Σνάουτσνερ : «Του χρόνου το πρωτάθλημα είναι του ΠΑΟΚ»

Σνάουτσνερ : «Του χρόνου το πρωτάθλημα είναι του ΠΑΟΚ»

Ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ μίλησε για τη συνεργασία του με τον Πάμπλο Γκαρσία στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ αλλά και για την επόμενη μέρα του Δικέφαλου.

Ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας έμεινε στον ΠΑΟΚ ως προπονητής Ακαδημιών. Επί Ίβιτς ήταν συνεργάτης του και στην πρώτη ομάδα, αλλά επέστρεψε στα τμήματα υποδομών δίπλα στον Πάμπλο Γκαρσία, με τον οποίο οδήγησαν την Κ20 του ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος νέων.

Ο Πολωνός μίλησε στον «Arena FM 89,4» για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, για τον Πάμπλο Γκαρσία αλλά και για την επόμενη σεζόν, στην οποία θεωρεί ότι ο Δικέφαλος δεν πρόκειται να χάσει τον τίτλο.

Για την ομάδα νέων Κ20 του ΠΑΟΚ που πήρε το πρωτάθλημα είπε: «Κάναμε καλή χρονιά. Αξίζαμε το πρωτάθλημα και το πήραμε, δεν μπορεί κανείς να πει ότι είχαμε εύνοια. Μέχρι τελευταία αγωνιστική θέλαμε ένα καλό αποτέλεσμα και το πήραμε, είμαστε πολύ χαρούμενοι για την δουλειά και την προσπάθεια όλων».

Για τα νέα ταλέντα που έχουν δυνατότητες να πάνε μπροστά: «Ο Λύρατζης είναι μπακ και έβαλε 10 γκολ. Πέντε ήταν από πέναλτι, αλλά και πάλι είναι πολλά στατιστικά. Τους τελευταίους δύο τρεις μήνες συμμετείχε και σε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα είναι σε καλό δρόμο. Έχει κάποια ελαττώματα, αλλά είναι μικρός και ξέρει να ακούει. Κάνει λάθος και θα ακούσει αμέσως μετά. Πρέπει να αρχίσει να μιλάει περισσότερο εντός αγωνιστικού χώρου. Είναι δουλευταράς πάντως. Ο Γκαργκαλατζίδης έβαλε 18 γκολ, ήταν πρώτος σκόρερ. Θέλει δουλειά, δεν τα δίνει όλα, βαριέται να τρέχει κάπως! Θέλει λίγη δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Αλλά έχει το γκολ και κάνει την διαφορά. Δεν πέφτει με τίποτα. Έκανε και αυτός κάποιες προπονήσεις με την μεγάλη ομάδα. Ο Βρακάς δεν έπαιξε πολύ, τραυματίστηκε και όταν γύρισε πήγε στην Κ17, είναι πιο μικρός. Είναι ταλαντούχος, αλλά όταν χάνει την μπάλα σταματάει, δεν πιέζει και δεν αμύνεται. Μεγάλος στόχος του χρόνου, να το βελτιώσουμε αυτό. Μπορεί να το κάνει».

Για το πως είναι ο Γκαρσία σαν προπονητής: «Είχα δουλέψει και με τον Ίβιτς και με τον Στανόγεβιτς. Όταν πρέπει, ο Πάμπλο είναι πολύ σοβαρός και όταν χρειάζεται, ξέρει πότε να κάνει χαβαλέ και να αποσυμφορίζει το κλίμα. Είναι μικρός αλλά τα πάει πολύ καλά τακτικά. Θέλει δουλειά ακόμη, αλλά πιστεύω και ευχή μου είναι να φτάσει και στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ».

Για το στυλ που του αρέσει: «Του αρέσει ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Πως παίζει γενικά η Ατλέτικο Μαδρίτης. Εξαρτάται και ποιοι παίκτες παίζουν. Εμείς για παράδειγμα, δεν γίνεται να παίξουμε σαν την Ατλέτικο. Σε κάθε παιχνίδι είχαμε κατοχή και δημιουργούσαμε συνεχώς φάσεις».

Για το πως είναι ως άνθρωπος: «Είναι πολύ καλός. Ξέρουμε ότι είχε την τρέλα του, ακόμη την έχει, παίζαμε και μαζί πολύ καιρό. Κάποιες στιγμές τρελαίνεται, αλλά τον ηρεμούμε εμείς. Είναι καλή τρέλα όμως…»

Για τη σεζόν που πέρασε και πως την έζησε ως μέλος του ΠΑΟΚ: «Πρέπει να το πούμε: Μας κλέψανε! Ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα. Παίξαμε το πιο σωστό και όμορφο ποδόσφαιρο. Στον τελικό είδαμε όλοι ότι η ΑΕΚ δεν μπορούσε. Του χρόνου, δεν γλιτώνει καμία ομάδα, δεν υπάρχει περίπτωση να το πάρει άλλος πλην του ΠΑΟΚ».

Για τις μεταγραφές: «Η ομάδα είναι έτοιμη, δεν χρειάζεται πολλές προσθήκες. Εντάξει ο Λουτσέσκου ξέρει καλύτερα, αλλά πιστεύω αυτό θεωρεί και αυτός. Όταν κάνεις τόσο καλή χρονιά, θες δύο ή τρεις κινήσεις για ανανέωση. Για εμένα μπορεί να βγει και στους ομίλους του Champions League. Έχουμε ποιότητα. Είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τις ομάδες που θα συναντήσουμε».

Για τον Χατσερίντι: «Σαν όνομα είναι γνωστός και έμπειρος. Έπαιξε χρόνια στην Ντιναμό και ήταν και στην Εθνική, μπορεί να μας βοηθήσει, όχι μόνο αμυντικά και επιθετικά. Στις στημένες φάσεις μπορεί να εκμεταλλευτεί το ύψος του».

Για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ: «Όποια ομάδα πηγαίνει σε τουρνουά του εξωτερικού, διακρίνεται. Τερματίζει στις πρώτες θέσεις. Παίζουμε με Μάντσεστερ Σίτυ, Λίβερπουλ και το παιχνίδι είναι στα ίσα. Το θέμα είναι τι κάνουν τα παιδιά μετά. Εμείς εντάξει έχουμε καλές ακαδημίες, αλλά μετά τα παιδιά πρέπει να βρουν ομάδες. Είναι μεγάλη η διαφορά μεταξύ εφηβικού και αντρικού ποδοσφαίρου. Πρέπει να δουλέψουν σκληρά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ