Τόμας Μουργκ: Ο X-factor του φετινού ΠΑΟΚ

Τόμας Μουργκ: Ο X-factor του φετινού ΠΑΟΚ

Η φετινή ιστορία του Τόμας Μουργκ στον ΠΑΟΚ είναι μακράν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες στο φετινό πρωτάθλημα.

Η φετινή ιστορία του ΠΑΟΚ είναι μακράν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή και όμορφη είναι οι διάφορες, μικρότερες ιστορίες που κρύβονται μέσα σε αυτή. Μία από αυτές είναι και του Τόμας Μουργκ ο οποίος έχει μεταμορφωθεί στον απόλυτο low-key πρωταγωνιστή για τον δικέφαλο του Βορρά τους τελευταίους δύο μήνες.

Ο Αυστριακός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ είναι ένας από τους πρωταγωνιστές στο ολικό restart της ομάδας μετά την 10η αγωνιστική και την βαριά από την ΑΕΚ. Έχουν περάσει 2 μήνες και ακριβώς 10 αγωνιστικές από εκείνη την ημέρα. Ίσως η κατάλληλη στιγμή για την σύγκριση των δύο προσώπων του Μουργκ , αυτό των πρώτων 10 αγωνιστικών και αυτό των τελευταίων 10.

Διαβάστε επίσης: Το μαγικό καπέλο του Μπαρτζώκα χωρούσε… τον Μόουζες Ράιτ (vid, pics)

Αγωνίζεται ακόμη περισσότερο πλέον…

Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ έχει σχεδόν διπλασιάσει τον χρόνο συμμετοχής του καθώς πριν τις 30/10 και το ματς με την ΑΕΚ είχε 399 λεπτά συμμετοχής σε 7 αγώνες με μόλις 44,3 λεπτά μέσω όρο ανά αγώνα ενώ μετά την 10η αγωνιστική έχει 744 λεπτά σε 10 αγώνες με μέσω όρο 82,6 λεπτά ανά αγώνα . Ακόμα βασικός ξεκίνησε στα 5 από τα 7 ματς ενώ στις επόμενες 10 ξεκίνησε σε όλες βασικός πράγμα που τον κάνει τον μόνο παίκτη που έπαιξε βασικός και στα 10 αυτά ματς από τον δικέφαλο του Βορρά.

Επιδραστικός στην επιθετική λειτουργία του ΠΑΟΚ

Τα γκολ αλλά και οι ασίστ του παίκτη παρουσιάζουν επίσης μεγάλο ενδιαφέρων. Μόλις 2 από τα 8 γκολ που έχει πετύχει φέτος ήταν τις πρώτες δέκα αγωνιστικές ενώ στο θέμα ασίστ είναι ακόμα πιο βελτιωμένος καθώς έχει μοιράσει 3 όλες με τις 30/10. Αυτά τον κάνουν πρώτο σκόρερ (μαζί με τον Ντεσπόντοφ ) στην ομάδα του και τρίτο σε ασίστ πίσω από τους Τάισον (9) και Ντεσπόντοφ (6). . Συμμετοχές σε γκολ (goal contribution) 11 που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση πίσω από τον πρώτο Νεσπόντοφ με 14. Συνολικά και στις 20 αγωνιστικές χρειάζεται 146 λεπτά για κάθε γκολ που σκοράρει ενώ μοιράζει 1.7 πάσες κλειδιά ανά αγώνα.

Ξεχωρίζει ατομικά, μέσα από το σύνολο

Οι ατομικές διακρίσεις δεν γίνεται να λείπουν με τέτοιες εμφανίσεις με τον ίδιο να έχει βγει 2 φορές ο πολυτιμότερος του αγώνα αλλά και 4 φορές στην καλύτερη εντεκάδα της αγωνιστικής πράγμα που μόνο ο συναγωνιστής του σε όλες τις κατηγορίες Ντεσπόντοφ έχει καταφέρει.

Επιμέλεια: Νίκος Μάρας (Σπουδαστής του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ