Οριστικό: Πήρε Πολωνικό διαβατήριο ο Εσε – Ο Ολυμπιακός τον δήλωσε στην ΕΠΟ – «Ανοιξε» θέση ξένου

Οριστικό: Πήρε Πολωνικό διαβατήριο ο Εσε – Ο Ολυμπιακός τον δήλωσε στην ΕΠΟ – «Ανοιξε» θέση ξένου

Ο Σαντιάγκο Εσε είναι και επίσημα κάτοχος πολωνικού διαβατηρίου. Το πήρε στα χέρια του, δηλώθηκε στην ΕΠΟ και πλέον αγωνίζεται ως κοινοτικός στον Ολυμπιακό.

Ένα πρόβλημα λιγότερο στον μεταγραφικό προγραμματισμό που κάνει ο Ολυμπιακός. Ο Σαντιάγκο Εσε πήρε στα χέρια του με κάθε επισημότητα το πολωνικό διαβατήριο και πλέον υπολογίζεται ως κοινοτικός στους Ερυθρόλευκους και δεν πιάνει θέση ξένου. Κάτι που λύνει τα χέρια του συλλόγου, τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με τα παιχνίδια όσο και με τις μεταγραφικές κινήσεις.

Ο Εσε είχε ξεκινήσει τη διαδικασία απόκτησης πολωνικού διαβατηρίου από το καλοκαίρι, λόγω της πολωνικής καταγωγής της γιαγιάς του. Οι διαδικασίες έγιναν με ακρίβεια, τα έγγραφα ήταν όλα σωστά και τελικά στα μέσα της εβδομάδας που πέρασε ο Αργεντινός αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού πήρε στα χέρια του το νέο του διαβατήριο. Το οποίο, εκτός των άλλων, του ανοίγει την πόρτα και για την παρουσία του στην εθνική ομάδα της Πολωνίας. Με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας να έχει πλήρη γνώση των εξελίξεων και να έχει τον παίκτη των Πειραιωτών στο πλάνο της για τις επόμενες κλήσεις!

Διαβάστε επίσης: Τους έβγαλε στη σέντρα ο Καραπαπάς: Το βίντεο που αποκαλύπτει το «κιτρινόμαυρο» ψέμα

Σε ό,τι αφορά στον Ολυμπιακό, ο Εσε αγωνίζεται ήδη ως κοινοτικός στους Πειραιώτες, καθώς κατατέθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα στην ΕΠΟ και υπήρξε μεταβολή των στοιχείων του, από μη κοινοτικός, σε κοινοτικός. Μια εξέλιξη που περίμεναν πολύ καιρό στον Πειραιά και πλέον είναι γεγονός.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι αυτή τη στιγμή οι ξένοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είναι οι Τζάκσον Πορόζο, Ροντινέι, Φρανσίσκο Ορτέγκα, Μάντι Καμαρά, Αγιούμπ Ελ Κααμπί, αλλά και ο Αλγκασίμ Μπα, ο οποίος αγωνίζεται κατά βάση στη δεύτερη ομάδα. Στο Πειραιά, ωστόσο, περιμένουν το επόμενο διάστημα θετικά νέα και από την «Ρόντι». Καθώς ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ έχει κάνει τα χαρτιά του και περιμένει να λάβει πορτογαλικό διαβατήριο, λόγω της πορτογαλίδας συζύγου του. Μια διαδικασία που αποδεικνύεται πιο χρονοβόρα.

Κλείνοντας, έχει αξία να σημειώσουμε πως το γεγονός ότι ο Εσε θεωρείται πλέον κοινοτικός και η παρουσία του δεν υπόκειται σε περιορισμούς, είναι ένας από τους λόγους που οι Ερυθρόλευκοι ασχολούνται και με χωρίς διαβατήριο ποδοσφαιριστές. Και αυτή τη στιγμή φαντάζει σχεδόν βέβαιο ότι οι Ερυθρόλευκοι θα ενισχυθούν πιθανότατα με έναν παίκτη που δεν διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ