάνουν και εισηγήσεις για την αντιμετώπιση της Βίας στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Πραγματικά, τα λόγια είναι περιττά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ