Ο Αντρέ Όρτα, ο Παναθηναϊκός και ένας αποκλεισμός (pic, vids)

Ο Αντρέ Όρτα, ο Παναθηναϊκός και ένας αποκλεισμός (pic, vids)

Ο Αντρέ Όρτα το περασμένο καλοκαίρι αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στα play offs του Champions League, με τη φανέλα της Μπράγκα, όπου οι «πράσινοι» αποκλείστηκαν από τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός, σε ένα μεταγραφικό ντεμαράζ, ολοκλήρωσε τις μετακινήσεις των Τσικίνιο και Αντρέ Όρτα στην Ελλάδα, όπου αμφότεροι έφτασαν εχτές (19/1) στη χώρα μας.

Μάλιστα, μέσα στην ίδια σεζόν, ο ένας εκ των δύο νέων μέσων των «ερυθρολεύκων» θα αντιμετωπίσει ξανά τον Παναθηναϊκό. Ο λόγος για τον Όρτα, με τον Πορτογάλο να αντιμετωπίζει τους «πράσινους» το περασμένο καλοκαίρι, στα play offs του Champions League. Εκεί, με τη φανέλα της Μπράγκα, απέκλεισε τον «αιώνιο» αντίπαλο του Ολυμπιακού και παηγύρισε την είσοδο στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: «Νέα πρόταση του Ολυμπιακού για Φαούστο Βέρα» – Η απάντηση της Κορίνθιανς

Στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, ο Όρτα αγωνίστηκε ως αλλαγή (αναγκαστική στη θέση του Αλ Μουσράτι) μπαίνοντας στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης. Αγωνίστηκε στη θέση «8» και αμέσως έδωσε τον ρυθμό στην ανάπτυξη της Μπράγκα, ανεβάζοντας την ένταση και βοηθώντας την κυκλοφορία της μπάλας. Έκλεισε την αναμέτρηση με 47 ενέργειες με την μπάλα, 35/40 (88%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 3 πάσες-κλειδιά, ενώ δημιούργησε και δύο μεγάλες ευκαιρίες.

Μία εβδομάδα μετά, στη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, ο Όρτα ξεκίνησε βασικός σε παρόμοιο ρόλο μέσα στο γήπεδο και με την ίδια επίδραση στο παιχνίδι της Μπράγκα. Μέχρι το 65ο λεπτό όπου και έγινε αλλαγή, ο Πορτογάλος είχε 35 ενέργειες με την μπάλα, 20/25 (80%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 3 πάσες-κλειδιά και 1 κλέψιμο.

Συνολικά στις δύο αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό, ομάδα που θα αντιμετωπίσει άλλες 3 φορές την φετινή σεζόν (1 για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και 2 για τα play offs) είχε θετική παρουσία. Κινήθηκε στον άξονα και προς τα αριστερά ξεκινώντας από την θέση «8», πατούσε περιοχή, αλλά ταυτόχρονα έδινε τις απαραίτητες βοήθειες στην άμυνα της Μπράγκα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ