Παναθηναϊκός : «Πίσω από τις λέξεις» του Ουζουνίδη

Παναθηναϊκός : «Πίσω από τις λέξεις» του Ουζουνίδη

To10.gr αναλύει τη συνέντευξη Ουζουνίδη στο ΑΡΤ, αποκαλύπτει για ποιο λόγο επέλεξε ένα κανάλι χαμηλής εμβέλειας και ένα… πρωινάδικο και ρίχνει φως σε όλα

Ήταν… σοκαριστικά ειλικρινής. Έκανε μια κατάθεση ψυχής, που όμοιά της δεν έχει υπάρξει από κανέναν άλλον τους τελευταίους μήνες, που ο Παναθηναϊκός περνάει δύσκολες και κρίσιμες στιγμές. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πήγε στο στούντιο του καναλιού ΑΡΤ και στην εκπομπή «Καλημέρα τι κάνεις» της Αντελίνας Τελώνη Βαρθακούρη για να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας. Για να βγάλει όλα όσα είχε μέσα του. Και το έκανε.

Το «to10.gr» επιχειρεί να δει πίσω από τις λέξεις του προπονητή του Παναθηναϊκού και να δώσει απαντήσεις σε όλα όσα άφησε να εννοηθούν. Αν και – για να είμαστε ειλικρινείς – ο Ουζουνίδης δεν έδειξε καμία διάθεση να παίξει… κρυφτούλι.

Ήταν χειμαρρώδης. Βοήθησε σε αυτό, φυσικά και το γεγονός πως απέναντί του δεν ήταν κάποιος ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού ή κάποιος δημοσιογράφος του αθλητικού τμήματος, αλλά μια γυναίκα που κάνει πρωινό. Και βοήθησε στο να είναι πιο χαλαρός ο προπονητής του Παναθηναϊκού στην κουβέντα.

Γιατί επέλεξε το ΑΡΤ και το… πρωινάδικο

Είναι εντελώς ασυνήθιστο και το βλέπουμε για πρώτη φορά να επιλέγει ένας προπονητής και ιδιαίτερα ένας προπονητής μεγάλης ομάδας να δίνει συνέντευξη στην οποία θα μιλάει για την ομάδα του (και όχι π.χ. για την προσωπική του ζωή) σε ένα πρωινό, που το παρουσιάζει γυναίκα. Είναι σαν να βλέπαμε τον Ουζουνίδη στη… Μενεγάκη.

Έκανε, επίσης, εντύπωση το ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν εμφανίστηκε σε ένα κανάλι μεγάλης εμβέλειας ή στη συνδρομητική τηλεόραση, στην οποία έχει τη δυνατότητα να μιλάει κάθε εβδομάδα, αλλά πήγε στο ΑΡΤ. Ασφαλώς και αποτελεί μεγάλη επιτυχία για το κανάλι το ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης είπε όλα όσα είπε στο συγκεκριμένο κανάλι και αυτό ακούστηκε και γράφτηκε παντού.

Ο Ουζουνίδης επέλεξε το κανάλι και τη συγκεκριμένη εκπομπή λόγω της πολύ καλής γνωριμίας και σχέσης που έχει με τον πατέρα της Αντελίνας Τελώνη Βαρθκακούρη. Όταν του έγινε η πρόταση να πάει στο πρωινό είπε αμέσως το «ναι».

Το… τρικ του καναλιού

Θα περίμενε κανείς, δε, πως στη συνέντευξη του Μαρίνου Ουζουνίδη θα υπήρχαν και δημοσιογράφοι οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλύτερο τον αθλητικό τομέα. Ωστόσο, οι ιθύνοντες της εκπομπής επέλεξαν να μην βρίσκεται κανένας άλλος στο πάνελ, διότι η παρουσιάστρια είχε και μία… άγνοια κινδύνου σε όσα θα ρωτούσε τον προπονητή του Παναθηναϊκού.

Όπως κι έγινε, δηλαδή, με τον Ουζουνίδη να είναι… καταιγιστικός σε κάθε απάντηση που του έγινε.

Τα λόγια του Ουζουνίδη

Πάμε να δούμε ορισμένα απ’ αυτά που είπε ο Μαρίνος Ουζουνίδης και τι εννοούσε λέγοντάς τα. Με λίγα λόγια, ποιο… νόημα μπορεί να κρύβουν οι κουβέντες του προπονητή του Παναθηναϊκού.

«Ο κόσμος ξέρει τα προβλήματα αλλά αν δεν είναι εκεί δεν μπορεί να το καταλάβει. Είμαστε τυχεροί που κάθε μέρα που ξυπνάμε είναι ακόμα ζωντανή αυτή η ομάδα».

Ο Ουζουνίδης είναι πιο… κυνικός από ποτέ. Πράγματι, κάθε μέρα που περνάει, με τα προβλήματα που βιώνει ο σύλλογος, είναι τυχερός πως είναι ακόμα ζωντανός και μπορεί και αγωνίζεται. Είναι η απόλυτη αλήθεια.

Μια αλήθεια που ο απλός κόσμος αδυνατεί να καταλάβει. Επί της ουσίας, ο προπονητής του Παναθηναϊκού λέει προς τον κόσμο πως αυτή η σκέψη που έχουν οι περισσότεροι ότι «Παναθηναϊκός είναι, κάτι θα γίνει στο τέλος», δεν υπάρχει. Διότι δεν γίνεται τίποτα. Και κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα χειροτερεύουν.

«Αυτή την στιγμή είμαστε 3-4 άνθρωποι που προσπαθούμε να λύσουμε την καθημερινότητα. Να κρατήσουμε όσο μπορούμε το αγωνιστικό κομμάτι».

Ο Ουζουνίδης, λέγοντας πως αυτοί οι 3-4 άνθρωποι προσπαθούν να λύσουν την καθημερινότητα, εννοεί ακόμα και το οικονομικό. Δηλαδή βάζουν από την τσέπη τους χρήματα για κάποια πράγματα που χρειάζεται η ομάδα ή οι ποδοσφαιριστές, ενώ έχουν υπάρξει και φαινόμενα να δίνουν χρήματα σε υπαλλήλους που είναι μήνες απλήρωτοι.

«Ένα τεράστιο λάθος είναι που δεν εμφανίζεται κάποιος να πει δημόσια την αλήθεια στον κόσμο. Από πέρσι τον Δεκέμβρη είχα πει ότι πρέπει να βγει κάποιος να πει ποια είναι η πραγματικότητα. Τώρα μιλάει μόνο ο προπονητής του Παναθηναϊκού στον κόσμο. Δεν μου κάνει καλό αλλά δεν υπάρχει άλλος να μιλήσει. Έχω μπει και σε άλλα πράγματα που δεν είναι η αρμοδιότητά μου και μου απορροφά συγκέντρωση. Ίσως είναι και ένας από τους λόγους που θεωρώ ότι θα μπορούσα να προσφέρω περισσότερα στην ομάδα».

 Σαφώς και ο προπονητής του Παναθηναϊκού θέλει να δώσει σε όλους να καταλάβουν πως αντιλαμβάνεται και κάποια λάθη δικά του, σαν προπονητής, που έχουν φέρει την ομάδα σε άσχημη βαθμολογική θέση. Ωστόσο, έχει ελαφρυντικά και μάλιστα πολλά, τα οποία επί της ουσίας ζητάει να του αναγνωριστούν, λέγοντας πως του απορροφά συγκέντρωση να ασχολείται και με άλλα θέματα.

«Το καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιό μου. Με ποιον θα μιλήσω εγώ;  Δεν μπορείς να μιλήσεις με κάποιον αν δεν αλλάξει η κατάσταση στην ομάδα. Μπορεί να έρθει κάποιος άλλος και να πει βάζω τα λεφτά μου θέλω κάποιον άλλον προπονητή. Όσο είμαστε εμείς στην ομάδα θα κάνουμε το καλύτερο».

 Προφανώς και ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν θα μείνει για πάντα στον Παναθηναϊκό. Προφανώς και αν ήταν άλλος στη θέση του θα είχε φύγει εδώ και αρκετό καιρό. Τι κάνει ο Ουζουνίδης; Δεν θέλει να τον κατηγορήσουν κι αυτόν πως… εγκατέλειψε το καράβι. Θα το παλέψει όσο δεν πάει. Αλλά αν δεν βρεθεί λύση μέχρι το καλοκαίρι, τότε θα κοιτάξει κι εκείνος την καριέρα του και το όνομά του….

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ