Νεμάνια Μαξίμοβιτς: Αγνόησε τη Φενέρμπαχτσέ για τον Παναθηναϊκό

Νεμάνια Μαξίμοβιτς: Αγνόησε τη Φενέρμπαχτσέ για τον Παναθηναϊκό

Οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά, μιλάνε για έναν καθαρόαιμο μέσο, με μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας του, αλλά με διακυμάνσεις στην απόδοση του.

Έναν ποδοσφαιριστή που θα προσθέσει εξαιρετική ποιότητα στη μεσαία γραμμή απέκτησε ο Παναθηναϊκός με τη συμφωνία με τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς.

Αποδέχτηκε την άκρως ικανοποιητική πρόταση του «τριφυλλιού» και είτε τώρα, είτε το καλοκαίρι θα φορέσει την «πράσινη» φανέλα.

Διαβάστε επίσης: Σενάριο για μεταγραφή ψηλού – «Ψήνεται» επιστροφή στον Ολυμπιακό! (pic)

Ο Μαξίμοβιτς θα εισπράττει 1,6 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια, αφήνοντας τα 1,2 εκατ. της ισπανικής ομάδας με την οποία το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι και ανάλογα με τις διαπραγματεύσεις που θα γίνονται μεταξύ Χετάφε και Παναθηναϊκού, θα κριθεί και η ενσωμάτωση του στο «τριφύλλι», είτε άμεσα είτε στο τέλος της σεζόν.

Οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά, μιλάνε για έναν καθαρόαιμο μέσο, με μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας του, αλλά με διακυμάνσεις στην απόδοση του.

Προϊόν των Ακαδημιών του Ερυθρού Αστέρα

Ο Νεμάνια γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου του 1995 στη μικρή πόλη Μπάνια Κοβίλιτσα που είναι πασίγνωστη στη Σερβία για τις ιαματικές πηγές της. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία επτά ετών και το 2007 πήγε στις περίφημες ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου, μαθαίνοντας τα μυστικά του ποδοσφαίρου.

Τον Ιανουάριο του 2013 έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα βρήκε συμβόλαιο με την Ελλάς Βερόνα. Ωστόσο, το ποδοσφαιρικό άλμα από τη Σερβία στην Ιταλία, αποδείχθηκε μεγάλο και αισιόδοξο για ένα 18χρονο παιδί και δεν τα κατάφερε στην ιταλική ομάδα.

Επόμενος σταθμός σταθμός της καριέρας του η Ντομζάλε της Σλοβενίας όπου αγωνίστηκε 11 φορές την πρώτη σεζόν. Η επόμενη χρονιά 2014/15 αποδείχθηκε καλύτερη με τον ίδιο να είναι βασικός και να καταγράφει 19 συμμετοχές και τέσσερα γκολ, μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Η απόδοση του κέντρισε το ενδιαφέρον της Αστάνα που έδωσε δύο εκατομμύρια ευρώ και τον πήρε το Φεβρουάριο στο Καζακστάν, αποτελώντας ακόμα και μέχρι σήμερα, την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της σλοβένικης ομάδας.

Η εκτόξευση στο Καζακστάν

Στην πρώτη χρονιά ο Μαξίμοβιτς φόρεσε 38 φορές τη φανέλα της ομάδας και σκόραρε 7 φορές. Κατέκτησε το πρωτάθλημα στο Καζακστάν το Νοέμβριο του 2015, ενώ νωρίτερα, στις 26 Αυγούστου έγραψε ιστορία για την ομάδα του. Στο 84ο λεπτό του αγώνα στην Κύπρο, ισοφάρισε με δικό του γκολ 1-1 τον ΑΠΟΕΛ και έστειλε την Αστάνα για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League.

Mε Μπενφίκα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Γαλατασαράι πήρε 4 βαθμούς σε μία θριαμβευτική χρονιά για την ομάδα που είχε ιδρυθεί μόλις έξι χρόνια πριν, το 2009.

Το 2016 συμπλήρωσε 43 εμφανίσεις και πέντε γκολ αλλά ένας τραυματισμός στα τέλη της χρονιάς τον κράτησε στην αρχή του 2017 εκτός αγώνων ενώ στη συνέχεια ο Βούλγαρος προπονητής του Στάνιμιρ Στοϊλοφ σταμάτησε να τον εμπιστεύεται.

Όλα αυτά δεν επηρέασαν τη φήμη του και την 1η Ιουλίου έγινε παίκτης της Βαλένθια, μένοντας ελεύθερος από την Αστάνα. Στο Μεστάγια δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του και μετά από ένα χρόνο, 21 εμφανίσεις και ένα γκολ, άλλαξε πόλη και φανέλα και πήγε στη Χετάφε η οποία έβγαλε 10 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της για να τον κάνει δικό της σε μία από τις πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της ομάδας.

Βασικός και αναντικατάστατος στη Χετάφε

Από το σεζόν 2018/19 ο Μαξίμοβιτς είχε πέντε γεμάτες χρονιές στην ισπανική ομάδα με 182 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και πέντε γκολ. Μέχρι τώρα, στη φετινή σεζόν έχει φορέσει 23 φορές τη μπλε φανέλα σε πρωτάθλημα και κύπελλο με 2 γκολ.

Όλα αυτά τα χρόνια είχε βρεθεί στο στόχαστρο πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, όπως η Γουέστ Χαμ το 2020, η Ρόμα και η Μπενφίκα το καλοκαίρι του 2021, ο ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι αλλά και η Φενέρμπαχτσέ τον προηγούμενο μήνα, χωρίς η Χετάφε να τον παραχωρεί τελικά, ενώ και ο ίδιος δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις προτάσεις.

Στο Μουντιάλ με τη Σερβία

Θεωρείται βασικό στέλεχος της Εθνικής Σερβίας έχοντας έως τώρα 48 συμμετοχές, με παρουσία στο Μουντιάλ του Κατάρ, βασικός στον αγώνα με το Καμερούν και μπαίνοντας αλλαγή στα ματς με Βραζιλία και Ελβετία. Στις μικρές Εθνικές ομάδες έχει και τρόπαια, με το Παγκόσμιο Κύπελλο U20 το 2015 και το EURO U19 το 2013.

Ο Νεμάνια παντρεύτηκε το 2020 την πανέμορφη Κριστίνα Μίλιτς και έχει δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι…

πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ