Αστραψε και βρόντηξε ο Καρβαλιάλ: «Αν δεν χαμογελάς, δεν έχεις νοοτροπία νικητή, δεν έχεις θέση εδώ» – «Θα πετύχουμε μόνο αν καταλάβουμε τα λάθη μας»

Αστραψε και βρόντηξε ο Καρβαλιάλ: «Αν δεν χαμογελάς, δεν έχεις νοοτροπία νικητή, δεν έχεις θέση εδώ» – «Θα πετύχουμε μόνο αν καταλάβουμε τα λάθη μας»

Ομιλία - μήνυμα από τον Κάρλος Καρβαλιάλ στο Ρέντη λίγο πριν φύγει το 2023, με... καμπανάκια, ξεκάθαρες κουβέντες, σιγουριά για όλους τους στόχους, αλλά και ντέρμπι. To10.gr καταγράφει την υψηλού συμβολισμού συζήτηση του Πορτογάλου με τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ είναι προπονητής της αμεσότητας και των απλών πραγμάτων. Ξεκάθαρος, σε όλα. Εάν θα πετύχει, θα φανεί μέσα από τα αποτελέσματα. Αλλά αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και έχει προκαλέσει ήδη αίσθηση στο Ρέντη, είναι ότι όσα λέει, όσα ζητάει, είναι κρυστάλλινα. Απολύτως σαφή. Χωρίς περίπλοκες διατυπώσεις, χωρίς πολλά λόγια. Με απλότητα και με λακωνικό τρόπο. Και το ίδιο ισχύει και στην επικοινωνία που έχει με τους ποδοσφαιριστές του.

Αυτές τις ημέρες το πρόγραμμα των Πειραιωτών ήταν πολύ βαρύ. Την Παρασκευή περιλάμβανε διπλή προπόνηση. Το πρωί προπόνηση στο γήπεδο. Και το απόγευμα ειδικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Το Σάββατο πάλι η ένταση στο κόκκινο. Με τον Καρβαλιάλ να αποφασίζει να κάνει μια ομιλία από εκείνες που έχουν πολλαπλά μηνύματα.

Διαβάστε επίσης: Ο Ναβάρο που μπαίνει φουριόζος για Λαμία, οι επόμενες μεταγραφές και αυτοί που «χαιρετάνε» στο ξεκίνημα του 2024

Μια ομιλία σε σοβαρό τόνο, χωρίς εντάσεις, αλλά με πολύ έντονα, αυστηρά και ξεκάθαρα μηνύματα για όλους. Καθώς ο Ολυμπιακός μπαίνει σε μια περίοδο που δεν χωρούν δεύτερες σκέψεις. Παρά μόνο θετική διάθεση, πολλή δουλειά και σοβαρότητα.

Επέλεξε, λοιπόν, μια ιδιαίτερη τεχνητή κρίση, με σκοπό να περάσει τα μηνύματά του. Και η ομιλία του στο Ρέντη, προκάλεσε αίσθηση. «Δεν θέλω παίκτες που έρχονται εδώ με κακή διάθεση. Θέλω να έρχεστε με χαμόγελο και με θετική σκέψη στην προπόνηση», ανέφερε αρχικά ο Πορτογάλος, για να συνεχίσει με αυστηρό τόνο: «Υπάρχει μια γραμμή ανάμεσα σε εσάς, την ομάδα και εμένα. Δεν με ενδιαφέρουν τα ονόματα. Δεν έχει καμία σημασία για εμένα τι όνομα γράφει η φανέλα. Το μόνο που με ενδιαφέρει, είναι η ομάδα. Οποιος δεν έχει νοοτροπία νικητή και δεν έρχεται με χαρά και θετικό τρόπο στο Ρέντη, δεν θα είναι με εμένα, δεν έχει θέση εδώ».

Ο Καρβαλιάλ έκανε και αναφορά σε συμπεριφορές που δεν θέλει να βλέπει από τους παίκτες του: «Δεν μου αρέσει να βλέπω ποδοσφαιριστές να κατεβάζουν τα μούτρα τους και να αντιδρούν όταν γίνονται αλλαγή ή δεν παίζουν. Ολοι είστε ίδιοι για εμένα. Από εκείνον που παίζει σε όλα τα παιχνίδια, έως κάποιον που δεν έχει παίξει καθόλου. Είστε το ίδιο σημαντικοί».

Ο Πορτογάλος προκάλεσε αίσθηση και με την τοποθέτησή του, αναφορικά με τους στόχους του Ολυμπιακού, αλλά και πώς αυτοί θα κατακτηθούν: «Είμαι και θα είμαι εδώ για εσάς. Για όλους. Θέλω να λύνω ό,τι πρόβλημα έχετε και θα είμαι πάντα στο πλευρό σας. Εμπιστεύομαι το επιτελείο μου και πιστεύω πραγματικά ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και να προχωρήσουμε στην Ευρώπη. Αλλά αυτό δεν θα γίνει μόνο του. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας. Να δουλέψουμε σε αυτά ακόμη περισσότερο, με ανοιχτό μυαλό και περισσότερη διάθεση. Θέλω περισσότερη συγκέντρωση από όλους στην προπόνηση. Δεν θα μιλήσω προσωπικά, αλλά θέλω όλοι να είστε εδώ, 100%».

Κλείνοντας, ο Καρβαλιάλ μίλησε και για τη νέα χρονιά, τα πολλά παιχνίδια του Ιανουαρίου, αλλά και την προσοχή που πρέπει να επιδείξουν οι ποδοσφαιριστές του, λόγω και των καιρικών συνθηκών: «Σε λίγες μέρες θα μπει η νέα χρονιά και χρειάζεται προσοχή σε ό,τι κάνετε. Ερχονται μπροστά μας πολλά και σημαντικά παιχνίδια. Εχουμε τη Λαμία, έχουμε ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, έχουμε ματς δύσκολα και όλα έρχονται γρήγορα. Θέλω να προσέχετε το σώμα σας. Οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν, έρχεται περισσότερο κρύο και χρειάζεται προσοχή μεγάλη και από την πλευρά σας, για να μην έχουμε προβλήματα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ