ΑΕΚ – Κηφισιά 3-0: Το καθάρισε στο 4′ για την Ένωση ο Γκορτσίλας

ΑΕΚ – Κηφισιά 3-0: Το καθάρισε στο 4′ για την Ένωση ο Γκορτσίλας

Η ΑΕΚ με το πέναλτι δώρο του διαιτητή Γκορτσίλα στο 4ο λεπτό που άφησε τη Κηφισιά με 10 παίκτες επικράτησε των νεοφώτιστων (3-0) και περιμένει το ντέρμπι της Τούμπας.

Με πέναλτι δώρο και αποβολή μόλις στο 4ο λεπτό η ΑΕΚ είχε εύκολο απόγευμα στην OPAP Arena, απέναντι στην Κηφισιά (3-0), με πρωταγωνιστή τoν Λιβάι Γκαρσία και πλέον περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι της Τούμπας για να δει αν θα παραμείνει στην κορυφή της Superleague.

Η ΑΕΚ μπήκε με το πόδι στο… γκάζι στην αναμέτρηση και στο 4ο λεπτό κέρδισε πέναλτι μετά από σπρώξιμο του Σπίνου στον Λιβάι Γκαρσία. Μάλιστα ο Έλληνας στόπερ αποβλήθηκε, αλλά λίγο μετά, ο επιθετικός της Ένωσης που ανέλαβε και την εκτέλεση νικήθηκε από τον Αναγνωστόπουλο.

Διαβάστε επίσης: Άνοιξε το τριώδιο στη Νέα Φιλαδέλφεια: Με πέναλτι και αποβολή η ΑΕΚ στο 4΄ – Έσκασαν στα γέλια ως και οι παίκτες (vid)

Στο 19ο λεπτό, ήρθε η λύτρωση για τον Λιβάι μετά το χαμένο πέναλτι. Ο Ελίασον απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα προς την περιοχή και ο Γκαρσία με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της ΑΕΚ.

Πέντε λεπτά μετά, ο Γκαρσία θα διπλασιάσει τόσο τα δικά του γκολ, όσο και της ΑΕΚ. Ο Πήλιος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, ο Αναγνωστόπουλος του είπε «όχι», αλλά ο Γκαρσία πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Στο 30′ η Κηφισιά πέτυχε αυτογκόλ με τον Τσάπαν αλλά το γκολ δεν μέτρησε λόγω του Πήλιου που ήταν οφσάιντ στην αρχή της φάσης και κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες, με την ΑΕΚ να έχει το πλήρη έλεγχο και την κατοχή στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενη και το αριθμητικό πλεονέκτημα που έχει από το 4ο λεπτό.

Η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, χωρίς να τις εκμεταλευτεί με την Κηφισιά να έχει την πρώτη της τελική στο 75ο λεπτό. Ο Τετέι μπήκε στο ματς και άρχισε να ταλαιπωρεί την άμυνα της Ένωσης. Ο φορ της Κηφισιάς μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 80ό λεπτό είχαμε πάλι τη χρήση VAR για γκολ της ΑΕΚ το οποίο ακυρώθηκε. Η Ένωση σκόραρε με τον Κάλενς μετά από ωραία συνεργασία Λιούμπιτσιτς και Πινέδα. Ο Μεξικανός όμως ήταν οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε από τον βοηθό.

Στις καθυστερήσεις ο Λιούμπισιτς θα πετύχει και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα στο 90’+1, ο Άμραμπατ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Κροάτης με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0 και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Κάλενς, Χατζισαφί, Πήλιος, Γιόνσον (71΄ Λιούμπιτσιτς), Ελίασον (77΄ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (71΄ Πιζάρο), Τσούμπερ (70΄ Αραούχο), Γκαρσία (70΄ Άμραμπατ)

Κηφισιά: Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς, Σπίνος, Μιλίσεβιτς, Τσάπαν (73΄ Μποτία), Τσανάτζια, Σολόα (57΄ Κλωναρίδης), Μενέντες (9΄ Βαφέας), Μπιφουμά (57΄ Πρίτσας), Ματέους, Οζέγκοβιτς (73΄ Τετέι)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ