Oλυμπιακός – ΟΦΗ 4-0: Θρύλος ξανά, τεσσάρα και τώρα… Φερεντσβάρος

Oλυμπιακός – ΟΦΗ 4-0: Θρύλος ξανά, τεσσάρα και τώρα… Φερεντσβάρος

Παίζοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός διέλυσε τον ΟΦΗ με 4-0 – Στο γήπεδο και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο στον «ερυθρόλευκο» πάγκο στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Φερεντσβάρος.

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στο φετινό πρωτάθλημα έκανε ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΟΦΗ, με τους Πειραιώτες να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και να επικρατούν με 4-0, για την 22η αγωνιστική της Super League.

Το παιχνίδι μάλιστα πραγματοποιήθηκε υπό το βλέμμα του νέου προπονητή του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση και έβγαλε πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα για τη νέα του ομάδα.

Ο έμπειρος προπονητής ήρθε σήμερα στην Αθήνα για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών. Ο Βάσκος τεχνικός μάλιστα πιάνει αμέσως δουλειά και θα αρχίσει από αύριο (11/2) να προετοιμάζει την ομάδα του για το ευρωπαϊκό παιχνίδι που ακολουθεί με την Φερεντσβάρος για τα πλέι οφ του Europa Conference League (15/2). Απέναντι στους Ούγγρους θα κάνει και το ντεμπούτο του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Οσον αφορά στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, το σκορ θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερο, καθώς οι Ερυθρόλευκοι είχαν πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν ακόμα περισσότερα γκολ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 στο δεκάλεπτο, με τα γκολ των Μασούρα (6’) και Ελ Κααμπί (10’), ενώ στο 34’ έκαναν το 3-0 με τον Ποντένσε και στο 58’ το 4-0 με τον Φορτούνη.

Στο παιχνίδι με τους Κρητικούς έκανε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα και ο Ζοβάνε Καμπράλ, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Έτσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Σωτήρης Συλαΐδόπουλος παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Μπιανκόν, Κάρμο και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Έσε, Τσικίνιο και Φορτούνης ήταν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, με τους Μασούρα, Ποντένσε και Ελ Κααμπί στην αντίστοιχη της επίθεσης. Ο Πεπ Μελ από την άλλη, ξεκίνησε τον ΟΦΗ με τους: Μπάουμαν, Μαρινάκη, Βούρο, Γιαννούλη, Αμπάντα, Γκλάζερ, Γκαγέγκος, Μπάκιτς, Μπάκου, Αποστολάκη και Ισέκα.

Δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε μόλις στο 5ο λεπτό με τον Ντάνιελ Ποντένσε, αλλά το σουτ του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού έφυγε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, οι Ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τον Γιώργο Μασούρα. Ο Μπάουμαν βγήκε από την εστία του και προσπάθησε να διώξει, αλλά η μπάλα χτύπησε πάνω στον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού και στη συνέχεια στρώθηκε μπροστά του, με τον διεθνή άσο να σκοράρει από κοντά για το 1-0. Στο 10’ οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-0, με τον Ελ Κααμπί. Μετά από κόντρες η μπάλα έφτασε στον Μαροκινό επιθετικό και αυτός από κοντά με γυριστό την έστειλε στα δίχτυα του Μπάουμαν, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του Συλαΐδόπουλου.

Γκολ ο Ποντένσε, δοκάρι ο Κάρμο

Στο 12’ ο Φορτούνης δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ που έκανε ο διεθνής μεσοεπιθετικός στο 26’, μετά την κεφαλιά – πάσα του Μασούρα. Στο 30’ ο Φορτούνης είχε ένα ακόμα σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Ντάνιελ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ άδειασε με εντυπωσιακό τρόπο τον Γιαννούλη και από κοντά εκτέλεσε τον Μπάουμαν για το 3-0 των Πειραιωτών. Στο 38’ ο Γιώργος Μασούρας απείλησε με δυνατό φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ απέκρουσε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Κάρμο σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάουμαν.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 43’ έχασε μια ακόμα ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Τσικίνιο. Οι Ερυθρόλευκοι συνεργάστηκαν άψογα και ο Τσικίνιο σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Μπάουμαν, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 3-0.

Αλλαγές από τους δύο προπονητές

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι δύο προπονητές έκαναν τις πρώτες τους αλλαγές στο παιχνίδι, με τον Συλαΐδόπουλο να βάζει στο ματς τον Αλεξανδρόπουλο αντί του Ποντένσε και ο Μελ τους Μοσκέρα και Θοράρινσον αντί των Γκαγέγκος και Γιαννούλη.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 56’ ο Άγιούμπ Ελ Κααμπί σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, μετά το γύρισμα που έγινε από αριστερά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα οι Ερυθρόλευκοι έβαλαν ένα ακόμα γκολ, αυτή τη φορά με τον Κώστα Φορτούνη.

Μετά την ωραία πάσα του Τσικίνιο ο αρχηγός των Πειραιωτών βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ και με εντυπωσιακή λόμπα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της κρητικής ομάδας για το 4-0 του Ολυμπιακού.

Ντεμπούτο για Ζοβάνε Καμπράλ

Μετά το γκολ του Κώστα Φορτούνη ο Συλαΐδόπουλος έκανε δύο αλλαγές, με τους Γιόβετιτς και Ζοβάνε Καμπράλ να παίρνουν τις θέσεις των Ελ Κααμπί και Φορτούνη. Πρώτη εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα για τον μεσοεπιθετικό από το Πράσινο Ακρωτήρι. Στο 64’ ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 73’ ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Καμπράλ. Μετά το λάθος του Βούρου, ο Αλεξανδρόπουλος έκλεψε και έκανε το γύρισμα από αριστερά, αλλά ο διεθνής μεσοεπιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι αστόχησε από πλεονεκτική θέση και έχασε την ευκαιρία να κάνει το 5-0. Ο ΟΦΗ απάντησε στην ευκαιρία του Ζοβάνε Καμπράλ στο 78’ με τον Μπάκιτς. Ο Μαυροβούνιος εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Κρητικοί έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη και έφυγε άουτ.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το ματς και να φτάνει στη νίκη με 4-0.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε (Ιμπόρα), Τσικίνιο, Φορτούνης (61΄ Καμπράλ), Ποντένσε (46΄ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (76΄ Ναβάρο), Ελ Κααμπί (61΄ Γιόβετιτς)

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης (46΄ Τοράρινσον), Αμπάντα, Γκαγιέγος (46΄ Μοσκέρα), Γκλάζερ, Μπάκιτς, Ισέκα (62΄ Χιμένεθ), Μπάκου (81΄ Ριέρα), Αποστολάκης (62΄ Φελίπε)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ