Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 2-0: Τον… κράτησε ο Παπαπέτρου, το «καθάρισε» στο δεύτερο

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 2-0: Τον… κράτησε ο Παπαπέτρου, το «καθάρισε» στο δεύτερο

Στο 16ο λεπτό ο Παπαπέτρου έκλεισε τα μάτια σε αποβολή του Βέρμπιτς και στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός πήρε το τρίποντο με δύο γκολ των Αϊτόρ, Γεντβάι (2-0).

O Παναθηναϊκός επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο με σκορ 2-0, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Superleague, πιάνοντας τον ΠΑΟΚ στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι Πράσινοι είχαν και τη… βοήθεια του διαιτητή Παπαπέτρου, που στο 16′ κακώς δεν απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Βερμπιτς όταν μάρκαρε βίαια από πίσω με τις τάπες του στον αχίλλειο τένοντα του Γκαρθία, ο ρέφερι δεν σφύριξε ούτε καν το φάουλ, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και κακώς δεν συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση απευθείας κόκκινης κάρτας.

Έτσι το «τριφύλλι» έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Αϊτόρ που πέρασε ως αναγκαστική αλλαγή στη θέση του Βέρμπιτς στο 25′, με τον Ισπανό να σκοράρει στο δεύτερο μέρος και να βγάζει την ασίστ στο τέρμα του Γεντβάι για το τελικό 2-0.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Φατίχ Τερίμ παρέταξε το «τριφύλλι» με 4-3-3 έχοντας στο τέρμα τον Λοντίγκιν, ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Βαγιαννίδη, Γεντβάι, Αράο και Μλαντένοβιτς. Στην κορυφή της επίθεσης ο Σπόραρ, με τους Βέρμπιτς και Μαντσίνι στα δύο άκρα.

Από την άλλη, ο Μίλαν Ράσταβατς ξεκίνησε με τον νεαρό Γραμματικάκη στα γκολπόστ απόντος του Παπαδόπουλου, με τους Χουχούμη, Χριστόπουλο, Τζουκάνοβιτς, Γκαρθία στην άμυνα, τους Σουρλή, Αλάγκεμπ, Μουνάφο στη μεσαία γραμμή και τους Σίτο, Μάντζη, Καλτσά στην επίθεση.

Δυνατή εκκίνηση για τον Παναθηναϊκό

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων έχοντας και την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης στο 10ο λεπτό. Ο Σπόραρ βρέθηκε με χώρο εκτός περιοχής, σούταρε, όμως ο Γραμματικάκης απομάκρυνε. Η… απάντηση του Αστέρα δεν άργησε να έρθει, δίχως όμως να είναι το ίδιο σημαντική. Στο 14′ ασυνεννοησία του Λοντίγκιν με τους αμυντικούς του, η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Μάντζη που όμως ήταν μακριά και το σουτ του ήταν αδύναμο, με αποτέλεσμα οι Πράσινοι να απομακρύνουν. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κώτσιρας βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι, πήρε την μπάλα, όμως το σουτ του κατέληξε άουτ.

Αναγκαστική αλλαγή ο Βέρμπιτς, μεγάλη επέμβαση από τον Λοντίγκιν

Στο 25′ οι Πράσινοι προχώρησαν σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Βέρμπιτς να πιάνει τον οπίσθιο μηριαίο του αριστερού ποδιού του και να δίνει τη θέση του στον Αϊτόρ. Τρία λεπτά μετά, οι Αρκάδες απείλησαν ακόμα περισσότερο, με τον Καλτσά να βρίσκεται σε θέση βολής, να σουτάρει, όμως ο Λοντίγκιν απομάκρυνε με τα πόδια γλιτώνοντας το «τριφύλλι». Στη συνέχεια μια κεφαλιά του Σπόραρ στο 31′ πέρασε λίγο άουτ, χωρίς να απειλήσει τον Γραμματικάκη. Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει το 0-0.

Ξεκίνημα με γκολ στο δεύτερο μέρος και νέο πρόβλημα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο 45λεπτο, με τον Μλαντένοβιτς να κάνει ένα μακρινό σουτ στο 49′ το οποίο πέρασε άουτ. Ένα λεπτό μετά (50′) ο Μαντσίνι σέντραρε, ο Αϊτόρ έπιασε ένα όμορφο τελείωμα στην κίνηση και έκανε 1-0. Στο 61′ οι Πράσινοι υποχρεώθηκαν και σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Άντραζ Σπόραρ ζήτησε να αποχωρήσει με τον Τσοκάϊ να περνά στη θέση του και τον Μπερνάρ να πηγαίνει στην κορυφή.

Έπεσε ο ρυθμός, ο Γεντβάι έδωσε τη λύση για τον Παναθηναϊκό

Μετά τον τραυματισμό του Σπόραρ ο ρυθμός έπεσε, με το δυναμικό παιχνίδι να κάνει την εμφάνισή του και για τις δύο ομάδες. Αυτό ήταν κάτι που εκμεταλλεύτηκε εν τέλει ο Παναθηναϊκός αφού «έσβησε» το ματς και μάλιστα βρήκε δεύτερο τέρμα με δράστη τον Γεντβάι. Ο Μαντσίνι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κροάτης βρήκε λίγο την μπάλα αλλά εκείνη πέρασε προς τα πίσω, νέα σέντρα του Αϊτόρ, νέο άλμα και κεφαλιά του Γεντβάι, που αυτή τη φορά νίκησε τον Γραμματικάκη για το 2-0 στο 74′. Στη συνέχεια οι Πράσινοι δεν αντιμετώπισαν προβλήματα και έτσι έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (86’ Ακαϊντίν), Γέντβαϊ, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ (86’ Ζέκα), Κώτσιρας, Μπερνάρ (86’ Λημνιός), Βέρμπιτς (27’ λ.τ. Αϊτόρ), Σπόραρ (61’ λ.τ Τσόκαϊ), Μαντσίνι.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Γκαρθία, Χριστόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Αλάγκμπε, Μουνάφο (72’ Γιαμπλόνσκι), Καλτσάς (72’ Μπαρτόλο), Σουρλής (58’ Ζουγλής), Σίτο (46’ Κρέσπι), Μάντζης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ