Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης: Επικίνδυνο ματς για τους Πράσινους μετά την πρόκριση στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης: Επικίνδυνο ματς για τους Πράσινους μετά την πρόκριση στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο της Λεωφόρου, με τους Πράσινους να έχουν ανεβασμένη ψυχολογία μετά την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου αλλά και αρκετά προβλήματα να διαχειριστούν

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης (21/1, 19:30) στη Λεωφόρο για την 19η αγωνιστική της Stoiximan Super League, σε μία αναμέτρηση που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι Πράσινοι έρχονται με ανεβασμένη ψυχολογία αλλά και με πολλές απουσίες, μετά την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, νικώντας 7-6 τον Ολυμπιακό στα πέναλτι. Ένα παιχνίδι που πρόσθεσε προβλήματα, σε αυτά που ήδη υπήρχαν, αλλά και αρκετή κόπωση μετά τα 120 εξαντλητικά λεπτά στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στα προημιτελικά του θεσμού ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο, ωστόσο η ομάδα του Φατίχ Τερίμ αφήνει για λίγο στην άκρη το Κύπελλο και επικεντρώνεται στην επικίνδυνη αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Διαβάστε επίσης: Απόφαση-σοκ για Πέτρο Φιλιππίδη

Ο 70χρονος Τούρκος προπονητής έχει να διαχειριστεί αρκετές απουσίες, καθώς εκτός είναι τιμωρημένοι Βιλένα και Τζούριτσιτς, αλλά και οι τραυματίες Τσέριν, Γερεμέγεφ, Ιωαννίδης, Παλάσιος, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν. Μοναδικός διαθέσιμος επιθετικός για το Τριφύλλι είναι ο Άντραζ Σπόραρ. Στην αποστολή για πρώτη φορά βρίσκεται ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι, οποίος ανακοινώθηκε επίσημα από την πράσινη ΠΑΕ το Σάββατο (20/1).

Στον πρώτο γύρο ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 4-1 των Αρκάδων στην Τρίπολη. Στο πρωτάθλημα , οι Πράσινοι την περασμένη αγωνιστική είχε έρθει 2-2 με την ΑΕΚ και πλέον βρίσκονται στην κορυφή ισόβαθμοι με τον ΠΑΟΚ, έχοντας 41 πόντους αμφότεροι. Εντός έδρας, το ρεκόρ του  Παναθηναϊκού είναι 6-1-1 με γκολ 24-5, μετρώντας πέντε διαδοχικές νίκες.

Αναλυτικά η αποστολή: Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Ντραγκόφσκι, Μαργκόνο, Βαγιαννίδης, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Σπόραρ, Μπερνάρ, Λημνιός, Μαντσίνι, Τσοκάι, Γεντβάι, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Φικάι, Κώτσιρας, Αράο, Βέρμπιτς, Ακαϊντίν.

Από την άλλη, ο Αστέρας Τρίπολης προέρχεται από την εντός έδρας νίκη με 1-0 επί του Βόλου χάρη στο γκολ του Χουάν Μιριτέλο και εδραιώθηκε στην 6η θέση με 26 βαθμούς. Η ομάδα της Αρκαδίας δεν είχε μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις για το Κύπελλο, αφού αποκλείστηκε στην προηγούμενη φάση από τον Πανσερραϊκό.

Εκτός έδρας οι Αρκάδες τα πηγαίνουν εξαιρετικά, έχοντας ρεκόρ 4-1-3 και μετρούν μόλις μία ήττα στα πέντε τελευταία ματς (3-1-1) αποτελώντας υπολογίσιμο αντίπαλο. Στόχος, αν μη τι άλλο για την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς είναι η είσοδος στην εξάδα, με τον αγώνα της επόμενης εβδομάδας στην Τρίπολη με αντίπαλο τον Ατρόμητο να είναι κομβικός για να επιτευχθεί.

Στα θετικά είναι ότι ο Αντώνης Τσιφτσής επέστρεψε από την Ράκοφ που ήταν δανεικός και ο Σέρβος προπονητής έχει έναν πονοκέφαλο λιγότερο, τώρα που ο Νίκος Παπαδόπουλος τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός για περίπου έναν μήνα.

Βέβαια, για το σημερινό ματς ο Τσιφτσής είναι εκτός αποστολής, όπως και οι τιμωρημένοι Χουάν Μιριτέλο και Πέπε Καστάνιο, με τους δύο να αποτελούν σημαντικές απουσίες για τον Αστέρα. Επίσης, να υπενθυμίσουμε πως προ ημερών ολοκληρώθηκε και η απόκτηση του Λευτέρη Λύρατζη με τη μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ, ενώ θα δούμε αν πραγματοποιήσει την πρώτη του συμμετοχή με τους Αρκάδες, κάτι που φαντάζει δύσκολο αφού έχει κάνει λίγες προπονήσεις με την νέα του ομάδα.

Αναλυτικά η αποστολή: Γραμματικάκης, Κακαδιάρης, Γκαρθία, Χουχούμης, Πίτσου, Λύρατζης, Άλβαρες, Χριστόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Γκος, Γιαμπλόνσκι, Βαλιέντε, Μπαρτόλο, Μουνάφο, Σουρλής, Σίτο, Αλάγκμπε, Ζουγλής, Κρέσπι, Μάντζης, Καλτσάς.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν – Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Ακαϊντίν, Μλαντένοβιτς – Ζέκα, Κώτσιρας, Μπερνάρ – Μαντσίνι, Σπόραρ, Αϊτόρ.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης – Γκαρθία, Χριστόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες – Μουνάφο, Γκος – Καλτσάς, Ζουγλής, Κρέσπι – Μάντζης.

Διαιτητής: Παπαπέτρου
Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος, Παπαδάκης
Τέταρτος: Γκάμαρης
VAR: Τσέτσιλας, Νικολαΐδης

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ