Ανατροπή δεδομένων με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια – Πώς επηρεάζονται οι Big-4

Ανατροπή δεδομένων με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια – Πώς επηρεάζονται οι Big-4

Οι αποκλεισμοί ΑΕΚ και Ολυμπιακού φέρνουν τεράστια ανατροπή όσον αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της νέας χρονιάς που από 5 γίνονται 4 - Ο Άρης προκαλεί... αναταράξεις στους Big-4

Παναθηναϊκός και Άρης κατάφεραν να πάρουν πολύ σημαντικές προκρίσεις χθες (17/1) κόντρα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ αντίστοιχα και πλέον βρίσκονται στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι αποκλεισμοί της «Ένωσης» και των «ερυθρόλευκων» φέρνουν σημαντικές ανατροπές όσον αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της νέας χρονιάς (2024-25). Υπενθυμίζεται ότι του χρόνου η Ελλάδα θα βγάλει 4 ομάδες στην Ευρώπη και όχι 5 όπως φέτος.

Διαβάστε επίσης: Μίλησε πρώτα για την αγάπη του…

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο πρωταθλητής της φετινής Stoiximan Superleague θα αγωνιστεί στο επόμενο Champions League, ο δεύτερος ή ο Κυπελλούχος στο Europa League και ο τρίτος με τον τέταρτο (ή ο δεύτερος με τον τρίτο) του πρωταθλήματος στο Europa Conference League. Δηλαδή, στην Ευρώπη του χρόνου θα παίξουν οι τέσσερις πρώτοι της βαθμολογίας ή οι τρεις πρώτοι και ο Κυπελλούχος.

Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ από τον Άρη έχει δημιουργήσει την εξής συνθήκη: Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι η πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος δεν αλλάξει μέχρι το τέλος και παραμείνουν εκεί οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός (τυχαία σειρά), τότε κατά 50% ο φετινός Κυπελλούχος Ελλάδος θα είναι ομάδα που δεν θα βρίσκεται στην πρώτη τετράδα της Superleague, άρα δεν θα έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος. Όπερ σημαίνει, ότι ο 4ος των play offs έχει μεγάλες πιθανότητες να μείνει εκτός Ευρώπης!

Γιατί 50%; Διότι ο ένας από τους δύο φιναλίστ της 18ης Μαΐου θα είναι δεδομένα είτε ο Άρης, είτε ο ΟΦΗ, είτε ο Παναιτωλικός είτε η Νίκη Βόλου, είτε ο Λεβαδειακός. Στο άλλο ταμπλό βρίσκονται ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός που λογικά ένας από τους δύο θα βρεθεί στον τελικό. Αν πάρει το Κύπελλο ένας εκ των ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκού, τότε θα βγει στην Ευρώπη και ο 4ος της Superleague. Αν όμως το πάρει ομάδα από το πρώτο ταμπλό (Άρης, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Νίκη Βόλου, Λεβαδειακός), τότε εκείνη θα κερδίσει το καλό εισιτήριο για το Europa League και ο 4ος των play offs θα μείνει εκτός διοργανώσεων UEFA.

Η τωρινή βαθμολογία έχει ως εξής: ΠΑΟΚ 41, Παναθηναϊκός 41, ΑΕΚ 39, Ολυμπιακός 35, Άρης 30. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, αν πχ ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο, τότε ο ΠΑΟΚ βγαίνει στο Champions League, ο Άρης στο Europa League, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ στο Europa Conference League και ο Ολυμπιακός μένει εκτός Ευρώπης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ