Zέλσον Μαρτίνς: Η καθιέρωση στη Σπόρτινγκ, η μεταγραφή στην Ατλέτικο και τα τελευταία χρόνια στη Μονακό (vid)

Zέλσον Μαρτίνς: Η καθιέρωση στη Σπόρτινγκ, η μεταγραφή στην Ατλέτικο και τα τελευταία χρόνια στη Μονακό (vid)

Ο Ζέλσον Μαρτίνς είναι η δεύτερη προσθήκη του Ολυμπιακού στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι, μετά τον Φραν Ναβάρο, και το 10.gr σου παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό.

O Oλυμπιακός ολοκλήρωσε μια πολύ σημαντική μεταγραφή, αποκτώντας τον Ζέλσον Μαρτίνς από την Μονακό για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έχει καταγράψει μια αξιόλογη καριέρα με τις φανέλες των Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μονακό, ενώ έχει υπάρξει 21 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Το 10.gr σας παρουσιάζει όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον 28χρονο άσο που θα ντυθεί σύντομα στα Ερυθρόλευκα.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Το «κρυφό χαρτί» για τον δεύτερο γύρο της Euroleague

Το ντεμπούτο του στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Ο Ζέλσον Μαρτίνς γεννήθηκε στην Πράια του Πράσινου Ακρωτηρίου, σε μια νησιωτική χώρα που υπήρξε για πολλά χρόνια αποικία της Πορτογαλίας. Εκεί, έκανε και τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο και από πολύ νωρίς οι οικείοι του είχαν αντιληφθεί το ταλέντο που διαθέτει. Το 2010 εντάχτηκε στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και πολύ γρήγορα άρχισε να ανεβαίνει στην τμήματα υποδομής. Τον Αύγουστο του 2015, ο 20χρονος, τότε, Μαρτίνς έκανε το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα των Λιονταριών, περνώντας ως αλλαγή στον τελικό του Σούπερ Καπ Πορτογαλίας, όπου η ομάδα του κέρδισε 1-0 κατακτώντας το τρόπαιο. Προπονητής του ήταν ο πολύπειρος Βραζιλιάνος, Ζόρζε Ζέσους.

Συνολικά, στην Σπόρτιγκ Λισαβόνας αγωνίστηκε τρεις σεζόν και κατέγραψε 140 συμμετοχές με απολογισμό 27 γκολ και 30 ασίστ. Με τις εμφανίσεις του κέρδισε την πρώτη του κλήση στην εθνική Πορτογαλίας από τον Φερνάντο Σάντος τον Οκτώβριο του 2016, ενώ αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες άρχισαν να παρακολουθούν την περίπτωσή του, με τις Λίβερπουλ και Άρσεναλ να στέλνουν ανθρώπους για να δουν από κοντά την εξέλιξή του.

Η μεταγραφή στην Ατλέτικο και η εξάμηνη παραμονή στην Μαδρίτη

Το καλοκαίρι του 2018 η Ατλέτικο Μαδρίτης, μετά την παρουσία του στο Μουντιάλ της Ρωσίας, όπου αγωνίστηκε στο παιχνίδι των ομίλων απέναντι στο Μαρόκο, προχώρησε στην απόκτηση του Μαρτίνς καταβάλλοντας 22 εκατομμύρια ευρώ στην Σπόρτινγκ για την αγορά του. Οι ροχιμπλάνκος πίστευαν ότι στο πρόσωπο του Πορτογάλου θα έβρισκαν έναν δυνατό παίκτη στη μεσοεπιθετική τους γραμμή στον οποίο θα βασιστούν για αρκετά χρόνια. Ωστόσο οι προσδοκίες των κολοτσονέρος δεν εκπληρώθηκαν ποτέ, αφού ο Μαρτίνς, δεν μπήκε ποτέ στα πλάνα του Τσόλο Σιμεόνε, καταγράφοντας συνολικά 446 λεπτά, σε 12 εμφανίσεις με απολογισμό μόλις 1 γκολ.

Ο Μαρτίνς δεν κατάφερε να προσαρμοστεί ποτέ στις απαιτήσεις της La Liga και αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2019, έξι μήνες μετά τον ερχομό του στην Ατλέτικο, με προορισμό το Σαμπιονά και την Μονακό.

Ο δανεισμός στην Μονακό και η αγορά του το καλοκαίρι του 2019

Στο Πριγκιπάτο ο Μαρτίνς θα δείξει με το… καλημέρα την αξία του αφού καθιερώθηκε από την αρχή στην ενδεκάδα των Μονεγάσκων από τον προπονητή του, Λεονάρντο Ζαρντίμ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην παραμονή της ομάδας του στην κατηγορία. 16 συμμετοχές με απολογισμό 4 γκολ και 2 ασίστ για τον Πορτογάλο, ο οποίος άρχισε να βλέπει θετικά το ενδεχόμενο της παραμονής του στο Γαλλικό πρωτάθλημα. Μάλιστα, με δηλώσεις του εκείνη τη περίοδο, είχε τονίσει ότι δεν θα ήθελε να επιστρέψει στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τελικά, η Μονακό πείστηκε από την απόδοσή του και αγόρασε τον Μαρτίνς από την Ατλέτικο Μαδρίτης με ένα ποσό ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ. Στους Μονεγάσκους ο 28χρονος μεσοεπιθετκός άνηκε μέχρι πρόσφατα και σε αυτά τα 4 χρόνια παραμονής του στο Πριγκιπάτο πραγματοποίησε γεμάτες σεζόν, με όσους προπονητές πέρασαν από την Μονακό να τον εμπιστεύονται με κλειστά μάτια.

Μάλιστα τη διετία 2020-2022, με προπονητή τον Νίκο Κόβατς έκανε και τις πιο παραγωγικές του χρονιές. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη αφού ο Μαρτίνς αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμών, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει μόλις 13 εμφανίσεις τη σεζόν 2022-2023, ενώ τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο δεν έχει καταγράψει κάποια συμμετοχή. Τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της Μονακό ήταν τον Φεβρουάριο του 2023 σε έναν αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Νις.

Συνολικά στο Πριγκιπάτο, ο Μαρτίνς πραγματοποίησε 129 εμφανίσεις με απολογισμό 16 γκολ και 14 ασίστ.

Σε γενικές γραμμές ο Ζέλσον Μαρτίνς, είναι ένας παίκτης που διακρίνεται για την ταχύτητά του και την καλή τεχνική κατάρτηση. Παρά το μικρό του ύψος (1,70 μ.) είναι αρκετά δυνατός και δεν διστάζει να μπει σε ατομικές μονομαχίες.

Δείτε τον Ζέλσον Μαρτίνς εν δράσει:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ