«Ντου» Καρβαλιάλ στο Ρέντη ενόψει ΑΕΚ: «Ολοι θέλουν να μας δουν κάτω. Δεν θα αφήσω να συνεχιστεί αυτή η εικόνα. Τώρα θέλω να δω άνδρες»

«Ντου» Καρβαλιάλ στο Ρέντη ενόψει ΑΕΚ: «Ολοι θέλουν να μας δουν κάτω. Δεν θα αφήσω να συνεχιστεί αυτή η εικόνα. Τώρα θέλω να δω άνδρες»

Ομιλία - σταθμός από τον Κάρλος Καρβαλιάλ στο Ρέντη για... όλα. Η χριστουγεννιάτικη άδεια, η αντίδραση, το... αίμα, η Λαμία και η νίκη επί της ΑΕΚ.

Η ατμόσφαιρα στο Ρέντη, βαριά κι ασήκωτη. Το προφανές. Το λογικό. Το αναμενόμενο. Θα ήταν παρά φύσει ο Ολυμπιακός, οι παίκτες, το τεχνικό επιτελείου, τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, να μην ήταν σε αυτή την κατάσταση, μετά από μια τέτοια «σφαλιάρα». Το πρόβλημα δεν ήταν μόνο η ήττα στη Λαμία. Όλα τα ματς μπορείς να τα χάσεις ή να τα κερδίσεις. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ο τρόπος. Και κυρίως η εικόνα του συνόλου. Εικόνα που συντάραξε τον Κάρλος Καρβαλιάλ. Και φρόντισε να το δείξει αυτό. Με μια συζήτηση στα αποδυτήρια του Ρέντη, από εκείνες που καλό είναι να μην χρειάζεται να γίνονται, αλλά που -πολλές φορές- δεν μπορείς να τις αποφύγεις.

Ο Καρβαλιάλ προφανώς και φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του στη Λαμία. Το αναγνωρίζει. Και το αναγνώρισε και μπροστά στους ποδοσφαιριστές του. Αλλά παράλληλα τους έθεσε και ενώπιον των ευθυνών τους. Τόσο για το γεγονός ότι ουσιαστικά εξέθεσαν τον ίδιο και την απόφασή του να τους δώσει μεγαλύτερη άδεια τα Χριστούγεννα, όσο και για τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός μετά το κακό αποτέλεσμα στο «Αθανάσιος Διάκος». Με το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ωστόσο, να μην αφήνει περιθώρια για… σκέψη. Αλλά μόνο για δράση. Ή καλύτερα, για αντίδραση…

Διαβάστε επίσης: Τι ετοιμάζει ο Καρβαλιάλ για την ΑΕΚ – Πάει για βασικός ο Ναβάρο

«Η εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι με τη Λαμία, ήταν απαράδεκτη. Δεν ήταν εμφάνιση Ολυμπιακού αυτή. Μπορούμε να χάσουμε ένα ματς εάν ο αντίπαλος είναι καλύτερος και εμείς παίξουμε καλά και προσπαθήσουμε. Εάν παλέψεις, εάν τα δώσεις όλα, μπορεί να χάσεις. Αλλά εμείς στη Λαμία χάσαμε γιατί δεν παίξαμε. Δεν είμαστε στο γήπεδο. Δεν κάναμε τίποτα σωστά», ανέφερε αρχικά ο Καρβαλιάλ και συμπλήρωσε, σχετικά με τις ημέρες της Χριστουγεννιάτικης άδειας: «Σας έδωσα τις ημέρες άδειας που θέλατε. Και τελικά βλέπω αυτή την απαράδεκτη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο».

Ο Καρβαλιάλ γνωρίζει καλά ότι το ερχόμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης είναι κάτι σαν «τελικός» για τον Ολυμπιακό. Και φρόντισε να αναδείξει τη σημασία του αγώνα με πολύ έντονο τρόπο: «Την Κυριακή πρέπει μπούμε στο γήπεδο, να τα δώσουμε όλα, να δείξουμε σε όλους ποια εκπροσωπούμε. Θέλω να μου δείξετε ποιοι είστε και ό,τι έχετε αίμα νικητή μέσα στις φλέβες σας. Πρέπει να αντιδράσετε. Δεν θα αφήσω να συνεχιστεί αυτή η εικόνα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι».

Η αντίδραση έχει συγκεκριμένο όνομα: ΑΕΚ. Ο 58χρονος τεχνικός μίλησε για την αναμέτρηση με την Ενωση. Και εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως ο Ολυμπιακός μπορεί να νικήσει. Ελλά έθεσε ορισμένες πολύ σημαντικές παραμέτρους: «Εχουμε μπροστά μας ένα ντέρμπι. Πιστεύω ότι θα νικήσουμε. Είμαι σίγουρος για εσάς. Είστε καλοί παίκτες. Καμία ομάδα δεν είναι καλύτερη από εμάς. Αλλά εάν νομίζετε ότι θα νικάτε όλα τα παιχνίδια εύκολα, ξεχάστε το. Εάν νομίζετε ότι θα νικάμε χωρίς να παίζουμε, σας ενημερώνω ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Ολες οι ομάδες που παίζουν με τον Ολυμπιακό θέλουν να μας νικήσουν. Δεν θα μας χαριστεί κανείς. Θέλουν να μας δουν κάτω. Τώρα πρέπει να αντιδράσουμε και να αλλάξουμε την εικόνα. Τώρα. Τώρα θέλω να δω άνδρες. Θέλω να δω πρόσωπα αγριεμένα, διψασμένα. Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ