Η πρώτη χειμερινή μεταγραφή της ΑΕΚ είναι γεγονός (vids)

Η πρώτη χειμερινή μεταγραφή της ΑΕΚ είναι γεγονός (vids)

Η επιστροφή του Πάολο Φερνάντες συνιστά ουσιαστικά την πρώτη μεταγραφή του χειμώνα για την ΑΕΚ που περίμενε πώς και πώς τον Ισπανό.

Με την ΑΕΚ να μην έχει… ξεμεθύσει ακόμη από το νέκταρ της επιτυχίας με την κατάκτηση του νταμπλ, ήρθε ένα μεγάλο σοκ τον περασμένο Ιούνιο. Ο τραυματισμός του Πάολο Φερνάντες κατά τη διάρκεια του προγράμματος που ακολουθούσε μόνος του στην Ισπανία, «πάγωσε» τον Ματίας Αλμέιδα και όλους στον οργανισμό της Ένωσης. Ο 25χρονος άσος πέρασε άμεσα την πόρτα του χειρουργείου για την αποκατάσταση του προβλήματος στον αχίλλειο και υπήρχε ο φόβος πως θα έχανε όλη τη φετινή σεζόν.

Κάτι λιγότερο από επτά μήνες μετά τον τραυματισμό του, ο Φερνάντες έβγαλε σήμερα (28/12) ολόκληρη την προπόνηση και έδειξε πως έχει αφήσει οριστικά πίσω του τη μεγάλη περιπέτεια που τον ταλαιπώρησε. Κάτι που ουσιαστικά είχε προαναγγείλει ο Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι της ΑΕΚ στην Τρίπολη λέγοντας τότε πως: «Μιας που ανοίξαμε το ιατρικό δελτίο ο Φερνάντες θα είναι μαζί μας από γύρω στον Δεκέμβρη-Γενάρη».

Διαβάστε επίσης: Ο Ατζούν επιβεβαίωσε to10.gr: «Ναι, ήμουν ο ενδιάμεσος σε Αλαφούζο και Τερίμ»

Εδώ και αρκετό καιρό ο Ισπανός άσος είχε αρχίσει ασκήσεις με μπάλα και ανέβαζε ρυθμούς. Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι φορές που μέσω αναρτήσεών του στα social media ενημέρωνε για την πρόοδο που παρουσίαζε η κατάστασή του, φανερώνοντας και ο ίδιος την ανυπομονησία του για επιστροφή στη δράση. Πλέον αυτή είναι γεγονός και δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς πως πρόκειται για την πρώτη χειμερινή μεταγραφή της ΑΕΚ.

Ο Φερνάντες έλειψε πολύ το πρώτο εξάμηνο στους «κιτρινόμαυρους» καθώς θα έδινε σημαντικές λύσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όχι ότι τώρα τον περιμένει εύκολο πρόγραμμα αφού η ΑΕΚ έχει ματς-φωτιά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Θα πρέπει να δούμε βέβαια και πώς θα τον διαχειριστεί ο Αλμέιδα και πότε θα αρχίσει να τον χρησιμοποιεί καθώς μετά από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό είναι προφανές πως δεν θα μπει με το… καλημέρα στα βαθιά.

Το πιθανότερο είναι ότι σταδιακά θα αρχίσει να μπαίνει σε αποστολές και να παίρνει χρόνο συμμετοχής ώστε να αποκτήσει ρυθμό και να βρει τα πατήματά του. Με την προοπτική στα πλέι οφ, όπου και θα κριθούν τα πάντα, να είναι απόλυτα έτοιμος για να κάνει τη διαφορά και να δώσει πολύτιμες λύσεις. Κάτι που έκανε πέρσι σε αρκετές περιπτώσεις, προερχόμενος κατά κύριο λόγο από τον πάγκο τότε.

Πιο χαρακτηριστική από όλες, η ζογκλερική ενέργειά του στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Εκεί όπου χόρεψε τον Ίνγκασον με μία απίθανη έμπνευση και τελείωσε εξαιρετικά τη φάση για το 2-0 της ΑΕΚ, βάζοντας την υπογραφή του στο νταμπλ της Ένωσης. Σε ένα ενδεικτικό δείγμα της μεγάλης του κλάσης και των όσων μπορεί να προσφέρει εφόσον είναι υγιής. Εξάλλου, η ικανότητά του στο «ένας εναντίον ενός» και τα εξαιρετικά του χτυπήματα, είναι αδιαπραγμάτευτα.

Πλην όμως της τρομερής ενέργειας στον τελικό, ο Φερνάντες είχε και άλλες καλές αξιομνημόνευτες στιγμές με τα «κιτρινόμαυρα». Όπως το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε στο 4-0 επί των «ασπρόμαυρων» στη Νέα Φιλαδέλφεια στο παιχνίδι των πλέι οφ ή την εκπληκτική ενέργεια κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο 1-0 της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, όταν κέρδισε πέναλτι το οποίο δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ ο Γκαρσία. Αν είναι υγιής, είναι βέβαιο ότι μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα και να εξελιχθεί στους αγαπημένους της κερκίδας στην «Αγιά Σοφιά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ